محمد مصدق
محمد مصدق
«22 اسفند 1398، بیستمین سالگرد ترور سعید حجاریان، فعال و نظریهپرداز سیاسی است که اگرچه به سختی آسیب دید اما از آن ترور به هر حال و البته با مشقت فراوان، جان به در برد و به رغم مشکلات جدی در تکلم و حرکت، همچنان میاندیشد و مینویسد.
تاریخ ایرانی نوشت: دکتر اسماعیل یزدی، برادر بزرگتر دکتر ابراهیم یزدی (دبیرکل سابق نهضت آزادی ایران) پس از ابتلا به بیماری کرونا درگذشت.
دکتر اسماعیل یزدی برادر ابراهیم یزدی وزیر خارجه دولت موقت و دبیر کل نهضت آزادی بود. دکتر یزدی در جوانی پزشک دکتر محمد مصدق بود.
بیم و امید مرگ یا زنده ماندن سعید حجاریان، بخش هایی از جامعه را فرا گرفت و شماری از جوانان در مقابل بیمارستان سینا تجمع کرده و دست به دعا برمیداشتند. شبیه همین صحنه را سه هفته قبل با انگیزههای سیاسی کمتر و احساسی بیشتر در مقابل بیمارستان جم و برای محمد رضا شجریان دیدیم. نام شجریان آمد، جا دارد به نکته ای اشاره شود که پوران گلفام همسر «فرهاد مهراد» خواننده محبوب گفته بود.
تهران - ایرنا - آیتالله سیدابوالقاسم کاشانی از جمله مجتهدانی بود که حضور در عرصه سیاسی را نهتنها در تقابل با مسوولیتهای دینی یک مجتهد نمیدید بلکه همسو با آن میدانست. او که زمانی در عراق علیه سیاستهای استعماری انگلیس مبارزه کرده بود در دوره مبارزه برای ملی کردن صنعت نفت در ایران نیز به عنوان یکی از اعضای برجسته جناح مذهبی جبهه ملی به حمایت از این امر پرداخت.
تهران - ایرنا - ترور حاجعلی رزم آرا نخست وزیر محمدرضا پهلوی که بیش از 8 ماه در مقام صدارت دوام نیاورد از پیچیدهترین و مهجورترین اتفاقات تاریخ معاصر ایران است که هنوز علل و عوامل متعددی برای انجام آن عنوان شده است به طوری که هر کدام انگیزه لازم و کافی برای انجام ترور این سپهبد عالی رتبه و مرد ذی نفوذ دربار را داشته اند.
روزنامه شرق نوشت: تقاطع زادروز آیتالله سیدمحمود طالقانی و درگذشت دکتر محمد مصدق و ملیشدن نفت در بیستونهمین روز این ماه، اسفند را با نام مبارزات ملی نفت گره زده است...
سالروز مرگ مصدق در سال 59، نیروهای هوادار بنیصدر به نیروهای خط امام و حزب اللهی حملهور شدند و اتفاقی رخ داد که در تاریخ انقلاب به غائله 14 اسفند معروف شد.
مشهورترین شعر همان است که مهدی اخوان ثالث و بر اساس دیدار دورادور مصدق (در سال 1335) سروده و بالای آن آورده «برای پیر محمد احمد آبادی» با عنوان «تسلا و سلام»: دیدی دلا که یار نیامد؟
14 اسفند 1357 اولین مراسم سالگرد دکتر محمد مصدق بر سر مزار وی در احمدآباد برگزار شد و سخنران این مراسم آیتالله طالقانی بود.
14 اسفند 1357 اولین مراسم سالگرد دکتر محمد مصدق بر سر مزار وی در احمدآباد برگزار شد و سخنران این مراسم آیتالله طالقانی بود.
تهران - ایرنا - محمد مصدق بهعنوان یکی از رهبران سیاسی تاریخ معاصر ایران محسوب میشود که در پی استقلال ایران از قدرتهای جهانی بود؛ نخستوزیری که برای ملی کردن نفت مبارزه کرد و در همین ارتباط با نمایندگان دولتهای استعمارگری همچون انگلیس و آمریکا نیز مذاکرههایی داشت اما در این راه همواره استوار و سازشناپذیر عمل میکرد.
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پانزدهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه گفت: اگر آرا به صورت به روز و حداکثری منتشر شود، به تعبیری انقلاب حقوقی صورت گرفته و نظام آموزشی را به سمت مسائل کاربردی و مورد نیاز میبرد.
تهران - ایرنا - آیتالله سیدمحمود طالقانی از فعالان نهضت ملیشدن نفت از بنیانگذاران جبهه ملی دوم و نهضت آزادی محسوب میشود که روحیه آزادمنشی و آزادیخواهی، او را برآن داشت تا همگام با احزاب سیاسی در راه استقلال و آزادی ملت ایران علیه استبداد و دیکتاتوری تلاش کند.
علم الهدی گفت: در حال رایزنی با معاونت علمی ریاست جمهوری هستیم تا مرکز نوآوری را برای حضور تیمهای استارتاپی و تیمهای حقوقی ایجاد کنیم.