سه‌شنبه 10 شهریور 1405

مجوز انتشار اوراق مشارکت طرح‌های آبی به 30 هزار میلیارد تومان کاهش یافت

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مجوز انتشار اوراق مشارکت طرح‌های آبی به 30 هزار میلیارد تومان کاهش یافت

مجلس برای تامین نظر شورای نگهبان مجوز انتشار 60 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام آبی را به 30 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.

نمایندگان در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس و در ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه 1402 تبصره 4 و 5 این لایحه را اصلاح کردند.

در یکی از اصلاحات صورت گرفته در بند (ی) تبصره 5 به دولت اجازه داده شد تا سیصد هزار میلیارد ریال در سقف بند «ب» این تبصره، انواع اوراق مالی اسلامی از جمله اسناد خزانه اسلامی‌که منطبق بر قوانین و مقررات و در چهارچوب عقود اسلامی باشد را منتشر و به ردیف درآمدی شماره 310108 جدول شماره (5) این قانون واریز کند. این اوراق با رعایت ماده (30) قانون برنامه و بودجه کشور پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور جهت احداث و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام مهار و تأمین آب کشور با اولویت طرح‌های مرزی گرمسیری و سردسیری و طرح‌های برق‌آبی، طرح‌های آبرسانی به شهر‌ها و روستاها، طرح‌های تأمین آب سیستان و بلوچستان و طرح‌های زودبازده مهار آب در اختیار شرکت‌های وابسته و تابعه وزارت نیرو قرار گیرد.

پیش از این مجلس مصوب کرده بود که 600 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای طرح‌های آبی منتشر شود.

نمایندگان اجازی 1 و 2و 3 این بند را نیز حذف کردند که قرار بود یکصدهزار میلیارد ریال از این اوراق صرف توسعه زیرساخت‌های شهرک‌های کشاورزی، احداث استخر‌های ذخیره آب و انتقال آب الگوی کشت، کشاورزی قراردادی و احداث جاده بین مزارع اختصاص می‌یابد؛ پنجاه هزار میلیاردریال از این اوراق برای ساخت و تجهیز و تعمیر خوابگاه‌های دانشجویی متأهلان و 150 هزار میلیارد ریال به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اولویت تکمیل مدارس خیرساز و مدارس قابل حمل (کانکسی) و عشایری اختصاص یابد.

نمایندگان در ادامه برخی از اجزا و بند‌های تبصره‌های 4 و 5 را اصلاح عبارتی کردند.

در بند الحاقی (1) تبصره (5) اصلاح شده نیز دولت مجاز شد 20 هزار میلیاردریال اوراق مالی اسلامی منتشر و منابع آن را برای تامین ماشین‌آلات آبرسانی و راهسازی و طرح‌های آب و راه عشایری هزینه نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس