لکههای نفتی در ساحل کنگان / پای شناورها و نفتکشها در میان است
بوشهر - هر چند منشأ ورود آلودگیهای نفتی به ساحل کنگان هنوز دقیق مشخص نشده ولی ارزیابیهای اولیه بیانگر ورود آلودگی از شناورها و نفتکشها است.
بوشهر - هر چند منشأ ورود آلودگیهای نفتی به ساحل کنگان هنوز دقیق مشخص نشده ولی ارزیابیهای اولیه بیانگر ورود آلودگی از شناورها و نفتکشها است.
خبرگزاری مهر- گروه استانها: استان بوشهر از شمال تا جنوب در احاطه شرکتها و تأسیسات نفت و گاز و پتروشیمی قرار گرفته و این شرکتها بیش از آنکه سودی برای مردم داشته باشند، ضررهایشان به استان و مردمش میرسد.
آلودگیهای نفتی موضوع جدیدی در استان بوشهر نیست و آلودگیهای مختلفی که راهی دریا میشوند در روزهای مختلف سال مشکلاتی را برای محیط زیست دریایی استان ایجاد میکنند.
علاوه بر تأسیسات نفتی و گازی که در سواحل استان و همچنین در آبهای خلیج فارس قرار دارند، شناورها و نفتکشها نیز نقش اساسی در ورود آلودگیها دارند.
در روزهای اخیر ورود آلودگیهای نفتی به سواحل کنگان خبرساز شده و هر چند منشأ آلودگی به صورت دقیق هنوز اعلام نشده است ولی گفته میشود که شناورها و نفتکشها مهمترین متهم در این زمینه هستند.
تخلیه مواد نفتی از شناور و نفتکشها
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آلودگیهای نفتی به عنوان یکی از مهمترین تهدیدها در خلیج فارس محسوب میشود که هر ساله شاهد ورود اینگونه آلودگیها هستیم.
فرهاد قلینژاد برخورد قانونی و قاطع با ورود این آلودگیها را یک ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: هر گونه تخلیه مواد آلاینده به اکوسیستم دریایی ممنوع است و با متخلفین طبق قانون برخورد میشود.
وی با اشاره به ورود لکههای نفتی به ساحل کنگان موجب ایجاد آلودگی محیط زیست در دریا و ساحل اضافه کرد: لکههای نفتی موجب ایجاد آلودگی در ساحل کنگان شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: بررسی اولیه نشان دهنده تخلیه مواد نفتی از شناور و کشتیهای نفتکش است که اقدامات لازم برای شناسایی منشأ و کشتی متخلف با همکاری ارگانهای متولی آغاز شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از عموم شهروندان درخواست کرد تا پاکسازی کامل محدوده آلوده به لکههای نفتی در حدفاصل بندر تمبک تا شهر کنگان از ورود به ساحل خودداری و از شنا در محدوده آلوده به لکههای نفتی خودداری کنند.
استقرار تیم پاکسازی در کنگان
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر نیز در این زمینه اظهار داشت: آلودگیهای نفتی به شکل گلولههای نفتی همانند قیر در طول دهها کیلومتر ساحل کنگان موجب آلودگی این مناطق شده است.
محمد شکیبی نسب از پایش تصویر هوایی در بررسی محدوده آلوده در سواحل کنگان خبر داد و اضافه کرد: در ارزیابی اولیه انتقال نفت خام از کشتی به کشتی منشأ این آلودگی ارزیابی شده است.
وی با اشاره به اعزام تیم مقابله با آلودگی به سواحل کنگان خاطرنشان کرد: نیاز به مشارکت و همکاری مردم ساحلنشین بندر کنگان، سایر دستگاهها و صنایع در پاکسازی آلودگی نفتی در ساحل داریم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: تیم پاکسازی این اداره کل توجه ویژهای به جلوگیری از آلودگی، پاکسازی و حفاظت دریایی و سواحل دارد.
افزایش امکانات پاکسازی
وی بیان کرد: امکانات و تجهیزات پاکسازی و مقابله با آلودگی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر افزایش یافته و در این راستا در طول سال تمرینهای مختلف تخصصی برای مقابله با آلودگی خلیجفارس در محدوده استان بوشهر انجام میشود.
شکیبی نسب بی توجهی به آلودگی ساحل کنگان را سبب صدمات به محیط زیست دانست و اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی ایران در سنوات اخیر بیش از 10 هزار میلیارد تومان تجهیزات، امکانات و شناور برای پاکسازی سواحل خریداری کرده است تا محیط زیست کمتر دچار آسیب شود.
وی با تأکید بر ضرورت احساس مسئولیت تمام دستگاههای متولی برای مقابله با آلودگی دریایی ادامه داد: در حوزه محیط زیست دریایی باید همکاری گروهی و گسترده در راستای حفظ محیط زیست دریایی افزایش یابد.