مجوز بانک آینده از امروز اول آبان 1404 لغو شد؛ آغاز فرآیند گزیر یا فیصله در قبال این بانک ناتراز و ناسالم

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی، مجوز بانک آینده را از امروز اول آبان 1404 لغو کرد.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ با تصمیم هیأت عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه اختیارات و احکام صادره از سران محترم قوا، بانک آینده وارد فرآیند گزیر شد. بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر بر شبکه بانکی کاملا اطمینان می دهد که این فرآیند هیچ خللی در وضعیت بانکی کشور وارد نخواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی متن اطلاعیه شماره یک بانک مرکزی در خصوص فیصله بانک آینده به شرح زیر است:
«هموطنان گرامی
سلام و تحیت
به استحضار ملت شریف و صبور ایران می رسانیم که براساس مصوبه هیأت عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک آینده وارد فرآیند گزیر گردید.
ملت ایران مستحضرند که نظام بانکی کشور در سالهای گذشته همواره با چالشهای متعددی روبهرو بوده است که ثبات و سلامت شبکه بانکی را دچار خطر نموده است.
یکی از اصلی ترین چالش های نظام بانکی، همانا بانک آینده بوده است که با شاخص های مالی و پولی بحرانی، سبب گردیده بود که عملکرد کلی نظام بانکی نیز تحت تأثیر منفی قرار گیرد.
توجه به شاخص هایی همچون زیان انباشته 550 هزار میلیارد تومان اضافه برداشت 313هزار میلیارد تومان وکفایت سرمایه منفی 600 درصدی نشان می دهد که بانک آینده باید وارد فرآیند گزیر می گردید. اگر چه در سال های گذشته تلاش بسیاری شد تا این عضو نظام بانکی اصلاح و بازسازی شده و به خدمات رسانی ادامه دهد و لیکن انجماد دارایی ها، ناترازی شدید نقدینگی، عدم بازگشت 80 درصد تسهیلات پرداختی و عدم اراده جدی متولیان بانک سبب گردید که در زمان سپری شده، وضعیت شاخص ها بهبود نیابد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در مقام ناظر و راهبر نظام بانکی در پیشگاه ملت عزیز ایران خود را مسؤول می دانسته و می داند که از ادامه این چرخه ناصحیح و بحرانی ممانعت نماید. فلذا با تصمیم هیأت عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه اختیارات و احکام صادره از سران محترم قوا، بانک آینده وارد فرآیند گزیر گردید و از روز شنبه سپرده های این بانک به بانک ملی ایران منتقل می شود. در این خصوص موارد زیر جهت آگاهی ملت ایران اعلام می گردد:
1- تمامی سپرده ها با همان شرایط قرارداد قبلی، به بانک ملی ایران منقل خواهد شد و سپرده گذاران عزیز از روز شنبه در محل همان شعبه قبلی (با مدیریت و تابلوی بانک ملی ایران) تمامی خدمات را کما فی السابق دریافت خواهند کرد و بانک ملی ایران در خصوص سپرده ها پاسخگو است.
2- تمامی کارکنان بانک آینده در چارچوب مصوبات سران، در صورت تمایل، به عنوان کارمندان بانک ملی بوده و حقوق و مزایای ایشان کما فی السابق پرداخت خواهد شد.
3- سهام سهامداران بر اساس مصوبه سران و هماهنگی بانک مرکزی با شورای عالی بورس و سازمان بورس و اوراق بهادار ظرف مدت کوتاهی بازخرید خواهد شد. بدیهی است سرمایه گذارانی که مایل به فروش نباشند می توانند تا پایان فرآیند گزیر منتظر باشند. جزئیات اقدامات مرتبط با سهامداران توسط سازمان بورس و اوراق بهادار اطلاع رسانی خواهد شد.
4- تمامی خدمات مبتنی بر فناوری از جمله کارت های بانکی، اینترنت بانک و غیره کما فی السابق برای مشتریان بانک آینده ادامه دار خواهد بود.
همچنین خاطر نشان می شود بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر بر شبکه بانکی کاملا اطمینان می دهد که این فرآیند هیچ خللی در وضعیت مالی، خدمات و کارکنان و مشتریان بانک ملی ایران وارد نخواهد کرد.
در پایان ضمن اطمینان به ملت شریف ایران که بانک مرکزی مجدانه و فارغ از تمامی فضاسازی های خارجی تلاش خواهد کرد تا حقوق مردم ایران پای مال نگردد. به استحضار می رساند در صورت نیاز اطلاعیه های بعدی جهت تشریح جزئیات فرآیند صادر خواهد گردید.»//