مجلس شورای ملی
مجلس شورای ملی
در سحرگاه 44 سال قبل - 22 فروردین 1358- 11 مقام ارشد رژیم ساقط شده در پی انقلاب 1357 در برابر جوخه آتش قرار گرفتند و اعدام شدند.
در سحرگاه 44 سال قبل - 22 فروردین 1358- 11 مقام ارشد رژیم ساقط شده در پی انقلاب 1357 در برابر جوخه آتش قرار گرفتند و اعدام شدند. در هیچ مورد دیگری عالیترین مقامات حکومت قبل این گونه باهم اعدام نشده بودند: 11 نفری که رییس مجلس شورای ملی، دو رییس ساواک، وزیران خارجه و کشاورزی، شهردار تهران، رییس سازمان تربیت بدنی و فرمانده گارد جاویدان در میان آنان بودند و این تنها 4 روز بعد از اعدام...
حجتالاسلام روحالله حسینیان رییس اسبق مرکز اسناد انقلاب اسلامی در بخشی از کتاب «14سال رقابت ایدئولوژیک شیعه در ایران» با اشاره به ترور نافرجام محمدرضا پهلوی در بهار 1344 به درست رضا شمسآبادی، نوشت: «سازمان انقلابی حزب توده ایران در آذر سال 1343 در تیرانا پایتخت آلبانی، فعالیت خود را اعلام کرد. این سازمان ایدئولوژی خود را مارکسیسم مائوئیسم و خطمشی خود را مبارزه قهرآمیز اعلام کرد.
محمدرضا شاه پهلوی یک بار در هشتمین سال سلطنتش در تاریخ 15 بهمن 1327 توسط ناصر فخرآرایی در مقابل دانشکده حقوق دانشگاه تهران و بار دوم 17 سال بعد و بهار 1344 در داخل کاخ مرر ترور شد اما دومین ضارب پهلویِ پسر کیست؟
ایسنا نوشت: محمدرضا شاه پهلوی یک بار در هشتمین سال سلطنتش در تاریخ 15 بهمن 1327 توسط ناصر فخرآرایی در مقابل دانشکده حقوق دانشگاه تهران و بار دوم 17 سال بعد و بهار 1344 در داخل کاخ مرر ترور شد اما دومین ضارب پهلویِ پسر کیست؟
یادکرد چهلوچهارمین سالروز برگزاری رفراندوم «جمهوری اسلامی» از چند منظر اهمیت دارد:
تعداد کل ایرانیان واجد شرایط رأی دادن در روز های 10 و 11 فروردین سال 1358 دقیقا 22 میلیون و 800 هزار نفر بود و 20میلیون و 288 هزار و 21 نفر در همهپرسی شرکت کردند. از این تعداد 20 میلیون و 147 هزار و 55 نفر رأی «آری» به صندوق انداختند و تنها 140 هزار و 966 نفر رأی «نه» دادند...
فروردین 1291 دو حادثه هولناک در دو سوی جهان اتفاق افتاد. حادثه هولناک و تاسفآور اول در تاریخ نهم فروردین در ایران اتفاق افتاد. بارگاه ملکوتی امام هشتم شیعیان با توپهای روسی گلولهباران شد و دهها نفر از زائران و مجاوران رضوی مظلومانه به شهادت رسیدند.
اقتصادنیوز: «این مریضخانه وقف است بر فقرا و رعایا و غربا و بیچارگان، لعنت بر کسی که تخلف نماید»؛ این جمله خط اولیه ایده شکلگیری مریضخانهای در جنوبیترین نقطه تهرانِ اوایل پهلوی است.
ایسنا نوشت:«این مریضخانه وقف است بر فقرا و رعایا و غربا و بیچارگان، لعنت بر کسی که تخلف نماید»؛ این جمله خط اولیه ایده شکلگیری مریضخانهای در جنوبیترین نقطه تهرانِ اوایل پهلوی است.
سیدرضا فیروزآبادی که نماینده مجلس شورای ملی بود در نهایت تصمیم میگیرد حقوق ادوار مختلف مجلس را برای ساخت یک مریضخانه در شهر ری هزینه کند.
ماجرای عجیب رئیس مجلس شورای ملی که در زمینهای خود تریاک میکاشت و پس از برداشت، آن را در تهران به فروش میرساند، در ادامه این مطلب آمده است.
صبحها در حدود 2 به ظهر مانده به مکتب میرفتیم، تا اینوقت روزهدارها و از جمله آخوند خواب بودند. نزدیک ظهر برای نهار خوردن ما مکتبخانه تعطیل میشد و 3 ساعت بعد از ظهر هم تا 5 کر و کری میکرد و از این ساعت تا فردا صبح آزاد بودیم.
ایسنا نوشت: تبانی سفارت انگلیس در تهران کودتای سیاسی - نظامی سید ضیاء و رضا خان میرپنج در زمستان یک سده پیش بود. کودتاگران پس از فتح تهران با زهر چشم از مقامات سیاسی مردم شهر را هم مجبور به سکوت و حرفشنوی کردند و شد آنچه آیتالله سید حسن مدرس و دکتر محمد مصدق و برخی شخصیتهای سیاسی عصر قاجار هشدار دادند.
فارس نوشت: محمدعلی قاجار که استبداد صغیر درست کرد و مجلس را به توپ بست وقتی از سلطنت خلع شد و از ایران تبعید شد یکی بود که مدام در ایران بلوا و شورش میکرد تا وی را بازگرداند؛ برادرش «سالارالدوله» که در ایجاد شورش، سماجت عجیبی هم داشت!