محمد مصدق
محمد مصدق
تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه کشور کودتای 28 مرداد ماه سال 1332 علیه دولت ملی ایران را نمونه بارزی از این تاریخ سیاه برشمرد و گفت: آیا دولت آمریکا سیاست غلط و شکست خورده خود در قبال ایران را اصلاح خواهد کرد.
کودتای 28 مرداد سال 1332 که توسط آمریکاییها طرح ریزی شده بود زمینه را برای قرار گرفتن ایرانِ دوران پهلوی زیر تیغ آمریکا و نوکری این کشور مهیا ساخت.
ساعتِ هشتِ صبحِ روز 28 مرداد، سردسته اوباش تهران*، طیب حاج رضایی به همراه 300 نفر از همپالگیهایش از بازار به سمت شمال شهر به راه افتادند و مثل ملخ در گندمزار، هر چیزی سر راهشان بود را جویدند
فرارو نوشت: سفارت بریتانیا بعدها گفت، مصدق در آن روز سرنوشت ساز، سرسختانه همه درخواستها برای توزیع سلاح بین هوادارنش را رد کرده بود. مقامات پزشکی شهر شمار کشتههای 28 مرداد را 41 نفر اعلام کردند. سفارت آمریکا، اما اعلام کرد، که در جریان کودتا 73 نفر کشته و 100 نفر زخمی شدند. با این حال روزنامههای غربی در روزهای نزدیک به محاکمه محمد مصدق، گفتند هنگام تصرف منزل او 300 نفر بر اثر تیراندازی...
وزارت خارجه انگلیس در پاسخ به درخواست مستندسازی برای ارائه اطلاعاتی در این باره اعلام کرد: «نه تکذیب میکند و نه تائید میکند که اطلاعات مرتبط با درخواست شما را در اختیار دارد.»
دستنوشته محمدرضا شاه به چرچیل و نحوه بیان شاه نشان میدهد وی سعی در جلب علاقه چرچیل به خود را داشت تا شاید از این طریق راهی برای خلاصی از دولت ملی مصدق و در نهایت تصویب طرح MI6 برای کودتا در ایران را در پی داشته باشد.
تهران - ایرنا - هفدهمین قسمت برنامه تلویزیونی «برسد به دست فردا» با بررسی کودتای 28 مرداد روی آنتن میرود.
وزارت خارجه انگلیس در پاسخ به درخواست مستندساز برای ارائه اطلاعاتی در این باره اعلام کرد «نه تکذیب میکند و نه تائید میکند که اطلاعات مرتبط با درخواست شما را در اختیار دارد.»
تهران - ایرنا - امروز جمعه 28مرداد ماه سالگرد کودتایی است که در سال 1332 توسط آمریکا و انگلیس علیه فرآیند مردمسالاری در ایران برپا شد.
رمان «دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد» نوشته شهرام رحیمیان، از بازنگریهای متفاوت و مهم کودتای 28 مرداد است.
ایسنا نوشت: موفقیت چشمگیر شعبوون که موجب ماندگاری نامش در تاریخ سیاسی ایران شد، کشاندن اراذل و اوباش و زنان تنفروشِ منطقه میدان گمرک معروف به شهرِ نو به کف خیابانهای اطراف میدان توپخانه و بهارستان به عنوان مخالفان دکتر مصدق در روز کودتای 28 مرداد بود.
شعبان جعفری نه عقل اجتماعی و سیاسی داشت و نه درکی از بازیچه دست حکومت و جریانهای فکری و سیاسی شدن داشت. از هر طرف که بیشتر تعریف و تمجدید میشنید و بیشتر «حال» میکرد یا به قول معروف سبیلش بیشتر چرب میشد با همان طرف بر علیه طرف مقابل میشورید، بیآن که بداند چرا این چنین میکند و از بلوا و غائله به پا کرده، چه میخواهد.
اول فروردین 1300 شانزدهمین و آخرین عضو خانواده جعفری در محله سنگلج، گذر درخونگاه به دنیا آمد و نامش را «شعبوون» گذاشتند.
معاون اول قوه قضائیه گفت: در آستانه عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای، دستگاه قضائی ایران آماده توسعه همکاریهای دو و چند جانبه قضائی با کشورهای عضو این سازمان است.