شنبه 3 آذر 1403

قیمت 78 هزار تومانی مرغ به تولید آسیب می‌زند / مرغ گران می شود؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
قیمت 78 هزار تومانی مرغ به تولید آسیب می‌زند / مرغ گران می شود؟

رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی، گفت: قیمت 78 هزار تومانی مرغ به تولید آسیب می‌زند و تولیدکننده نمی‌تواند دوام بیاورد.

اتحادیه مرغداران گوشتی: قیمت 78 هزار تومانی مرغ به تولید آسیب می‌زند و تولیدکننده نمی‌تواند دوام بیاورد. قیمت مرغ زنده درب مرغداری باید حدود 64 هزار تومان باشد که با این حساب قیمت مرغ گرم 85 هزار تومان می‌شود.

رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی، گفت: قیمت 78 هزار تومانی مرغ به تولید آسیب می‌زند و تولیدکننده نمی‌تواند دوام بیاورد.

رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی، اظهار داشت: میزان جوجه‌ریزی در مرغداری‌ها در آذرماه حدود 145 میلیون قطعه و در دی‌ماه احتمالا به 150 میلیون قطعه هم برسد.

علی ابراهیمی، گفت: اصرار بر قیمت‌های مصوب و دستوری اساساً برنامه‌ریزی برای تولید را دچار مشکل می‌کند، نهاده‌های تولید مرغ هیچ کدام زمانی ثابت نبوده که بخواهیم روی قیمت مصوب اصرار کنیم.

وی افزود: قیمت 78 هزار تومانی مرغ به تولید آسیب می‌زند و تولیدکننده نمی‌تواند دوام بیاورد. قیمت مرغ زنده درب مرغداری باید حدود 64 هزار تومان باشد که با این حساب قیمت مرغ گرم 85 هزار تومان می‌شود.

ابراهیمی بیان کرد: میزان جوجه‌ریزی در مرغداری‌ها در آذرماه حدود 145 میلیون قطعه و در دی‌ماه احتمالا به 150 میلیون قطعه هم برسد. پیش‌بینی برای بهمن ماه هم همین مقدار است.

تا پایان سال نگرانی برای تولید مرغ نداریم

طی روزهای گذشته قیمت هر کیلو مرغ در مغازه‌ها برای مصرف‌کنندگان بالاتر از نرخ مصوب بوده که به گفته مسئولان مربوطه افزایش قیمت ارتباطی به تولید نداشته و جوجه‌ریزی از 140 میلیون قطعه در آذر ماه فراتر رفته است؛ بنابراین تا پایان سال هیچ نگرانی برای تولید مرغ وجود ندارد.

بر اساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو مرغ گرم کامل بیش از 95 هزار تومان است. در میادین میوه و تره بار نیز بر اساس نرخنامه این سازمان هر کیلو مرغ گرم با قیمت 76 هزار و 500 تومان عرضه می‌شود و به دلیل همین اختلاف قیمت مرغ در مغازه‌ها و سطح شهر، تمایل خرید مردم از میادین میوه و تره بار بالا رفته است.

علی ابراهیمی - مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی - اخیرا اعلام کرده که افزایش قیمت مرغ ارتباطی به تولید ندارد، زیرا تولید کم نشده و اساسا مرغدار نیز هیچ نقشی در تعیین قیمت ندارد.

وی همچنین افزود که فروردین، اردیبهشت و خرداد میزان جوجه‌ریزی کم و تقاضا زیاد بود و همین امر منجر به افزایش قیمت مرغ شد؛ به طوری که حتی در مقطعی واردات انجام شد. اما از تیرماه تاکنون بازار ثبات خوبی دارد و در آذرماه نیز حتی جوجه‌ریزی از 140 میلیون قطعه بالاتر رفته است.

به گفته وی اگر با همین شرایط پیش برویم تا پایان سال هیچ نگرانی برای تولید مرغ وجود ندارد.

دبیر انجمن جوجه یکروزه نیز چندی پیش به ایسنا اعلام کرد که بر اساس سیاست‌های وزارت جهادکشاورزی قرار است تا پایان سال هر ماه حداقل 140 میلیون قطعه جوجه تولید شود تا کشور دچار کمبود در جوجه یکروزه و مرغ نشود.

بنابر گفته این فعال صنعت طیور روند تامین کنجاله سویا بهبود یافته و ذرت به وفور در سامانه بازارگاه وجود دارد و از این جهت مشکلی وجود ندارد.