لزوم کنترل قیمت جوجه یکروزه برای کاهش قیمت مرغ / قیمت واقعی مرغ زنده برای مصرف کنندگان 31 هزار تومان است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «حبیب اسداللهنژاد» امروز (دوشنبه) اظهار داشت: دو عامل جوجه یکروزه و تغییرات قیمتی بعد از کشتارگاهها، در بالا رفتن قیمت گوشت مرغ در بازار اثرگذار است. وی افزود: طبق مصوبه قرارگاه امنیت غذایی قیمت هر قطعه جوجه یکروزه 6 هزار تومان تعیین شده است، درحالی که تولیدکنندگان و پرورشدهندگان این محصول را با قیمتهایی بین 11 تا 12 هزار تومان خریداری میکنند...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «حبیب اسداللهنژاد» امروز (دوشنبه) اظهار داشت: دو عامل جوجه یکروزه و تغییرات قیمتی بعد از کشتارگاهها، در بالا رفتن قیمت گوشت مرغ در بازار اثرگذار است.
وی افزود: طبق مصوبه قرارگاه امنیت غذایی قیمت هر قطعه جوجه یکروزه 6 هزار تومان تعیین شده است، درحالی که تولیدکنندگان و پرورشدهندگان این محصول را با قیمتهایی بین 11 تا 12 هزار تومان خریداری میکنند که همین امر بین 9.5 تا 10 درصد در قیمت تمام شده مرغ تاثیر دارد و این زیانی است که به تولیدکنندگان مرغ گوشتی وارد میشود.
این مقام صنفی تصریح کرد: زیان ناشی از افزایش قیمت جوجه یکروزه برای پرورشدهندگان مرغ گوشتی بهطور متوسط ماهیانه حدود 800 میلیارد تومان است که باید در این زمینه چارهای اندیشیده شود.
وی اظهار داشت: مکاتباتی با وزارت جهاد کشاورزی انجام شده که با توجه به رویکرد مثبت این مجموعه امیدواریم بحث جوجه یکروزه که در ماههای اخیر ضرر تولیدکنندگان را در پی داشته است برطرف شود، زیرا واحدهای مرغ مادر همانند واحدهای مرغ گوشتی از نهادههایی با ارز 4200 تومانی استفاده میکنند.
اسداللهنژاد تاکید کرد: جوجه یکروزه به عنوان یکی از عوامل مهم تولید گوشت مرغ باید با نرخ مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد.
قیمت واقعی مرغ زنده برای مصرف کنندگان 31 هزار تومان است
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه مرغ با سودجویی برخی با قیمت غیرواقعی به دست مصرفکنندگان میرسد، تصریح کرد: طبق مصوبه قرارگاه امنیت غذایی، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده 19 هزار و 700 تومان، در کشتارگاه 29 هزار تومان و مرغ گرم برای مصرفکنندگان 31 هزار تومان است که البته با رعایت ضریب تبدیل مرغ زنده به گرم باید قیمت مرغ زنده نزدیک به 21 هزار تومان مبنا قرار میگرفت.
وی اضافهکرد: در حالی که نرخ واقعی مرغ زنده براساس آنالیز هزینههای تمام شده تولید و قیمت کنونی جوجه یکروزه 23 هزار و 500 تومان است، اما واحدهای مرغداری همان 19 هزار و 700 به فروش میرسانند.
اسداللهنژاد بیانداشت: ما پس از تحویل مرغ زنده به کشتارگاه دیگر مسوولیتی نداریم و بقیه وظیفه دستگاههای نظارتی همچون بازرسی و نظارت وزارت صنعت و بازرسی اصناف است که با کنترل، پایش و مدیریت تلاش کنند قیمت مرغ از مسیر اصلی منحرف نشود و با قیمت غیر واقعی به دست مردم نرسد.
این مقام صنفی اظهار داشت: آنچه مسلم است برای قیمت مرغ از کشتارگاه تا بازار مصرف اتفاقاتی رخ میدهد که موجب غیرواقعی شدن قیمتها میشود.
اسداللهنژاد بر این باور است که با توجه به قیمت مصوب مرغ زنده، نرخ هر کیلوگرم مرغ گرم برای مصرفکنندگان باید با نرخ مصوب 31 هزار تومان باشد و فروش مرغ با قیمتهای بالاتر از این رقم گرانفروشی و اجحاف به مصرفکنندگان است.
حل مشکل تاخیر در تامین و تحویل نهاده های طیور تا 15 روز آینده
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزود: همچنان تولیدکنندگان صنعت طیور با تاخیر در تامین و تحویل نهادههایی همچون ذرت و سویا در سامانه بازارگاه روبرو هستند.
وی اضافهکرد: در این زمینه مکاتباتی با وزارت جهاد کشاورزی داشتهایم، اما با توجه به رویکرد مثبت این مجموعه انتظار داریم که در 10 تا 15 روز آینده با همفکری و همراهی معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی برطرف شود تا نهادهها با سرعت بیشتر به دست تولیدکنندگان برسد.
افزایش سرانه مصرف گوشت مرغ و نامتعادل شدن بازار
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی درباره پیشبینی تولید مرغ در سال جاری گفت: اگر میزان مصرف در سطح کشور همانند سال گذشته باشد بهطور حتم کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت، اما با توجه به افزایش قیمت سایر محصولات پروتئینی شاهد افزایش شدید مصرف مرغ در سطح کشور هستیم.
وی اظهار داشت: امسال سرانه مصرف مرغ تغییر محسوس و افزایشی داشته که همین امر توازن بین عرضه و تقاضا را بهم ریخته است.
اسدالله نژاد افزود: بنابراین باید بپذیریم که چند درصد از نیاز بازار عقب هستیم که البته با 120 میلیون قطعه جوجهریزی در آبانماه و واردات هفت میلیون قطعه جوجه استحصالی از تخم مرغ نطفهدار وارداتی، این مشکل در حال رفع شدن است.
وی ابراز امیدواریکرد: با توجه به تولید خوب آبانماه بتوانیم این روند را برای آذرماه استمرار بدهیم تا در دیماه شرایط بازار مرغ عادی و متعادل شود.
***
براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی سال 99 بیش از دو میلیون و 500 هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار عرضه شد.
منبع: خبرگزاری ایرنا