سه‌شنبه 6 آذر 1403

مرکز بازیافت پسماند کشتی بندر امام (ره) افتتاح شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
مرکز بازیافت پسماند کشتی بندر امام (ره) افتتاح شد

طی مراسمی با حضور وزیر راه و شهرسازی مرکز تسهیلات دریافت زائدات و بازیافت پسماند کشتی مجتمع بندری امام خمینی (ره) به‌بهره‌برداری رسید.

- اخبار اقتصادی -

به گزراش خبرگزاری تسنیم، با حضور مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در خوزستان مرکز تسهیلات دریافت زائدات و بازیافت پسماند کشتی افتتاح شد. این مرکز با جمع‌آوری آب‌های آلوده و ضایعات حاصل از عملیات کشتی‌ها، این آب‌های آلوده نفتی را به از مخازن 200 تنی به واحد مینی ریفاینری منتقل می‌کند.

در این فرآیند، آب دریافتی از کشتی‌ها در 4 مخزن از مخازن 200 تنی ذخیره و پس از یک دوره ماند Sludge و Slobe به مخازن مخصوص به خود منتقل و از آنجا به مخازن افقی واقع در شرق واحد مینی ریفاینری و سپس وارد پیش گرمکن‌ها و راکتورها شده (SD0104) و عملیات جداسازی آب از هیدروکربن‌های سبک و سنگین انجام می‌شود.

هیدروکربن‌های سبک و بخارات از بالای برج‌ها خارج و به سمت کندانسورها رفته و توسط آب ارسالی از Cooling Tower خنک و مایع و در رسیورها ذخیره می‌شود.

در رسیورها آب‌های حاصله خارج و به سمت واحد تصفیه آب (Water Tretment) منتقل و در آنجا آلودگی‌های آب به روش کلر زنی و سیستم فیلتراسیون تصفیه و به حد مجاز جهت رها سازی رسانده می‌شود. هیدروکرین‌های سبک نیز به میکسرها منتقل و پس از رنگ بری و اصلاح ساختاری به مخازن افقی شماره 4 و 5 و سپس به مخازن مخصوص در مجموعه مخازن 200 تنی منتقل و ذخیره می‌شود.

هیدروکربن‌های سنگین باقیمانده در برج‌ها به برج تولید قیر (01-TS) هدایت شده و تحت حرارت بالا و جداسازی روغن‌ها و گازوئیل قیر تولید شده جهت گزیدبندی و اصلاح ساختاری به میکسرها هدایت می‌شود و محصول نهایی به مخازن مخصوص در مخازن 200 تنی و یا به محل بسته بندی و بشکه گیری منتقل می‌شود.

همه عملیات حرارتی در این فرآیند توسط سیستم Hot oil (سیستم روغن داغ) تامین می‌شود. همچنین هرگونه ضایعات غیر قابل مصرف از قبیل خاک‌های فیلتر پرس و لجن‌های مخازن جهت جداسازی خاک از مواد نفتی به دستگاه پیرولیز منتقل می‌شود.