مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب ساری آماده بهرهبرداری شد
ساری - ایرنا - فاز دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر ساری پس قرار گرفتن در فهرست طرحهای نیمهتمام اولویتدار و دریافت کمک 500 میلیارد ریالی دولت به ایستگاه پایانی رسید و ظرفیت تصفیه فاضلاب مرکز مازندران را به 50 درصد افزایش داد.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام شرکت آب و فاضلاب مازندران، مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهری در مجموع با سرمایه گذاری یکهزار و 500 میلیارد ریالی تکمیل شد و قرار است روز پنجشنبه هفته جاری با حضور ویدیو کنفرانسی رییس جمهوری افتتاح شود.
عملیات اجرایی این فاز که 24 هزار متر مکعب در شبانه روز ظرفیت دارد از سال 92 آغاز شد و با بهره برداری از آن فاضلاب تولیدی حدود 105 هزار نفر معادل 25 درصد از جمعیت ساری وارد تصفیه خانه می شود.
تصفیه خانه فاضلاب شهری ساری یکی از طرح هایی است که تکمیل آن از سال پیش در اولویت دولت تدبیر و امید قرار گرفت و دکتر محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در بازدید مرداد ماه 99 برای آن بودجه تکمیلی 500 میلیارد ریالی در نظر گرفت.
مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب ساری با متدها و فناوری های روز دنیا تجهیز شده و قادر است تصفیه کامل بیولوژیکی به روش لجن فعال (MLE) با قابلیت حذف نیتروژن انجام دهد.
یکی از ویژگی های این مدول، کیفیت پساب حاصل از آن است که مطابق با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران تصفیه می شود و قابلیت تخلیه به آب های سطحی را دارد.
بر اساس اعلام شرکت آب و فاضلاب مازندران، یکی از مزیت های مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر ساری نسبت به مدول اول آن، اجرای سیستم حذف بو، ارتقاء سیستم های بلوئر هوادهی از روتاری به سانتریفیوژ و دانه گیر به روتاری کابینت دار به منظور کاهش قابل توجه صدای تجهیزات، ارتقاء سیستم فرآیند لجن به تغلیظ مکانیکی و افزایش حجم واحد هاضم هوازی و ارتقاء زمان ماند از 30 روز به 40 روز است.
این تصفیه خانه دارای ساختمان ایستگاه پمپاژ لجن هضم شده، تانک نگهداری لجن جهت هموژن سازی لجن ورودی به فیلتر پرس، سوله نگهداری لجن و ساختمان شیمیایی است.
مدول اول تصفیه خانه فاضلاب شهر ساری با ظرفیت 96هزار متر مکعب در شبانه روز سال 93 به بهره برداری رسید. این مدول هم ظرفیت تصفیه فاضلاب دریافتی بیش از 100 هزار نفر از جمعیت ساری را دارد.
تصفیه خانه فاضلاب ساری در چهار مدول طراحی شده است و دو مدول دیگر آن هم به تدریج ساخته خواهدشد.
تصفیه خانه فاضلاب در مازندران به خاطر مجاورت بیشتر شهرهای آن با دریای خزر و قرار گرفتن در نواحی ساحلی، وجود بیش از یکصد رشته رودخانه که از مناطق شهری و روستایی عبور می کند و همچنین بالا بودن تراز آب های زیر زمینی و نفوذ پذیری کم خاک، نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست و سلامت شهروندان دارد.
طبق آمار رسمی شرکت آب و فاضلاب مازندران، مصرف سالانه آب خانوارهای شهری در استان 150 میلیون متر مکعب است که از این میزان حدود 127 میلیون مترمکعب به فاضلاب تبدیل می شود.
در حال حاضر 87 درصد آب آشامیدنی مازندران از منابع زیرزمینی تامین می شود و تصفیه نشدن 107 میلیون متر مکعب فاضلاب شهری در کنار فاضلاب روستایی و نفوذ حجم زیادی از فاضلاب به سفره های زیرزمینی سلامت شهروندان را تهدید می کند.
براساس آمار میزان برخورداری مازندران از تصفیه خانه فاضلاب حدود 20 درصد است که نسبت به میانگین کشوری حدود 30 درصد کمتر است.
*س_برچسبها_س*