دوشنبه 8 بهمن 1403

لاریجانی: آیت الله خامنه‌ای 60 سال با دیکتاتوری مبارزه کرد / درایت رهبر انقلاب چگونه سرنوشت جنگ 33 روزه را عوض کرد؟‌

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
لاریجانی: آیت الله خامنه‌ای 60 سال با دیکتاتوری مبارزه کرد / درایت رهبر انقلاب چگونه سرنوشت جنگ 33 روزه را عوض کرد؟‌

علی لاریجانی در برنامه تلویزیونی «ملک سلیمان» گفت: آیت الله خامنه‌ای نزدیک به 60 سال با دیکتاتوری مبارزه کرد. از قبل از انقلاب گرفته تا بعد از انقلاب که خود من شاهد بودم ایشان جلوی رفتارهای دیکتاتورهای مآبانه را می‌گرفت.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلویزیونی «ملک سلیمان» با محوریت شهید سلیمانی از شبکه یک سیما پخش می‌شود. مهمان امشب این برنامه علی لاریجانی بود.

او در بخشی از سخنان خود در واکنش به حوادث اخیر و شعارهایی که از سوی عده‌ای سر داده می‌شد، گفت: اینکه امام فرمودند تا زمانی که ولایت فقیه در کشور باشد، دیکتاتوری نیست، واقعیت است، اما وقتی حوادث داخلی را می‌بینم و حرف‌های که بیان می‌شود را می‌شنوم، تاسف می‌خورم. فکر می‌کنم که خداوند حاج قاسم را خیلی دوست داشت که رفت. چرا که شنیدن برخی حرف‌ها واقعا دردآور است.

وی تأکید کرد: به نظرم، آیت الله خامنه‌ای نزدیک به 60 سال با دیکتاتوری مبارزه کرد. از قبل از انقلاب گرفته تا بعد از انقلاب که خود من شاهد بودم ایشان جلوی رفتارهای دیکتاتورهای مآبانه را می‌گرفت. اگر کسی می‌خواست در کشور گردن کلفتی بکند، در برابرش می‌ایستاد. این خوب است و ولایت فقیه برای این است. با این حال، عده‌ای جور دیگر می‌فهمند و این دردآور است.

رئیس سابق مجلس شورای اسلامی بیان داشت: همه ما باید بفهمیم که در این کشور در یک کشتی نشسته‌ایم و با حرف و رفتارمان این کشتی را سوراخ نکنیم. اگر این کشتی سوراخ شد، همه دچار بحران می‌شویم. او انسانی بود که برای سلامت کشتی انقلاب بسیار فکر می‌کرد. او دردمند بود و خوب هم فکر می‌کرد.

لاریجانی ضمن نقل خاطره‌ای از جنگ 33 روزه و درایت رهبر انقلاب در تحلیل حوادث و اتفاقات کشور گفت: خاطرم هست زمان جنگ 33 روزه، من دبیر شورای امنیت ملی بودم و اتفاقا هر روز جلساتی در دبیرخانه داشتیم که سردار باقری می‌آمدند. حاج قاسم اطلاعاتی را می‌فرستاد که اینجا روی نقشه تجزیه و تحلیل می‌شد و برایشان ارسال می‌شد. هفته اول بسیار سخت و فشار آتش زیاد بود. اوضاع کاملا بهم ریخته بود. شهید سلیمانی بعد از پایان هفته از آنجا به ایران آمد و اوضاع را ترسیم کرد. تصمیم گرفتیم که خدمت رهبر معظم انقلاب برویم و با ایشان نیز ماجرا را در میان بگذاریم. وضعیت خدمت ایشان توضیح داده شد.

وی ادامه داد: رفتار رهبری در این موضوع برایم بسیار عجیب بود. خیلی خوب گوش داد اما حرفی زد که خیلی به این نقشه‌ها و ترتیبات ارتباطی نداشت. گفتند که من فکر می‌کنم این جنگ مثل جنگ احزاب است، باید مقاومت بکنید تا آن عنایت و کمک‌های الهی برسد. وقتی برمی‌گشتیم، آقای سلیمانی در حیرت بود و سکوت داشت. در میانه راه از من پرسید که شما از این سخنان چه فهمیده‌اید؟ پاسخ دادم: به نظرم رهبری مطلب مهم و کلان را بیان کردند. شما هم همین موضوع را به دوستان بگویید و بفرمایید که باید مقاومت کنند.

او گفت: بعدها آقای سیدحسن نصرالله تعریف می‌کرد که وقتی پیام آقا رسید، حادثه‌ای خلق شد. در هفته دوم در آستانه برگشت شرایط قرار گرفتیم و هفته سوم شرایط کاملا برگشت. وقتی یکی از کشتی‌های آنان را زدیم، از کشورهای همسایه تماس می‌گرفتند و برای حل موضوع وساطت می‌کردند. من کلان‌نگری در رفتار رهبری را در آنجا دیدم. به همین دلیل است که در قضایای اخیر غصه می‌خورم و با خود می‌گویم قدر ایشان را کم می‌دانند. ایشان خیلی بزرگ است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: یک دسته از سیاستمداران قبول دارند که تکثر وجود دارد و باید آن را به سمت وحدت ببرند. حاج قاسم درک درستی از موضوع داشت؛ او از جنس مدیران التیام‌بخش بود، وحدت در کثرت را دنبال می‌کرد. قبول داشت که جامعه در نهایت باید یک فکر را جلو ببرد، اما دلیل نمی‌شود که تکثر را نبینیم. حاج قاسم قدرت اقناع‌گری داشت و می‌توانست تعامل کند. از آن مدیرانی نبود که همه بار را به دوش مدیر ارشد کشور بیندازد و دائم به رهبری پناه ببرد. مدیران دائم موضوع را به جای دیگر حواله ندهند.