محیط زیست یک موضوع پدافند غیرعامل است
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان پدافند غیرعامل کشور، با بیان اینکه امروز کشورهای توسعه یافته به اهمیت حفظ محیطزیست پی بردهاند و برای آن مشغول برنامهریزی هستند، اظهار کرد: این کشورها در عین حال خطکشهای خود را برای کشورهای در حال توسعه طراحی و تنظیم کردهاند و هدف آنها این است که بر اساس منافع خود، کشورهای دیگر را محدود و محصور نمایند.
وی با اشاره به ظرفیتهای گسترده محیطزیست، گفت: ما واجد سرمایه عظیم ملی و مذهبی در حوزه محیطزیست و منابع طبیعی هستیم اما از آن استفاده نکردهایم. کلیدواژههای محیطزیستی بسیاری در قرآن کریم وجود دارد ولی ما نتوانستهایم آن را به دنیا عرضه کنیم و کار به جایی رسیده است که امروز دشمن برای ما واژهسازی میکند.
سلاجقه تصریح کرد: ما جز سه کشوری در جهان هستیم که در قانون اساسی خود یک اصل مترقی محیطزیستی داریم که حفاظت از محیطزیست را وظیفه آحاد جامعه تلقی میکند.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، خاطرنشان کرد: ما در سازمان حفاظت محیطزیست مکلفیم که آموزشهای محیطزیستی را بر اساس واقعیات کشور و جهان ارائه کنیم.
سلاجقه در ادامه با ارایه مصادیقی از تروریسم محیطزیستی، گفت: استکبار جهانی به دنبال ایجاد تنش و اختلافافکنی بین کشورهای منطقه با تکیه بر مشکلات محیطزیستی است.
وی با بیان اینکه از دید ما، محیطزیست یک موضوع پدافند غیرعامل است، عنوان کرد: ما و سازمان پدافند غیرعامل باید در کنار هم قرار بگیریم و با ایجاد یک هم افزایی، تهدیدهای محیطزیستی کشور را به فرصت تبدیل کنیم و اقتصادی شکوفا مبتنی بر توسعه پایدار و ارتقای شاخصهای محیطزیستی به وجود آوریم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اولویت پیشگیری نسبت به درمان، گفت: حفاظت از محیطزیست هم همان بحث پیشگیری است که از خیلی از معضلات و چالشها پیشگیری میکند.
سلاجقه، موضوع تغییرات اقلیمی را یکی از بزرگترین چالشهای محیطزیستی در دنیای امروز توصیف کرد که همه ارکان حیات را تحت تأثیر قرار داده است.
وی در پایان تأکید کرد: با وجود آنکه سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیطزیست از جامعیت کافی برخوردار است اما ارزیابیهای ما نشان میدهد که متأسفانه دستگاههای مختلف به تکالیف مصرح خود در این سیاستها به طور کامل عمل نکردهاند.
در ادامه این مراسم، غلامرضا جلالی؛ رئیس سازمان پدافند غیرعامل، اظهار کرد: بر اساس تقسیم وظایف قانونی که صورت گرفته رصد، پایش، تشخیص و هشدار تهدیدات علیه کشور با منشأ انسان ساخت به سازمان پدافند غیرعامل و با منشأ طبیعی به سازمان مدیریت بحران زیر نظر وزارت کشور سپرده شده است.
وی، آسیبپذیریهای کشور در برابر تهدیدات، مخاطرات و ریسک و پیامدهای آن را از دیگر مأموریت های سازمان پدافند غیرعامل برشمرد.
جلالی در ادامه گفت: ما برای تشخیص تهدیدات، نیاز به سامانههای تشخیصی داریم که این سامانهها در هر حوزهای متفاوت است. به عنوان مثال در حوزه تهدیدات زیستی با منشأ انسانی، نیازمند یک شبکه پیوسته آزمایشگاهی هستیم که تهدیدات عامدانه را هم به لحاظ اطلاعاتی و راهبردی و هم شواهد و قرائن بررسی کند اما متأسفانه در کشور شاهد فقدان یک سازماندهی عمده برای این شبکهها هستیم.
به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل، تشخیص تهدید در حوزه محیطزیست از موضوعات مهمی است که باید برای آن راه حل پیدا کرد.
جلالی از شناسایی چندین حوزه که دشمن از آن به عنوان سلاح علیه کشور ما استفاده می کند، خبر داد و خاطرنشان کرد: اگر امروز از موضوعاتی چون غذا و تغییرات عامدانه اقلیمی به عنوان سلاح استفاده میشود، چون امکانات و آزمایشگاههای کافی برای رصد و تشخیص آن را در اختیار نداریم، خیلی از این تهدیدات را به عوامل طبیعی مرتبط میکنیم.
وی بر لزوم همکاری و هم افزایی دو سازمان حفاظت محیطزیست و پدافند غیرعامل در بحث رصد، پایش و تشخیص تهدیدات محیطزیستی تأکید کرد و گفت: اگر این تهدیدات را به موقع تشخیص ندهیم، بازیچه دست تهدیدگران خواهیم شد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه تهیه سند پدافند غیرعامل در حوزه محیطزیست، تقویت ظرفیت پدافند غیرعامل در حوزه محیطزیست و برنامه عملیاتی مشترک بین حوزهای را از اولویتهای همکاریهای مشترک دو سازمان عنوان کرد.
گفتنی است در این مراسم، گزارش مختصری از عملکرد کمیته پدافند غیرعامل سازمان حفاظت محیطزیست توسط رضا انجم شعاع، معاونت توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس و رئیس کمیته پدافند غیر عامل ارائه شد.
همچنین در بیانات روسای دو سازمان بر لزوم تقویت ساختار پدافند غیرعامل در سازمان حفاظت محیطزیست تأکید شده است.
در پایان این مراسم، تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان پدافند غیرعامل به امضای روسای این دو سازمان رسید.
پایان پیام /