سه‌شنبه 6 آذر 1403

محصولات کشاورزی آذربایجان‌شرقی به 54 کشور جهان صادر می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
محصولات کشاورزی آذربایجان‌شرقی به 54 کشور جهان صادر می‌شود

تبریز - ایرنا - رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به رتبه‌های اول تا پنجم کشوری استان در تولید 30 محصول کشاورزی گفت: محصولات کشاورزی این خطه به 54 کشور جهان صادر می شود.

اکبر فتحی روز پنجشنبه در یک گفت و گوی خبری اظهار کرد: در حوزه زراعت در بخش حبوبات و تولید عدس رتبه اول تا دوم کشور با سطح زیرکشت ثابت در سال های مختلف به آذربایجان شرقی تعلق دارد؛ در علوفه و تولید یونجه هم به لحاظ سطح زیرکشت و هم میزان تولید رتبه اول کشوری از آن استان ماست.

وی با اشاره به اینکه در تولید گندم مقام چهارم کشوری به آذربایجان شرقی اختصاص دارد، ادامه داد: در زیربخش باغبانی و تولید سیب مقام دوم کشور، تولید زردآلو رده اول، تولید سنجد رتبه اول کشور، در زغال اخته رتبه دوم کشوری و در سایر محصولات باغی رتبه های اول تا هفتم کشوری را داریم.

فتحی در خصوص تولیدات دام و طیور نیز گفت: در زیربخش دام و طیور و تولید گوشت قرمز، رتبه سوم کشوری به استان ما تعلق دارد، در تولید تخم مرغ هم به نوعی قطب تولید تخم مرغ کشور محسوب می شویم و حدود 10.5 درصد تخم مرغ کشور در استان آذربایجان شرقی تولید شده و از این حیث مقام سوم کشوری را داریم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، اظهار کرد: در تولید جوجه یکروزه و مرغ مادر تخمگذار مقام سوم کشور مختص استان آذربایجان شرقی است.

وی همچنین گفت: آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی (دیم - آبی) است که از این میزان 800 هزار هکتار بصورت دیم مطلق و 300 هزار هکتار به طور آبی کشت می شوند که 105 هزار هکتار آن مربوط به باغات بوده و مابقی در حوزه زراعت قرار دارد.

فتحی با اشاره به این نکته که تقریبا 100 هزار هکتار از اراضی نیز بصورت نیمه آبی کشت می شوند، ادامه داد: میزان تولیدات کشاورزی استان آذربایجان شرقی بین 4.8 تا 5 میلیون تن متغیر بوده که در سال 98 چهار میلیون و 800 هزار تن از انواع محصولات زراعی، باغی و دام و طیور در استان تولید شد که 2 میلیون و 900 هزار تن مربوط به بخش زراعت، یک میلیون تن مربوط به باغبانی و مابقی محصولات دامی را شامل می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: آذربایجان شرقی به جزء محصولات گرمسیری که ظرفیت تولید در استان وجود ندارد در تولید بیشتر محصولات کشاورزی مازاد بر مصرف استان، تولید دارد که هم به استان های مجاور و هم به 54 کشور جهان صادر می شود.

وی در ارتباط با کشاورزی دانش محور نیز گفت: کشاورزی کشور و به تبع آن کشاورزی استان ما نیز نیاز مبرم دارد تا به سمت کشاورزی دانش محور حرکت نماید، با توجه به محدویت منابع خاکی و آبی و ضرورت تولید بیشتر از زمین های زراعی محدود و تامین نیاز غذایی رو به رشد کشور این نیاز به صورت ملموس قابل مشاهده می باشد.

فتحی افزود: در حوزه ساخت گلخانه در آذربایجان شرقی نهضت گلخانه ای اتفاق افتاده و سرمایه گذاری های خوبی در این بخش انجام شده است به طوری که مدرن ترین گلخانه خاورمیانه در استان و در شهرستان جلفا راه اندازی شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به بحران آبی دریاچه ارومیه گفت: پرورش آرتیمیا در حوزه دریاچه ارومیه با استفاده از منابع آبی آن، یکی از مواردی است که سرمایه گذاران می توانند در این بخش سرمایه گذاری کرده و به فعالیت مشغول شوند پرورش خارشتر با توجه به شوری اراضی زراعی دریاچه و پرورش شتر از دیگر اولویت های سرمایه گذاری در حوزه دریاچه ارومیه می باشد.

وی اضافه کرد: کشت و فرآوری گل محمدی از گذشته های دور در آذربایجان شرقی مرسوم بوده است، سرمایه گذاری در حوزه توسعه گلستان های گل محمدی استان از ظرفیت خوبی برخوردار بوده و مقام چهارم کشوری در تولید گل محمدی به استان آذربایجان شرقی تعلق دارد.

فتحی همچنین در ارتباط با مشکلات و چالش های بخش کشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: ناکارآیی بازار محصولات کشاورزی یکی از شاخص ترین چالش های موجود در بخش کشاورزی استان است، اگر بازار محصولات کشاورزی ساماندهی و اصلاح شود در تولید محصولات کشاورزی با مشکلی مواجه نخواهیم شد.

به گزارش ایرنا ارزش صادرات محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در سال به حدود 400 میلیون دلار می رسد.

*س_برچسب‌ها_س*