چهارشنبه 8 اسفند 1403

مرور مقاطع معنادار تاریخ روابط ایران و آمریکا در یک‌کتاب

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مرور مقاطع معنادار تاریخ روابط ایران و آمریکا در یک‌کتاب

کتاب «قصه شیر و عقاب؛ تاریخ و تحلیل روابط ما و آمریکا» نوشته صادق وفایی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شد.

کتاب «قصه شیر و عقاب؛ تاریخ و تحلیل روابط ما و آمریکا» نوشته صادق وفایی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «قصه شیر و عقاب؛ تاریخ و تحلیل روابط ما و آمریکا» نوشته صادق وفایی به‌تازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شده است.

نویسنده این‌کتاب از خبرنگاران حوزه کتاب است که تلاش کرده در این‌اثر بزنگاه‌های تاریخی و اتفاقات معنادار تاریخ روابط ایران و آمریکا را پیش روی مخاطب خود بگذارد. او با زبان ساده، براساس منابع تاریخی قصه رابطه‌ای را روایت کرده که از جنگ جهانی دوم با یک رابطه استعماری آغاز و از مقطعی به بعد تبدیل به دشمنی شد. وفایی کتابش را یک‌اثر مستند و گزارش‌محور می‌داند که وقایع و گزارش‌هایشان در آن مثل یک‌قصه روایت شده‌اند؛ قصه‌ای که باید اسم آن را قصه شیر و عقاب گذاشت. براساس گذشته، پرچم‌ها و نمادها هم شیر این‌قصه ایران، و عقابش هم ایالات متحده آمریکاست. او به گفته خود، در این‌کتاب تکه‌های معناداری از پازل رابطه ایران و آمریکا را کنار هم چیده که می‌توانند برای کسی که این‌کتاب را می‌خواند، معنادار باشند.

مطالب این‌کتاب در قالب 3 فصل تدوین شده‌اند که نویسنده در فصل اول، چرایی این‌دید را بین آمریکایی‌ها که منجی جهان هستند و گذشته این‌کشور را تشریح کرده است. در فصل دوم چگونگی بازشدن پای آمریکا به ایران در مقطع پایانی جنگ جهانی دوم و تعویض استعمار انگلیس با آمریکا مرور می‌شود. ملی‌شدن صنعت نفت، مبارزات ملی‌گرایانه ایرانی‌ها و کودتای 28 مرداد از اتفاقات مهمی هستند که در این‌فصل از کتاب مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در فصل دوم این‌کتاب همچنین به وقوع انقلاب اسلامی و سپس آتش‌افروزی‌های آمریکا در دوران جنگ ایران و عراق پرداخته شده است. سومین‌فصل از کتاب هم تحلیل مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و چرایی رئیس‌جمهورشدن این‌چهره واقعا آمریکایی را شامل می‌شود. در این‌فصل به‌نوعی میوه و نتیجه چنددهه ابرقدرتی آمریکا در جهان هم مورد توجه قرار گرفته است.

در بخشی از این‌کتاب آمده است:

آمریکایی‌ها همیشه خود را مردمی جدید تصور کرده‌اند، ملتی برای پایان دادن به ملت‌ها، مردم متحدی که نیرو و توان خود را از اصل و نسب‌های گوناگونشان و از راه‌های بسیار متنوعشان برای دستیابی به خوشبختی گرفته‌اند. استقلالشان را که اعلام کردند، سخت بر این باور بودند که از راه کنش‌های خودساخته اراده سیاسی می‌توانند از خود مردمی آزاد با آیندهای درخشان بسازند. اما این حس سرنوشت خداخواسته به نحوی تناقضآمیز با آگاهی نگرانکنندهای از امکان شکست و بازگشت به درون تاریخی که از آن گریخته‌اند همراه است.

این‌کتاب با 374 صفحه، شمارگان هزار و 250 نسخه و قیمت 94 هزار تومان منتشر شده است.