چهارشنبه 7 آذر 1403

مردان 16 نیمکت و بیرون ماندن 3 چهره معروف / جابجایی دو مربی سرشناس

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مردان 16 نیمکت و بیرون ماندن 3 چهره معروف / جابجایی دو مربی سرشناس

بیست و یکمین دوره رقابت‌های فوتبال لیگ برتر با حضور 16 تیم برگزار خواهد شد که تمامی تیم‌های شرکت کننده سرمربیان خود را شناخته‌اند اما چند چهره معروف و سرشناس بیرون مانده‌اند.

بیست و یکمین دوره رقابت‌های فوتبال لیگ برتر با حضور 16 تیم برگزار خواهد شد که تمامی تیم‌های شرکت کننده سرمربیان خود را شناخته‌اند اما چند چهره معروف و سرشناس بیرون مانده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، صنعت نفت آبادان آخرین تیم لیگ برتری بود که سرمربی‌اش برای فصل بیست و یکم را معرفی کرد تا تکلیف نیمکت 16 تیم در لیگ بیست و یکم مشخص شود.

بنا بر این گزارش، یحیی گل محمدی، محرم نوید کیا، فرهاد مجیدی، فیروز کریمی، امیر قلعه نویی، عبدالله ویسی، مجتبی حسینی، محمد ربیعی، رضا مهاجری، علیرضا منصوریان، رسول خطیبی، ساکت الهامی، سیروس پورموسوی، مهدی تارتار، رضا عنایتی و علی اصغر کلانتری 16 نفری هستند که سکان هدایت 16 تیم لیگ برتری در فصل بیست و یکم را در دست گرفته و اگر تا زمان شروع بازی‌ها اتفاق خاصی نیفتد، این 16 نفر استارت لیگ بیست و یکم را خواهند زد.

3 چهره سرشناس خارج از گود نام 3 مربی سرشناس که فصل گذشته در لیگ برتر حضور داشتند، در بین این 16 نفر به چشم نمی‌خورد. جواد نکونام، محمود فکری و سید مهدی رحمتی نفراتی هستند که انتظار می‌رفت در لیگ بیست و یکم هم در نقش سرمربی حضور داشته باشند، که این‌طور نشد.

این در حالی است که نکونام و رحمتی در تمام طول فصل هدایت فولاد و پدیده را در دست داشتند و محمود فکری هم فصل را با استقلال آغاز و با نفت مسجد سلیمان به اتمام رساند. هر 3 مربی هم در تیم‌های خود نتایج قابل قبولی گرفته بودند. به خصوص نکونام که توانست فولاد را برای اولین بار به قهرمانی جام حذفی برساند.

البته می توان به این نفرات نام هایی مثل حسین فرکی، مجید جلالی، فراز کمالوند و چند نام دیگر را هم اضافه کرد.

نکونام و فکری دو مربی سرشناسی که خارج از چرخه مربیان لیگ 21 قرار گرفتند

تازه واردهای نام آشنا در بین 16 مربی فصل بیست و یکم، نام‌هایی دیده می‌شود که باوجود آشنا بودن، فصل گذشته در لیگ برتر حضور نداشتند و تازه وارد این مسابقات می‌باشند.

رضا مهاجری یکی از سرشناس‌ترین مربیانی است که علیرغم سال‌ها تجربه سرمربیگری در لیگ برتر، مدتی بود از این مسابقات دور بود و امسال بار دیگر به سطح اول فوتبال ایران بازگشت و اتفاقا به همان تیمی بازگشت که به نظر می‌رسد به آن تعلق خاطر دارد. یعنی پدیده.

عبدالله ویسی هم یکی دیگر از تازه واردان نام آشنای نیمکت‌های داغ است. ویسی که حتی سابقه کسب قهرمانی در لیگ برتر با استقلال خوزستان را دارد، پس از چند ناکامی از جمله در سپاهان و پیکان، مدتی از سطح اول فوتبال ایران دور بود که در این فصل جای جواد نکونام در فولاد را گرفت تا یکی از مربیان بومی فصل بیست و یکم باشد.

رضا عنایتی و علی اصغر کلانتری هم سرمربیان دو تیم هوادار و فجر سپاسی که خودشان این دو تیم را از لیگ یک به لیگ برتر رسانده‌اند، هدایت این دو تیم را بر عهده دارند تا از جمله تازه واردان نام آشنای مسابقات باشند.

یک جابجایی مستقیم جابجایی در بین تیم‌ها و مربیان در این فصل زیاد بوده، اما یک جابجایی کاملا مستقیم انجام شد و آن هم تعویض مربیان دو تیم پیکان و ذوب آهن است تا در فصل جدید مجتبی حسینی به جای ذوب آهن روی نیمکت پیکان نشسته و مهدی تارتار از نیمکت پیکان به نیمکت ذوب آهن منتقل شود.

دیگر جابجایی‌هایی که می‌توان به آن اشاره کرد حضور علیرضا منصوریان در صنعت نفت، فیروز کریمی در تراکتور پس از استعفای کمالوند، رسول خطیبی در آلومینیوم اراک و سیروس پورموسوی در نفت مسجد سلیمان است.

رفت و برگشت های عجیب در تبریز پیش از شروع مسابقات اتفاقی عجیب در تراکتور رخ داد و در حالی که پرشورها ابتدا کمالوند را به عنوان سرمربی معرفی کرده بودند، به یکباره وی از این تیم کنار رفت تا فیروز کریمی جانشین او شود. به این ترتیب تراکتور هم با وقفه ای چند هفته ای فصل را با همان مربی آغاز می کند که با او به پایان رسانده بود.

نیمکت‌های با ثبات تیم‌هایی هستند که فصل جدید را با سرمربیان فصل گذشته خود آغاز می‌کنند که این تیم‌ها عبارتند از؛ پرسپولیس و یحیی گل محمدی، سپاهان و محرم نوید کیا، استقلال و فرهاد مجیدی، گل گهر و امیر قلعه نویی، مس رفسنجان و محمد ربیعی و بالاخره نساجی و ساکت الهامی.

از بین 6 تیمی که فصل جدید را با مربیان فصل گذشته شان آغاز می‌کنند، به جز استقلال و نساجی، 4 تیم دیگر مربیان فعلی خود را از ابتدای فصل گذشته در اختیار دارند.

با دوام ترین مربی لیگ برتر محمد ربیعی در بین مربیان شاغل در لیگ برتر رکورد با دوام ترین مربی را به خود اختصاص می‌دهد. او برای دومین سال پیاپی هدایت تیم مس رفسنجان در لیگ برتر را عهده دار است و پیش از آن نیز در یک فصل هدایت این تیم را در لیگ یک بر عهده داشت تا امروز با 3 سال متوالی حضور در یک تیم به عنوان سرمربی، با دوام ترین مربی حاضر در لیگ برتر باشد.

محمد ربیعی با دوام ترین مربی

دومین فصل بدون مربی خارجی نکته حائز اهمیت این است که هر 16 سرمربی وطنی بوده و هیچ مربی خارجی در لیگ برتر شاغل نیست که این اتفاق برای دومین سال پیاپی رخ داده است. البته که قانون منع استفاده از مربی و بازیکن خارجی هم در رقم خوردن این اتفاق بدو نقش نبوده است.

ترکیب اولیه تیم‌ها این آرایش، آرایش اولیه تیم‌ها برای حضور در لیگ برتر است و قطع به یقین در میانه راه شاهد تغییراتی در نیمکت تیم‌های لیگ برتری خواهیم بود.

هستند مربیانی امروز مسئولیت هدایت هیچ تیمی را بر عهده ندارند، اما آنها در صف انتظار برای ورود به لیگ برتر نشسته‌اند و در صورت لغزش هر یک از مربیان لیگ برتری، ممکن است این تعویض‌ها با سرعت انجام گیرد.

تجربه و سابقه نشان می‌دهد که لیگ برتر ایران از هفته‌های پنجم به بعد ظرفیت تغییر روی نیمکت را دارد.

مردان 16 نیمکت و بیرون ماندن 3 چهره معروف / جابجایی دو مربی سرشناس 2
مردان 16 نیمکت و بیرون ماندن 3 چهره معروف / جابجایی دو مربی سرشناس 3