مراسم تحویل سال در بقاع متبرکه با حضور 2میلیون زایر برگزار می شود
سخنگوی سازمان اوقاف گفت: بقاع متبرکه در لحظه سال میزبان مردم خواهند بود و پیش بینی می شود بیش از دو میلیون نفر در این مراکز معنوی سال خود را آغاز کنند
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی اجتماعی و سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه امروز در نشست خبری تشریح اقدامات و دستاوردهای سازمان اوقاف در سال 1402 پرداخت و اظهار داشت: طرح ضیافت الهی و آرامش بهاری به صورت همزمان و با برنامهریزی جدید برای بهرهمندی همه زائران و مجاوران بقاع متبرکه برنامهریزی به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان و تعطیلات نوروزی در نظر گرفته شده است.
وی به برپایی محفلهای قرآنی در ایام ماه مبارک رمضان در بقاع متبرکه اشاره و عنوان کرد: حدود هزار امامزاده میزبان محفل قرآنی خواهند بود بنابراین در ساعات مختلف از ساعات شبانه روز، مراسم ترتیل خوانی در بقاع برنامه ریزی شده است.
عادل به برنامههای لحظه تحویل سال جدید هم اشاره کرد و گفت: لحظه تحویل سال از زمانهای شلوغ بقاع متبرکه است، هرچند این زمان جزو مراسم سنتی ماست، اما مردم در آستانهای مقدس حضور مییابند و در برنامه مناجات خوانی و دعای آن لحظات شرکت میکنند سال گذشته قریب به دو میلیون نفر در امامزادهها سال خود را آغاز کردند پیش بینی میشود امسال این تعداد افزایش یابد. در ایام سال نو قریب به پانزده میلیون زایر به بقاع متبرکه رجوع کنند. به زودی رونمایی از یک اپلیکیشن برای رزرو زایر سراهای بقاع صورت خواهد گرفت تا مردم بتوانند در ایام تعطیل سال نو از ظرفیت زایرسراها بهره ببرند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در بسیاری از نقاط کشور مستمعان جلسات تفسیر قرآن مسافران هستند؛ در کارگروه تخصصی تفسیر سازمان اوقاف و امور خیریه برای ارائه محتواهای ماه رمضان به گونهای برنامه ریزی شده است که جلسه هر روز تفسیر قرآن به نتیجه برسد و حاضران بهره لازم و کافی را ببرند.
وی همچنین از اجرای طرح ملی زندگی با آیهها (مسطورا) در امامزادگان و بقاع متبرکه خبر داد و گفت: برنامه ریزی شده است کسانی که در بقاع متبرکه برنامه دارند هر روز یک آیه مورد نظر این طرح را بخوانند و مردم را به حفظ و بهره مندی از مفهوم آن ترغیب و تشویق کنند. برای کسانی هم که امکان حضور در امامزادگان را برای بهره مندی از مراسم ندارند در فضای مجازی و کانال هر امامزاده برنامهها به صورت زنده پخش میشود که هم اکنون 800 بقعه امام زاده با کانالهایی در فضای مجازی به مردم خدمات میدهند.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه به دعوت از دو هزار و 200 مبلغ برای برنامههای ماه رمضان امسال اشاره و تصریح کرد: تعدادی از این مبلغان از حوزه علمیه قم در بقاع متبرکه کشور مستقر شده اند و بقیه هم از حوزههای علمیه استانها حضور دارند. اهتمام به نماز جماعت اول وقت در میان روزه داران بیشتر است به همین منظور در بیش از هزار امامزاده نماز جماعت سه وعده را برنامه ریزی کرده ایم.
معاون سازمان اوقاف به پهن شدن سفرههای افطار ساده در بقاع متبرکه پس از اقامه نماز مغرب اشاره داشت و گفت: این سفرههای ساده افطار بانی دارد و این طور نیست که همه هزینه آن را سازمان اوقاف بپردازد. همچنین قرار دوازدهم فروردین 1403 هم با کمک بانیان خیر و منابعی از موقوفات برگزار میشود و بستههای ارزاق میان نیازمندان توزیع خواهد شد.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره پیشگامی سازمان در حوزه اطلاع رسانی عنوان کرد: در ستاد سازمان تعداد حضور در برنامههای رادیو و تلویزیونی در سال 1402 قریب به شش هزار و نهصد و یک برنامه رسیده و همچنین تعداد گزارشهای تصویری در سایت سازمان قریب به سه هزار گزارش، برنامههای مستند حدود چهل هزار دقیقه، مصاحبههای اختصاصی با رسانهها قریب به سیصد عدد و... بوده است.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: بیشترین سرمایه گذاری در عرصه عمرانی به پروژههای تجاری مربوط میشود. در حوزه انرژی خورشیدی 16 استان از این ظرفیت بهره میبرند و شش نیروگاه نیز در حال آماده سازی برای بهره برداری است. یکی از طرحهای دولت کاشت یک میلیارد درخت بوده است و جمع درختهای کاشته شده توسط سازمان به بیش از 130 هزار اصله درخت میرسد.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: احیا و سامان دهی مراکز خیریه درمانی، احیا و ساماندهی مراکز نگهداری ایتام، کمک به افراد آسیب پذیر، کمک به امر ازدواج، رها سازی زندانیان، کمک به دارو و درمان نیازمندان، توزیع بستههای تحصیلی، اجرای طرح زایر، طرح شمیشم حسینی، حمایت از هیأتهای شاخص کشور، برپایی مواکب در جریان پیاده روی اربعین و... از جمله اقدامات مرکز خیریه سازمان به شمار میرود.