قاضی عسکر: برخی نادانسته می گویند که اسلام زن را به واسطه حجاب در داخل خانه حبس کرده است
تولیت حرم عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: مراجع تقلید نیز براساس مباحث علمی می گویند که خداوند در حوزه علم آموزی نیز فرقی برای مرد و زن قائل نیست؛ امروز می بینیم که نیمی از سهمیه های دانشگاه ها در اختیار دختران و زنان است.
تولیت حرم عبدالعظیم حسنی (ع) با تاکید بر اینکه اسلام مانعی برای رشد زنان نیست، گفت: اسلام حضور زن و مرد را برای حرکت و رشد جامعه ضروری می داند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علی قاضی عسکر عصر چهارشنبه در مراسم ویژه آغاز دهه کرامت که در آستان مقدس امامزاده عبدالله شهرری افزود: امروز را روز دختر نامیده اند و باید در مورد جایگاه رفیع زن در اسلام صحبت کرد؛ لازم است که جایگاه زن به آنها گوشزد شود تا مراقب شیاطین باشند.
وی ادامه داد: خداوند در هیچ جای قرآن نگاه جنسیتی ندارد و هیچ جا نمی بینید مرد یا زن را نسبت به هم برتری دهد چراکه هر کدام از آن ها نباشد، نظام بشر از بین می رود.
به گفته قاضی عسکر، مرد تکیه گاه زندگی برای زن است، اما این موجب برتری مرد به زن نیست؛ قرآن نیز خلقت را برای زن و مرد می داند.
وی افزود: برخی می گویند زن را از دنده چپ مرد آفریده اند در اسلام این چنین چیزی نیست؛ از لحاظ رفتار و سلوک هم هر 2 مساوی هستند. یعنی چه زن و چه مرد عمل صالح انجام دهند، خداوند به آنان حیات طیبه می دهد و عنایت ویژه می کند.
تولیت حرم عبدالعظیم حسنی (ع) تصریح کرد: حتی در ویژگی های انسان نیز در قرآن زن و مرد با هم ذکر می شوند؛ یعنی تمام ویژگی هایی که برای مرد ذکر شده برای زنان نیز ذکر می شود.
وی افزود: قرآن در الگوسازی هم از الگو زن و هم مرد استفاده می کند؛ جایی می گوید از ابراهیم (س) و جایی می گوید از خدیجه (س) الگو بگیرید.
تولیت حرم عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: مراجع تقلید نیز براساس مباحث علمی می گویند که خداوند در حوزه علم آموزی نیز فرقی برای مرد و زن قائل نیست؛ امروز می بینیم که نیمی از سهمیه های دانشگاه ها در اختیار دختران و زنان است.
وی افزود: در حوزه های مدیریت، دانش بنیان و اقتصاد، بانوان ما خوش درخشیده اند و امروز اساتید زیادی در دانشگاه از جامعه زنان هستند همانطور که در حوزه های علمیه بانوان مجتهده بسیاری داریم.
قاضی عسکر تصریح کرد: اسلام مانع رشد زن نیست و علاقه دارد زن هم مانند مرد در جامعه حضور یابند؛ در حوزه سیاسی هم زنان در انتخابات دوشادوش مردان حرکت و شرکت کردند.
وی خطاب به دختران و زنان گفت: برخی نادانسته می گویند که اسلام زن را به واسطه حجاب در داخل خانه حبس کرده که این درست نیست و برعکس است. زن در خانه نیاز به حجاب ندارد و اسلام زن را اجتماعی دیده است.
قاضی عسکر افزود: اسلام برای حفظ ارزش وجودی زن حجاب را قرار داده چراکه حجاب موجب می شود تا حیثیت زن خدشه دار نشود.
وی با اشاره به سخنانی از پیامبر اسلام (ص) گفت: ایشان فرمودند که زن را از آمدن به مسجد منع نکنید؛ شما ببینید که حضرت خدیجه یک فعال اقتصادی است و پیغمبر با همین بانو ازدواج می کند.
به گفته قاضی عسکر، دنیای غرب تا چند قرن گذشته ارزشی برای زنان قائل نبودند و امروز آزادی برهنگی به زنان داده اند، طوری که صدایشان درآمده که جامعه و زندگی خانوادگی در آینده نزدیک فرو خواهد پاشید.
وی افزود: اما اسلام می گوید زنان می توانند در حوزه های مختلف از اقتصادی تا دیگر حوزه ها حضور داشته باشد و در واقع برای زنان حق مالکیت و آزادی قائل شده است.
تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی (ع) همچنین گفت: در جای جای اسلام زنانی مطرح می شوند که بسیار عظمت دارند؛ مثل آسیه همسر فرعون که می تواند در کنار فرعون باشد اما در حوزه دین نقش آفرین باشد یا حضرت زینب (س) که نگذاشت پرچم آزادی و حسینی فراموش شود.
قاضی عسکر خاطرنشان کرد: امام راحل نیز در مورد نقش بانوان بسیار سخن گفته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ضریب هوش ایرانی ها از متوسط ضریب هوشی دنیا بالاتر است، تاکید کرد: باید مشکلات معیشتی حل شود تا بیشتر و بیشتر بستر برای رشد علم فراهم شود.
کانال عصر ایران در تلگرام