قطر نخل های ایران را پس فرستاد
به گزارش اکوایران؛ انتشار ویدیویی در فضای مجازی مبنی بر صادرات نخل های ایرانی به قطر، چندی پیش بر سرزبان ها افتاد؛ اما داستان چه بود؟ اواسط آبان ماه بود که خبر فروش نخل های ایرانی به کویت و قطر تایید شد. براساس گزارش های منتشر شده برگزاری مسابقات جام جهانی در قطر در سال آینده موجب شد تا قطر امسال بیشتر از همیشه مشتری نخلهای ایرانی شود و این امر موجب شد تا مردم نخلها را از ریشه در آورند و به قطر بفرستند.
اما نکته جالب در خصوص نخل های صادر شده قیمت پایین این نخل ها بوده است. به گفته رئیس انجمن ملی خرما این نخلها خیلی ارزان فروخته شدند؛ بر اساس ارزشیابی صورت گرفته از سوی گمرک هر نفر نخل حدود 300 دلار فروخته شده است. البته هر نخل از نخلداران بین یک میلیون و 500 تا سه میلیون و 500 هزار تومان خریداری شد. دراین میان این نکته را نیز باید در نظر گرفت که خیلی از این نخل ها ممکن است دوبار سر بلند نکند.
خبری که از سوی گمرک ایران تایید شد و در در این خصوص چندی پیش گمرک ایران اعلام کرد که دوحه یک محموله 600 تنی نخلها را به ایران برگردانده است. براساس گزارش گمرک علت عودت معلوم نیست و صدور نخل با لنج از مبدا بوشهر نیز مسکوت مانده است.
مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک ایران در این خصوص گفته بود، در فاصله مهر تا آبان سال جاری، 588 اصله نخل به وزن 600 تن و به ارزش 135هزار دلار به قطر صادر شدهاند. اما چهار فقره اظهارنامه صادراتی نخل به مقصد قطر ثبت شده که همان 588 اصله نخل را شامل می شد برگشت خورده است.
*س_چرایی مرجوع شدن نخل ها_س*اما چرا نخل ها ارسالی عودت داده شدند؟ در این خصوص محسن رشید فرخی رئیس انجمن خرما خاطر میگوید: گواهیهای بهداشت این نخلها از سوی قطر تأیید نشده است. آنها بر این باورند که در گواهی بهداشت نخلها تغییراتی اعمال شده و روی آنها دست برده است. هنوز مشخص نشده است که گواهیها بهداشتی برچه اساسی و با چه نظارتی صادر شدهاند.
رئیس انجمن ملی خرما گفته است: صادرات نخل با هر عنوانی از اساس اشتباه بود؛ نخل سرمایه ملی کشور است و بازگشت آن را با هر عنوانی به فال نیک میگیرم. البته این نخلها قامت راست نخواهند کرد. ممکن است درصدی از این نخلها نجات پیدا کنند اما این احتمال بسیار کم است چراکه مدت زمان زیادی از ریشه خارج شدند و در گمرکات ایران و قطر بلاتکلیف ماندند.
در خصوص بلاتکلیف بودن این نخل ها نیز، معاون فنی گمرک ایران عنوان کرده بود: بعد از برگشت خوردن نخلها، صاحب کالا بار دیگر نسبت به اظهار این محمولهها از محل اظهارنامه صادرات برگشتی تحت عنوان کالای صادرات برگشتی اقدام و مجددا مجوزهای لازم ازجمله قرنطینه سازمان جهاد کشاورزی استان را اخذ کرده و در حال انجام تشریفات برای ورود به کشور است.