محمد بن سلمان
محمد بن سلمان
پادشاه عربستان در اظهارات خود در جلسه شورای وزیران این کشور گفت: از ایران می خواهیم که به تعهدات هسته ای خود پایبند باشد و با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کامل داشته باشد.
وی تاکید کرد که از طریق رقابت های تسلیحاتی و دستیابی به سلاح کشتار جمعی صلح بین المللی محقق نخواهد شد.
عماد نجار با بیان اینکه بحران انرژی شرایط را برای غربی ها به تنگ آورده است گفت: عربستان به طور کامل وادادگی خود را به آمریکایی ها ثابت کرده است و این نوع رفتارها می تواند فقط یک نوع مسکن موقت برای شرایط داخلی و حتی ملت عرب باشد که پایداری نخواهد داشت.
با آمادگی نمایندگان دموکرات کنگره برای اقدام تلافی جویانه علیه عربستان، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: رئیسجمهور نمیخواهد سریع عمل کند.
به دنبال تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید روزانه نفت، اختلافات میان آمریکا و عربستان وارد تنش جدیدی شد و دولت بایدن نسبت به اقدامات تلافی جویانه دموکراتهای خشمگین کنگره ابراز آمادگی کرده است.
خالد بن سلمان - وزیر دفاع عربستان سعودی - اظهار کرد از اینکه دولت آمریکا در پی تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت، عربستان را به جانبداری از روسیه علیه اوکراین متهم میکند، متحیر است.
وزیر دفاع عربستان تأکید کرد که تصمیم اوپک (برای کاهش تولید نفت) به اتفاق آرا و با انگیزههای صرفا اقتصادی گرفته شده است.
جیک سالیوان گفت: هیچ برنامه ای برای دیدار جو بایدن با محمد بن سلمان در اجلاس گروه - 20 وجود ندارد.
اقتصادنیوز: جیک سالیوان گفت: هیچ برنامه ای برای دیدار رئیس جمهور آمریکا با ولیعهد عربستان در اجلاس گروه - 20 وجود ندارد.
اقتصادنیوز: بلافاصله پس از تصمیم کاهش تولید نفت، کاخ سفید گفت بایدن با کنگره درباره ابزارهایی مشورت میکند که کنترل اوپک را بر قیمتهای انرژی کاهش خواهد داد.
اقتصادنیوز: تصمیم بن سلمان، شاهزاده سعودی در باب کاهش تولید نفت خام در اوپک پلاس، خشم جو بایدن را برانگیخت و موجب شد تا واشنگتن خواهان بازتعریف روابط عربستان و ایالات متحده شود.
عربستان سعودی درست در شرایطی که با پیامدهای منفی هم صدایی اش با روسیه در باب کاهش تولید نفت در اوپک پلاس روبرو است؛ از ارائه کمک های بشردوستانه 400 میلیون دلاری به اوکراین خبر داد.
اقتصادنیوز: خبرنگار گاردین در امور خاورمیانه در گزارشی با اشاره به موضع اتخاذ شده از سوی سعودی در قبال کاهش تولید نفت و اصرار بر آن آورده است که ریاض تصمیم به نادیده گرفتن خشم آمریکا برای نخستین بار در تاریخ گرفته است.
اقتصادنیوز: یکی از دلایل مهم همکاری عربستان و آمریکا این است که آمریکا در ازای تأمین نفت، از پادشاهی حمایت نظامی کند، اما حتی قبل از اینکه بایدن در ماه جولای به جده سفر کند، مقامات سعودی اظهار داشتند که ماهیت همکاریهای واشنگتن و ریاض دستخوش تحول شده است.
عربستان سعودی از سال 2015 و با روی کار آمدن آل سلمان (فرزندان سلمان بن عبدالعزیز پادشاه فعلی سعودی) به دنبال تشکیل شبکههای رسانهای برای ضربه زدن به کشورهای مخالف سیاستهای خود در منطقه بوده است.
عربستان سعودی از سال 2015 و با روی کار آمدن آل سلمان (فرزندان سلمان بن عبدالعزیز پادشاه فعلی سعودی) به دنبال تشکیل شبکههای رسانهای برای ضربه زدن به کشورهای مخالف سیاستهای خود در منطقه بوده است.