فیلم مستندسازان گلستانی در کانادا نمایش داده میشود
گرگان - ایرنا - مستند "وداع در تپه نقرهای" ساخته مهدی صاحبدل و یاشار کمیزی فیلمسازان گلستانی با انتخاب جشنواره بینالمللی فیلم ونکوور کانادا در این کشور به نمایش گذاشته میشود.
مهدی صاحبدل یکی از سازندگان این فیلم روز یکشنبه به ایرنا گفت: این مستند روایتی از حماسه آفرینی مردم گمیشان در برابر سیل است که در سومین حضور جهانی خود در کنار هفت فیلم مستند دیگر در بخش مسابقه اصلی جشنواره منا حضور دارد.
وی گفت که در جشنواره فیلم منا 38 اثر شامل فیلم های کوتاه و بلند و مستند از هنرمندان خاورمیانه و شمال آفریقا با هم رقابت می کنند.
این فیلمساز گلستانی اظهار داشت: تصویربرداری این مستند 20 دقیقهای سال 1398 و همزمان با وقوع سیل گمیشان آغاز شده و در اوایل سال جاری نیز تولید آن به پایان رسید.
وی افزود: موضوع کلی این مستند درباره تلاش مردم گمیشان برای نجات شهر در زمان سیل است و ماجراهای واقعی سیل را به تصویر می کشد.
صاحبدل ادامه داد: ساخت فیلم مستند وداع در تپه نقره ای در سال جاری در چهارمین جشنواره بینالمللی کالاکری هند در بخش فیلمهای مستند منتخب نمایش و اکران شد و قرار است بیست و یکم نوامبر امسال نیز در جشنواره فیلم منا در کانادا به مدت هفت شب در این کشور به صورت آنلاین به نمایش گذاشته شود.
وی گفت: فیلم مستند وداع در تپه نقره ای پیش از این برنده جایزه بهترین مستند دهمین جشنواره بین المللی فیلم امید، کاندیدای بهترین مستند شانزدهمین جشنواره بین المللی صلیب سرخ و منتخب کالاکری هند شده است.
این هنرمند گلستانی با اشاره به اینکه فیلم مستند وداع در تپه نقره ای با حمایت انجمن سینمای جوانان ایران تهیه شده، بیان داشت: در ساخت این مستند گیسو آزادروش طراحی و ترکیب صدا، سارا براتی تدوین، سهراب نوربخش و محمود نوری اصلاح رنگ نور و مسعود کمی عکاسی را به عنوان عوامل فیلم برعهده داشتند.
شهرستان گمیشان با هزار و 285 کیلومتر متر مربع مساحت در فاصله 45 کیلومتری از گرگان مرکز استان گلستان و در کرانه شرقی دریای خزر قرار دارد.
گمیشان با افزون بر 80 هزار نفر جمعیت از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به شهرستان ترکمن، از شرق به شهرستان آق قلا و از غرب به دریای خزر محدود میشود.
به گزارش ایرنا؛ بین 74 تا 353 میلی متر باران در 27 و 28 اسفند 97 و بیشتر در شرق گلستان و شهرستانهای گالیکش، مینودشت، کلاله و رامیان بارید که پس از سرریز کردن سدهای بوستان و گلستان ابتدا گنبدکاووس را دچار مشکل کرد و در ادامه حجم آب 2 میلیارد و 150 میلیون متر مکعبی، شهرستانهای آق قلا و گمیشان در غرب گلستان را به زیر آب برد که علاوه بر خسارت مالی 48 هزار میلیارد ریالی به بخش های مختلف استان، 11 نفر از گلستانی ها را به کام مرگ بکشاند.
*س_برچسبها_س*