یک‌شنبه 4 آذر 1403

مرکز گسترش در بازار فیلم مجازی جشنواره کن / "تاریخچه اتوبوس" مستند شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
مرکز گسترش در بازار فیلم مجازی جشنواره کن / "تاریخچه اتوبوس" مستند شد

اولین دوره بازار مجازی جشنواره بین‌المللی فیلم کن، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با عرضه جدیدترین آثار مستند و انیمیشن حضور دارد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیمبه نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در اولین دوره بازار مجازی جشنواره بین‌المللی فیلم کن که از امروز (دوم تیرماه 99‌) آغاز شده و به مدت پنج روز ادامه خواهد داشت، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با عرضه جدیدترین آثار مستند و انیمیشن حضور دارد.

این اولین دوره‌ای است که بازار فیلم کن به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان، به شکل مجازی و با حضور نمایندگان بیش از 50 کشور جهان برگزار می‌شود.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی جهت ارائه تولیدات مستند و انیمیشن خود در این بازار شرکت دارد و در کنار آن مستندهای روز دنیا را برای شرکت در چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت دعوت خواهد کرد.

سینمای ایران در بازار فیلم مجازی جشنواره کن حضور پررنگی را تجربه می‌کند و در «چتر سینمای ایران» در کنار بنیاد سینمایی فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و جشنواره جهانی فیلم فجر، هفت مؤسسه و شرکت پخش شامل هنر و تجربه، الی ایمیج، هنر هفتم، پرشیا فیلم، ای آی فیلم پرو، خانه فیلم و ایری ایماژ حضور دارند.

"یکصد سال تاریخچه اتوبوسرانی تهران" مستند می‌شود

فیلم مستند «یکصد سال تاریخچه اتوبوسرانی تهران» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی «نیما مهدیان» در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تولید می‌شود.

نیما مهدیان درباره ساخت مستند «یکصد سال تاریخچه اتوبوسرانی تهران» گفت: اتوبوس تغییرات بسیاری در فرهنگ عامه ایجاد کرد و در این مستند مخاطب تنها شاهد سیر تاریخی اتوبوس در تهران نخواهد بود، بلکه رفتارشناسی مردم هم مدنظر است. اتوبوس جزء معدود پدیده‌های نوین در یک قرن اخیر است که تمامی طبقات اجتماعی با آن سر و کار داشتند و شرکت اتوبوسرانی تهران بزرگ‌ترین اجتماع کارگری خاورمیانه محسوب می‌شده که 17 هزار نفر نیرو در آن فعالیت می‌کردند.

وی در خصوص شیوه روایت این مستند توضیح داد: نگرش من به مستند، طنز و بازسازی است اما نظر دوستان در شورای مرکز گسترش این بود که مستندی محض بسازم. به همین دلیل باید از منابع آرشیوی استفاده می‌کردم که کاری دشوار است، چون متولی مشخصی ندارد و منابع در این زمینه بسیار پراکنده است.

مهدیان ادامه داد: حدود پنج ماه است در تلاش برای گردآوری اطلاعات هستم و با سازمان‌های مختلفی از جمله صداوسیما، فیلم‌خانه، مرکز اسناد انقلاب اسلامی و... ارتباط گرفتم تا شاید بتوانم اطلاعات بیشتری به دست بیاورم. تصویربرداری بخشی از مصاحبه‌ها آغاز شده و با وجود شیوع بیماری کرونا که باعث شد تولید فیلم در مقطعی متوقف شود، قصد داریم این روزها مراحل تولید فیلم را پیش برده و با این مستند در چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت حضور پیدا کنیم.

30 مستند فاخر تلویزیونی از زندگی شهدای فارس تولید شد مستند «جایی برای فرشته‌ها نیست» در گروه هنر و تجربه اکران می‌شود

انتهای پیام /