دوشنبه 5 آذر 1403

قانون شفافیت دستگاه‌های اجرایی شامل سمن‌ها، خیریه‌ها و غیرانتفاعی‌ها می‌شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
قانون شفافیت دستگاه‌های اجرایی شامل سمن‌ها، خیریه‌ها و غیرانتفاعی‌ها می‌شود

علی حدادی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، درباره جزئیات طرح دو فوریتی شفافیت قوای سه‌گانه و دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها اظهار داشت: این طرح در نشست گذشته روز کمیسیون به صورت دو فوریتی تصویب و مقرر شد در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) بررسی شود.

وی افزود: براساس ماده یک این طرح قوای سه‌گانه و دستگاه‌های اجرایی، نهادها، سازمان‌ها و مؤسسات بایستی به سمت شفافیت حداکثری حرکت کنند این در حالی است که اولین قوه و دستگاهی که بایستی در این زمینه عملکرد شفافی داشته باشد مجلس شورای اسلامی و نمایندگان تأکید زیادی دارند که بایستی شفافیت به صورت جدی در مجلس دنبال شده و سپس سایر دستگاه‌ها را به سمت شفافیت فرا بخوانیم.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور خاطرنشان کرد: قوه مقننه شامل مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات و تمامی سازمان‌ها و مؤسسات وابسته به آنها بایستی شفاف شوند؛ هیأت وزیران و کلیه کمیسیون‌ها و کارگروه‌ها و سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که موضوع ماده پنج قانون خدمات کشوری و دولت هستند و تمامی بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت بایستی خود را شفاف کنند. ضمن اینکه دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی و مراکز آموزش عالی و نهادهای عمومی غیر دولتی از جمله شهرداری‌ها، هلال‌احمر و صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی نفت، صندوق ذخیره فرهنگیان، شوراهای اسلامی شهر و روستا و... هم بایستی این قانون را اجرایی کنند.

حدادی همچنین گفت: قوه قضاییه شامل دیوان عدالت اداری، دادستانی کل و تمامی سازمان‌ها در دستگاه‌های تابعه از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان قضایی نیروهای مسلح، سازمان ثبت اسناد و املاک، شوراهای حل اختلاف و... هم بایستی قانون شفافیت را اجرایی کنند.

وی افزود: سازمان نظام پزشکی، سازمان‌های نظام مهندسی، اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، همچنین اتاق اصناف و تعاون هم بایستی به دلیل اینکه خدمات عمومی ارائه می‌کنند خود را شفاف کنند؛ همچنین سازمان‌ها و سمن‌ها و خیریه‌ها هم چون بایستی خدمات به مردم ارائه دهند بایستی شفاف شوند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور ادامه داد: درآمدها، هزینه‌ها و تسهیلات املاک، کمک‌ها، واگذاری‌های بلاعوض، دستگاه‌های اجرایی براساس طرح شفافیت بایستی کاملاً روشن باشد.

نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس شورای اسلامی درباره انتقاد مردم مبنی براینکه مجلس یازدهم به دلیل عدم تصویب طرح شفافیت آرا به سمت تصویب شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها رفته است، عنوان کرد: اتفاقاً نمایندگان مجلس معتقدند که بایستی شفافیت از خود مجلس شروع شود و به همین دلیل اولویت شفافیت را برای مجلس قائل شده‌ایم و سپس از قوای دیگر و سایر دستگاه‌ها خواسته‌ایم تا شفاف شوند.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید علی حدادی عضو کمیسیون امور داخلی کشور شفافیت قوای سه گانه این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است