لزوم اطلاع رسانی نحوه پیگیری پروندههای قضایی برای مردم
به گزارش خبرگزاری فارس، چهارمین جلسه قرارگاه پیگیری تدابیر و رهنمودهای هشت گانه مقام معظم رهبری در قوه قضاییه به ریاست حجت الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه و با حضور مسئولان عالی قضایی برگزار شد.
حجت الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه پیگیری پروندههای مهم تا حصول نتیجه، یکی از فرامین رهبر انقلاب در جلسه هفتم تیرماه سال جاری بود، اظهار کرد: از مدتها قبل به دنبال این بودیم تا ارائه گزارش درباره نحوه پیگیری پروندههای قضایی به صورت موثر در افکار عمومی صورت بگیرد.
وی افزود: در مورد پروندهها و موضوعات مهم دو وظیفه وجود دارد؛ یکی پیگیری و اقدام قانونی و قضایی تا حصول نتیجه و دوم اطلاع رسانی صحیح به مردم در مورد اقدامات.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: به صورت کلی اطلاع رسانی برای مردم برای اینکه از وضعیت دستگاه عدلیه آگاه شوند، مطلوب نیست باید راهکار اجرایی مناسبی برای تقویت اطلاع رسانی در نظر گرفته شود.
حجت الاسلام مصدق ادامه داد: همکاران ما به پروندههای بسیار حجیم و مهمی رسیدگی میکنند که در مواردی آراء صادره تأثیر بسیار زیادی دارد و ما باید مبنا و راهکاری را پیدا کنیم تا مردم بدانند که قضات دستگاه قضایی چه میزان زحمت میکشند.
وی افزود: اگر به دادگاهها و دادسراها مراجعه کنیم با حجم انبوهی از پروندههای بسیار مهم مواجه خواهیم بود و قضات ما شبانه روزی کار میکنند، لذا باید به دنبال این باشیم که چگونه میتوانیم بابت عملکرد قوه قضاییه برای مردم آگاهی سازی کنیم.
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: اعتقاد بنده این است که خیلی از افراد بیش از 10 درصد اقدامات قوه قضاییه با خبر نیستند و فکر میکنند که قاضی صبح میآید و ظهر به خانه میرود و سختیها و مشکلات شغل قضا را درک نمیکنند.
وی افزود: اطلاع رسانی اقدامات دستگاه قضایی باید به صورت خاص و عام انجام شود، یعنی برای پروندههای خاص به صورت اختصاصی اطلاع رسانی جداگانه صورت گیرد و برای عموم اقدامات نیز باید به صورت کلی برنامه ریزی برای اطلاع رسانی انجام شود.
حجت الاسلام مصدق اظهار کرد: رسانه در خصوص ارائه گزارش و ارتباط گیری با افکار عمومی باید در فرآیند رسیدگی بر پروندهها قرار بگیرد.
رسانه در خصوص ارائه گزارش و ارتباط گیری با افکار عمومی باید در فرآیند پروندهها قرار بگیرد
در ادامه این جلسه، آزاد ابراهیم زادگان رئیس مرکز رسانه قوه قضاییه با اشاره به اینکه مهمترین مسئله رسانهای برخورد با افکار عمومی و احساس رضایت از قوه قضاییه است، بیان کرد: تفکر بر این است که در مورد این موضوع مشکلات اساسی وجود دارد که باید به نحو مقتضی حل شود.
وی افزود: در خصوص پروندههای ذهنی مردم در حوزه قضا، یک تعداد پرونده وجود دارد که در رابطه با آنها به صورت کامل شفاف سازی نشده است یا اینکه پروندهای مختومه یا باز مانده اما نتیجه این رسیدگیها به طورصحیح اطلاع رسانی نشده و لذا ممکن است در ذهن مردم باز باشد و نیاز وجود دارد که اطلاع رسانی پروندههای مهم صحیح و دقیق انجام شود.
ابراهیم زادگان تاکید کرد: باید به مردم بگوییم که اختتامیه پرونده به چه صورت بوده و خروجی آن چیست.
رئیس مرکز رسانه قوه قضاییه ادامه داد: توضیح پروندهها برای مردم کار سختی است، امر رسانه در قوه قضاییه امری تاسیسی است یعنی از سال 97 که تشکیلات مرکز رسانه به آن ابلاغ شده است، تا قبل از این سال مسئول متمرکز در قوه قضاییه در امر رسانه نداشتیم.
وی افزود: رسانه در ارائه گزارش و در رابطه با ارتباط گیری با افکار عمومی باید در فرآیند پرونده قرار گیرد تا در ادامه بتواند در این راه اطلاع رسانی کند.
ابراهیم زادگان با بیان اینکه در بحث رسانه موضوعی داریم به نام پیوست رسانهای که قبل از وقوع خبر را بیان میکند، گفت: اگر فرایند را طی نکنیم به صورت قطع نمیتوانیم اطلاع رسانی درست انجام دهیم.
در ادامه جلسه مسئولان قضایی حاضر در جلسه با بیان مطالبی به ارائه راهکارهایی در خصوص نحوه اجرایی شدن بهتر فرامین مقام معظم رهبری در دستگاه قضا پرداختند.
در پایان این نشست مصوب شد که طرف دوهفته وضعیت پرونده های مهم در کل کشور رصد و آمار این پرونده ها استخراج و سازوکار مدیریت و نظارت و پیگیری در داستانی کل کشور و معاونت اول ایجاد شود.
همچنین مقرر شد در هر دادگستری استان یک شورای مدیریتی برای پیگیری موضوعات و پروندههای مهم تشکیل و با ایجاد ساز و کار مشورتی علمی، این قبیل پروندهها پیگیری و بر اساس دستورالعملهای مصوب رئیس قوه قضاییه، اطلاع رسانی انجام شود.
ایجاد سامانههای الکترونیکی مناسب برای راهکار و پایش پروندههای مهم و موضوعات تأثیرگذار بر افکار عمومی و مصادیق آنها از دیگر مصوبات قرارگاه بود.
همچنین مقرر شد، شیوه نامه خاص اطلاع رسانی این قبیل موضوعات ظرف دو هفته آینده ایجاد شود.
پایان پیام /