قرارداد نفتی 170 میلیارد تومانی پارک فناوری پردیس با شرکت پتروایران
رئیس مرکز راهبری ستادهای ویژه اقتصاد دانشبنیان گفت: شرکت پتروایران قراردادی با حجم 170 میلیارد تومان با پارک فناوری پردیس به امضا رسانده است و براساس این قرارداد، پارک پردیس این طرحها را به شرکتهای دانشبنیان خود ارجاع خواهد داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا سلطانعلیزاده؛ رئیس مرکز راهبری ستادهای ویژه اقتصاد دانشبنیان در معاونت علمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما در نسل چهارم معاونت علمی از دی ماه سال گذشته سعی کردیم که برنامهریزی درستی انجام دهیم و بازاری در دسترس ما قرار دارد که در آن ظرفیت اقدام و عمل داریم.
وی گفت: طبق بررسیهای انجام شده اولویت اول ما حوزه نفت است با توجه به اینکه هم بازار و هم پروژههای جاری دارد ما در 10 سال گذشته بالغ بر 700 تا 800 شرکت داشتیم که درحوزه نفت فعال بودند اما مشکلی که این شرکتها داشتند این بود که این شرکتها کوچک بوده و درگیر کارهای بزرگ نمیشدند.
سلطانعلیزاده گفت: دستگاههای دولتی که متناظر با نفت هستند را درگیر کردیم و در این راستا اولویت اول ما وزارت نفت شده است که با آن یک توافقنامه کلی امضا کردیم که توافقنامه اول 7 اقلام گلوگاهی نفت است که امروز شاهد موافقتنامه آر اس اس ذیل همان 7 قلم بودیم که با آقای اوجی وزیر نفت امضا شده است.
5 قرارداد تولید بار اول 11 میلیون یورو نفتی با شرکتهای دانشبنیانرئیس مرکز راهبری ستادهای ویژه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی گفت: قدم بعدی این است که شرکتهای بزرگی که کارفرما هستند مثل مناطق نفتخیز یا نفت مرکزی و مجموعههایی که میدان، چاه و مابقی موارد در درست آنها است، با آنها توافق کردهایم که نیازهای اصلی آنها را با شرکتهای دانشبنیان که امروز ظرفیت دارند، تأمین کنیم.
وی با اشاره به امضای توافقنامهها در نمایشگاه نفت و گاز تصریح کرد: امروز شاهد امضای 5 قرارداد بار اول یعنی موضوعاتی که ریسک دارند، تا به حال انجام نشدند و موضوعاتی که پیچیدگیهای فناوری داشته و امکان شکست دارند، بودیم. معاونت علمی این تسهیلگری را انجام داده که با حمایت و ابلاغ معاونت علمی در این دستگاهها شکل بگیرد.
سلطانعلیزاده گفت: این 5 قرارداد به ارزش 11 میلیون یورو بود که متولی اصلی آن مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری است.
وی اضافه کرد: در گام بعدی همکاری با شرکتهایی است که از سایر شرکتهای کارفرما، میدانهای نفتی را دریافت و عملیات انجام میدهند. نمونه شرکتها، شرکتهای پاسارگاد، دانا، انرژی گستر سینا و قرارگاه خاتم است که ما با 6 شرکت از این نوع از دی ماه سال گذشته وارد مذاکره شدیم و امروز شاهد امضای 4 قرارداد با شرکت پتروایران، سروک آذر، قرارگاه خاتم و مجموعه پاسارگاد هستیم.
به گفته رئیس مرکز راهبری ستادهای ویژه اقتصاد دانشبنیان در معاونت علمی، این شرکتها به معاونت علمی تعهد دادهاند که بخشی از بازار خود را در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار دهند ضمن اینکه قرارگاه خاتمالانبیا تعهد داد 350 میلیون دلار در میدان اهواز و رشادتی که در دست خود دارد سرمایهگذاری کند.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن ذیل این همکاری 8 موضوع دقیق را مشخص کردیم و نیاز به 2 هزار متر لوله سیملس داریم و از سوی دیگر معاونت علمی بازاری ایجاد کرده است و تضمین این بازار برای شرکتهای دانش بنیان اخذ شده است و شرکتهای دانش بنیانی که ادعایی در زمینه تولید فناوریهای مورد نیاز صنعت نفت را دارند، یا به تنهایی یا به صورت کسنرسیوم وارد این همکاریها خواهند شد.
سلطانعلیزاده گفت: حتی در صورتی که شرکتی اعلام کند که قادر به انتقال فناوری به کشور است به شرط آنکه رسوخ فناوری در کشور صورت بگیرد در این همکاریها مشارکت خواهد کرد و در این صورت است که ما میتوانیم در آینده به جای همکاری با کشورهای خارجی با شرکتهای دانش بنیان داخلی نیز وارد همکاری شویم.
وی ادامه داد: در این همکاری بالغ بر حدود 140 پروژه باز تعریف شده است و شرکتهای دانش بنیان میتوانند برای اجرای این پروژهها اعلام همکاری کنند ضمن آنکه بازار برای این شرکتها نیز فراهم شده است.
رئیس مرکز راهبری ستادهای ویژه اقتصاد دانشبنیان در معاونت علمی با بیان اینکه در مراسم امروز 5 موافقتنامه به امضا رسیده است گفت: بالغ بر 36 پروژه تعریف شده است و طی اعلام فراخوانی شرکتها میتوانند برای مشارکت اعلام آمادگی کنند.
سلطانعلیزاده گفت: به عنوان نمونه شرکت پتروایران قراردادی با حجم 170 میلیارد تومان با پارک فناوری پردیس به امضا رسانده است و براساس این قرارداد، پارک پردیس این طرحها را به شرکتهای دانشبنیان خود ارجاع خواهد داد. این پارک یک ابزار قانونی دارد که میتواند با طرفهای دولتی وارد همکاریهای فناورانه شود.
به گفته وی، برای 170 میلیارد تومان قراردادی که با این شرکتها منعقد شده است فراخوانی منتشر میشود و شرکتهای دانش بنیان میتوانند پروپوزالهای فنی و اجرایی خود را ارائه دهند و ما با بررسیهای لازم این پروژهها را واگذار میکنیم.
رئیس مرکز راهبری ستادهای ویژه اقتصاد دانشبنیان در معاونت علمی با اشاره به مزایای تفاهمنامههای امروز گفت: مزیت اصلی این همکاریها آن است که شرکتهای دانش بنیان بعد از تولید فناوری به دنبال انعقاد قرارداد با طرفهای متقاضی نیست و بازارهای شرکتهای دانش بنیان در این همکاریها تضمین شده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز در موافقتنامههایی که امضا شد 2 میدان نفتی با قرارگاه خاتم الانبیا وارد مذاکره شد که وارد فرایند عملیاتی میشود. همچنین 3 تا از میدانهای نفتی با شرکتهای سروک آذر وارد مذاکره شده و 2 میدان نیز با شرکت پاسارگاد مذاکره کرده و2 شرکت نیز با شرکت پتروایران وارد مذاکره شدهاند.
به گفته سلطانعلیزاده، در کلیه موافقتنامههای امضا شده در این مراسم که به امضای معاونت علمی رسید بازار شرکتهای دانش بنیان تضمین شد ضمن آنکه تضامین از طرفهای متقاضی اخذ شد به این معنا که از شرکتهای نفتی ضمانتی اخذ شد که در صورتی که تجهیز آر اس اس از سوی شرکتهای دانش بنیان به تولید رسید و به مدت 10 تا 15 سال شرکت ملی نفت تضمین داده است که از خدمات ساخت داخل خریداری کند.
سلطانعلیزاده تاکید کرد: در قالب این همکاری شرکت نفت مجاز نیست که تجهیز ار اس اس را از خارج خریداری و از آن استفاده کند. در این همکاری طراحی و ساخت 3 نمونه از دستگاه آر اس اس که برای حفاری عمودی میدانهای نفتی کاربرد دارد تعهد شده است.
وی ادامه داد: از زمان ساخته شدن این محصول در کشور، شرکت ملی نفت موظف است در میدانهای نفتی از این تجهیزات بهرهبرداری کند و شرکتها نیز تقریباً در هر 12 میدان نفتی که عملیات اجرا کنند تا 2 دوبرابر پول خود را دریافت خواهند کرد. این یک بازی برد برد برای شرکت ملی نفت و شرکتهای دانش بنیان است.
سلطانعلیزاده با اشاره به حمایت معاونت علمی از شرکتهای دانش بنیان دراین همکاریها توضیح داد: حمایت معاونت علمی از شرکتهای دانش بنیان مشارکتکننده شامل مجوزهای قراردادهای تولید بار اول، تسهیلات ارزان قیمت، تحقیق و توسعه از محل مالیات و تسهیلات بلاعوض میشود.