محدودیتهای شهرها و روستاها برای افراد معلول و کم توان باید برطرف شود
معاون وزیر کشور گفت: ما اعتقاد داریم که اگر شهر قابلیت ارائه خدمات به همه شهروندان را به صورت یکسان نداشته باشد، در واقع شهر دچار معلولیت شده است.
سی و دومین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور برای معلولان با حضور معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، رئیس سازمان بهزیستی و مشاور رئیسجمهور در امور همکاریهای اقتصادی برگزار شد.
مسعود نصرتی در این جلسه در خصوص اختصاص 30 همت اوراق مالی اسلامی برای توسعه حمل و نقل عمومی، مناسب سازی پایانهها و ایستگاهها توسط شهرداریها گفت: این کمک دولتی هر ساله برای مناسب سازی در نظر گرفته میشود که نیمی از آن به تضمین دولت و نیمی دیگر توسط نهادهای عمومی از جمله شهرداریها تامین میشود.
وی افزود: تا به حال 9 کلان شهر کشور بهره بردار این طرح بودهاند که با گسترش طرح در سال جاری، شهرهای بالای 200 هزار نفر نیز تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
نصرتی با تاکید بر لزوم ایجاد شرایط عادلانه برای همه شهروندان گفت: نباید تصور کرد که بودجهای جاداگانه برای گروه خاصی از شهروندان تخصیص داده شده است؛ در واقع این طرح در راستای ایجاد عدالت اجتماعی برای همه شهروندان است.
معاون وزیر کشور در خصوص رونمایی از دومین برنامه پنج ساله سند راهبردی مناسب سازی کشور گفت: در رابطه با تکالیفی که در این حوزه به ما محول شده است تلاش میکنیم شاخصها و استانداردهای این سند در همه پروژههای اجرایی اعم از بخشهای دولتی، خصوصی و نهادهای عمومی همچون شهرداریها اجرایی شود تا امکانات شهر برای همه شهروندان از جمله افراد معلول و کم توان قابل استفاده باشد.
نصرتی تاکید کرد: به بودجه جدیدی نیاز نیست بلکه باید برخی شاخصها و استانداردها در نظر گرفته شود و این سند نیز در همین راستا تدوین شده است.
وی با اشاره به مسئولیت خود در برگزاری هفت ساله همایش مناسب سازی شهر برای جانبازان و معلولان گفت: باید همه تلاش خود را بدون هیچ منتی برای برقراری عدالت اجتماعی برای همه اعضای یک شهر انجام دهیم؛ هیچ محدودیتی برای بهره برداران از شهر پذیرفتنی نیست؛ در این حوزه تجربههای موفقی در نقاط مختلف دنیا وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
معصومه آقاپور مشاور رئیس جمهور در امور همکاریهای اقتصادی نیز در این جلسه گفت: در دولت چهاردهم تلاش خواهیم کرد تا اتفاقات خوبی برای معلولان بیفتد چرا که حال خوب آنها به معنای حال خوب جامعه است، باید همزمان نگاه کلان و خُرد به این موضوع داشته باشیم.
آقاپور با اشاره به نقشی که شرکتهای دانش بنیان میتوانند در این حوزه داشته باشند، اظهار کرد: در کشور ما نخبگانی در حوزههای مختلف وجود دارند که میتوانند با هزینههای کم راهکارهای جدیدی را در موضوع مناسب سازی ارائه دهند.
منبع: مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور