ماجرای بازداشت دو دانشجوی شریف چه بود؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی یونسی و امیرحسین مرادی، دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف که اخیرا توسط نیروهای اطلاعاتی ایران بازداشت شده اند این روزها نامشان از هر رسانهای به گوش میرسد. چهره معصوم و وضعیتی تحصیلی این دو نفر ممکن است هر مخاطبی را به تردید وا دارد که آیا زندان جای دانشجویان نخبه است؟ علی یونسی و امیرحسین مرادی، دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف که...
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی یونسی و امیرحسین مرادی، دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف که اخیرا توسط نیروهای اطلاعاتی ایران بازداشت شده اند این روزها نامشان از هر رسانهای به گوش میرسد. چهره معصوم و وضعیتی تحصیلی این دو نفر ممکن است هر مخاطبی را به تردید وا دارد که آیا زندان جای دانشجویان نخبه است؟
علی یونسی و امیرحسین مرادی، دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف که اخیرا توسط نیروهای اطلاعاتی ایران بازداشت شده اند این روزها نامشان از هر رسانهای به گوش میرسد. چهره معصوم و وضعیتی تحصیلی این دو نفر ممکن است هر مخاطبی را به تردید وا دارد که آیا زندان جای دانشجویان نخبه است؟
صریحترین و دقیقترین پاسخ به این سوال را غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری روز سه شنبه 16 اردیبهشت ماه در پاسخ به سوال یک خبرنگار داد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در خصوص دستگیری دو تن از دانشجویان که به تازگی بازداشت شده اند، گفت: در بازداشت افراد اصلا به حرفه و شغل آنها توجه نداریم. در جامعه هرکس مرتکب جرم شود، علی القاعده شغلی دارد و به هیچ عنوان عملکرد ما معطوف به مشاغل این افراد نیست. ما نگاه میکنیم که اتهام چیست و مرتکب چه اعمالی شدند.
لازم است این دیدگاه صحیح برای همه تبیین شود که به هر حال هر مجرمی، شغل، پیشه، تخصص، تحصیلات و ویژگیهایی دارد که خیلی محتمل است تناسبی با عمل ارتکابی وی به عنوان جرم نداشته باشد. به عنوان مثال شهردار سابق تهران که این روزها به اتهام قتل همسرش درگیر دادگاه عدل اسلامی است موید این نظریه میباشد. سالها وزارت، مدارج عالی علمی و کسب رتبههای برتر آزمونهای دانشگاهی در ایران و خارج از کشور و این آخریها هم پست مهم شهرداری کلان شهر تهران به هیچ وجه تناسبی با اتهام قتل محمد علی نجفی ندارد. اصلا چه کسی باورش میشود یک مسئول عالی رتبه نظام، حدود یکسال اخیر در حال تلاش برای اثبات انتساب قتل غیر عمد به عمل ارتکابی خودش باشد و یک بار هم رای بدوی مبنی بر قتل عمد برای وی صادر شده باشد؛ لذا حال متهم برای دادگاه قابل احترام است، ولی ناقض ارتکاب جرم وی نخواهد بود. باری دستگاه قضا موظف است برای صیانت از حقوق عمومی و برقراری امنیت به شکل ویژهای دانشجو بودن، نخبه بودن، مسئول بودن و... را در بررسی ارتکابات یک نفر در نظر نگیرد. هر چند در دادرسی عادلانه تشکیل پرونده شخصیت میتواند ویژگیهای فردی وی را در میزان سنگینی و سبکی رای قاضی دخیل کند. مرز باریکی بین این مقوله است.
در پرونده حاضر نیز چهرهی به ظاهر معصوم علی یونسی و رزومه علمی وی نباید باعث نادیده گرفتن عمل ارتکابی وی گردد. چه بسا باید این یک مطالبهی عمومی باشد نه اینکه عدهای از سر جهل و جو زدگی و احساسات، سنگ یک متهم به اصطلاح نخبه را به سینه بزنند.
غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری اخیر خود درباره اتهامات این دو دانشجو اضافه کرد: این افراد متاسفانه به گروههای ضد انقلاب به ویژه گروهک تروریستی منافقین وصل شده بودند و ارتباطاتی با این مجموعه برقرار کرده بودند و تحت تعلیمات این گروهک به دنبال انجام اقدامات خرابکارانهای در کشور بودند و یک اقدامات ایذایی هم انجام داده بودند که به لطف خدا نتوانستند اقدام خرابکارانه جدی انجام دهند.
سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: در بازرسی از منازل آنها اقلام انفجاری کشف شد که در همین اقدامات خرابکارانه مورد استفاده قرار میگرفت و تحت تاثیر بیگانگان این اقدامات را انجام داده بودند.