یک‌شنبه 30 دی 1403

محور کلاله - آق‌بند، حلقه اتصال دوستی ایران و آذربایجان

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
محور کلاله - آق‌بند، حلقه اتصال دوستی ایران و آذربایجان

مدیرعامل شرکت ساخت تکمیل محور کلاله - آق‌بند - جلفا را یکی از اولویت‌های بزرگراهی کشور اعلام کرد و گفت: کامل شدن این محور با هدف تحکیم روابط میان ایران و جمهوری آذربایجان اهمیت بالایی دارد.

مدیرعامل شرکت ساخت تکمیل محور کلاله - آق‌بند - جلفا را یکی از اولویت‌های بزرگراهی کشور اعلام کرد و گفت: کامل شدن این محور با هدف تحکیم روابط میان ایران و جمهوری آذربایجان اهمیت بالایی دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هوشنگ بازوند مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور تکمیل محور کلاله - آق‌بند - جلفا را با هدف تحکیم روابط میان دو کشور ایران، جمهوری آذربایجان و تقویت ارتباطات منطقه ضروری دانست و گفت: بهسازی و تعریض محور کلاله - آق‌بند - جلفا به طول 107 کیلومتر و ساخت یک پایانه جزو تعهدات ایران و احداث پل، یک پایانه و مسیر ریلی در تعهدات کشور جمهوری آذربایجان است.

وی پیشرفت فیزیکی محور را 20 درصد اعلام کرد و افزود: این پروژه یکی از محورهای اولویت‌دار در توسعه ترانزیت بین‌المللی محسوب می‌شود و به منظور تکمیل شدن هرچه سریع‌تر آن تعامل نزدیک و سازنده‌ای از سوی سایر دستگاه‌ها از جمله محیط زیست، میراث فرهنگی و... به منظور اجرای پروژه در موعد مقرر برقرار است.

بازوند در ادامه از تاکید رئیس جمهور برای تأمین اعتبار مورد نیاز تکمیل پروژه خبر داد و بیان کرد: رایزنی‌های لازم برای تحقق 2 همت اعتبار مورد نیاز در سال جاری نیز با سازمان برنامه و بودجه کشور صورت گرفته است که امیدواریم با تحقق آن اجرای پروژه سرعت بیشتری بگیرد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با اشاره به برنامه سال جاری محور کلاله - آق‌بند - جلفا گفت: در حال حاضر عملیات اجرایی در 40 کیلومتر از مسیر در دست اجرا است که 20 کیلومتر آن تا اوایل سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد و عملیات زیرسازی 20 کیلومتر دیگر نیز تکمیل خواهد شد.

بازوند ادامه داد: عملیات اجرایی 8 دستگاه از تونل‌های مسیر که طول آن‌ها بالغ بر 3 کیلومتر است نیز در دست اجرا قرار دارد. عملیات خاکی و تسطیح محل پایانه مرزی کلاله انجام شده و جاده کنار گذر پایانه به طول حدود یک کیلومتر اجرا و آسفالت شده است و برای ادامه ساخت به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تحویل شده است.

وی در ادامه ساخت یک پل 370 متری با 11 دهانه 34 متر را جزو تعهدات کشور جمهوری آذربایجان در این محور ترانزیتی دانست و اظهار کرد: این محور به منظور ایجاد و تسهیل ارتباط میان دو شهر باکو و نخجوان در کشور آذربایجان نقش حیاتی دارد که در حال حاضر عملیات اجرایی آن با 60 درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در خصوص محور ریلی نیز مجوزهای لازم برای محل ورودی و خروجی از مراجع اخذ شده است، نشست‌های فنی و تخصصی برگزار شده است و به زودی طرح اولیه از سوی طرف آذربایجانی برای مشاور ایرانی پروژه ارسال خواهد شد.