سه‌شنبه 29 آبان 1403

مساعی دولت برای آبرسانی به گیلان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مساعی دولت برای آبرسانی به گیلان

رشت - ایرنا - موسیقی حیات بخش آب در جای جای پردیس گیلان به گوش می رسد. قطرات باران، موجهای کاسپین، خروش رودها، غلغل چشمه ها، سبز آبی تالاب ها. با این همه برخی نقاط این استان نیز از آب مناسب آشامیدنی و بعضی نواحی از آب کافی برای کشاورزی برخوردار نیستند.

یشترین ریزش در سطح دشت مربوط به شهر بندرانزلی با متوسط سالانه دو هزار میلیمتر و حداقل بارندگی در حوالی رودبار، لوشان و منجیل با متوسط سالانه 200 میلیمتر است. گیلان برخوردار از دریای خزر، تالاب انزلی، بیش از 40 رودخانه و چشمه های متعدد آب معدنی است.

دولت تدبیر و امید، از زمان استقرار، برنامه ریزی هایی برای آبرسانی و ارتقای شاخص بهره مندی مردم از آب آشامیدنی کرد که گرچه ممکن است ضرب آهنگ برخی از آنها بدلیل تحریم ها کند شده باشد اما تلاش ها همچنان برای انجام پروژه های عمرانی ادامه دارد.

زمانی که دولت یازدهم استقرار یافت، شاخص آب شرب روستایی استان 65.45 درصد بود، اما این بهره مندی پایان سال 98 به 77.32 درصد افزایش یافت.

در همین ارتباط شماری از دهیاران استان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا آبرسانی به روستایشان و تلاش دولت برای انجام خدمات با وجود تحریم ها را یادآور شدند. حسین زاده دهیار روستای پوده از توابع رودسر است که با اشاره به آبرسانی به روستایشان در سال 95 گفت: روستای پوده دارای 69 خانوار با 297 نفر جمعیت است که با مشکلات آب بویژه برای دو ماه از فصل تابستان روبرو بود. وی تصریح کرد: این منطقه مملو از باغ های فندق است که علاوه بر جمعیت موجود، 200 خانوار دیگر نیز برای کشاورزی به این مکان در بالادست می آیند. وی با یادآوری اینکه این منطقه کوهستانی و سخت گذر در ارتفاع بیش از یک هزار و 500 متر بالاتر از دریا واقع شده که از اواسط مردادماه تا اواخر شهریور ماه به طور معمول آب بویژه برای کشاورزی برای مردم وجود ندارد، گفت: در زمانی که هنوز آبرسانی به این روستا انجام نشده بود، بارندگی در تابستان کم بود و مجبور بودیم فقط یک ساعت آب را طی ساعات روز، صبح، ظهر و شب) باز کنیم و بقیه ساعت ها مردم با مشکل نبود آب به سر می بردند. وی افزود: در سال 91، فقط 2 کیلومتر لوله گذاری برای آبرسانی به این روستا انجام شد اما سال 96، 10 کیلومتر لوله گذاری دیگر نیز انجام شد. وی ادامه داد: در حال حاضر آبرسانی به صورت بهداشتی و سالم از طریق چشمه ای که در بالادست این روستا وجود دارد، انجام می شود که نه تنها مشکل آب شرب روستاییان را برطرف کرده، بلکه مشکل آب کشاورزی آن ها را نیز حل کرده است. حسین زاده گفت: اکنون مردم در همه ساعات آب شرب دارند و فقط شب ها آب شرب آنها برای پر شدن منبع آب تا صبح بسته می شود. دهیار روستای گزلبن نیز با اشاره به اینکه این روستا 85 خانوار جمعیت و با رحیم آباد از توابع رودسر هفت کیلومتر فاصله دارد، گفت: قبلا آبرسانی به این روستا در بهار و تابستان از طریق تانکر آبرسانی سیار انجام می شد اما با بهسازی چشمه و لوله گذاری 2 هزار و 50 متر خط انتقال از چشمه به مخزن آبرسانی به این روستا صورت گرفت. وی اضافه کرد: علاوه بر این، 4 هزار و 600 متر شبکه توزیع انجام شد؛ ضمن آنکه مخزن 100 هزار لیتری نیز و حوضچه آرامش 10 هزار لیتری نیز برای آبرسانی در این روستا انجام شد. الیاس کاظمی یکی از دهیاران استان گیلان در دهستان شاه قاجی (اسلام اباد) از توابع شهرستان رشت به خبرنگار ایرنا گفت: این روستا بیش از 80 خانوار جمعیت دارد که قبلا از چاه عمیق و نیمه عمیق استفاده می کردند. وی با بیان اینکه این روستا در سال 99-98 به آب تصفیه خانه بزرگ استان وصل شدیم، اضافه کرد: قبل از این احتمال آلودگی آب در طول مسیر وجود داشت؛ ضمن آنکه وقتی به آب کلر اضافه می شد بدلیل آهن بالای آب، رنگ آب تغییر می یافت و دارای طعم بدی نیز می شد. وی اظهار داشت: بدلیل همین آهن بالا در آب، لوله ها رسوب می گرفت و فشار آب کم می شد اما اکنون با اتصال این روستا به تصفیه خانه بزرگ آب این مشکلات برطرف شده است. مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان رشت نیز با اشاره به مزایای یکپارجه سازی آب و فاضلاب شهری و روستایی گفت: یکی از مزایای این یکپارچه سازی استفاده از تاسیسات همدیگر است. محمود امیری افزود: علاوه بر تهدادی از روستاهایی که از آب تصفیه خانه بزرگ بهر ه مند شده اند، در دهه فجر امسال نیز حدود 25 روستای دیگر وارد مدار و از تصفیه خانه بزرگ تامین آب می شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان در همین ارتباط به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مجموع تا سال 1392 یک هزار و 440 روستای بالای 20 خانوار در گیلان از خدمات آبرسانی بهره مند بودند که این تعداد با افزایش 137 روستا به یک هزار و 577 رسیده است. محسن حسینی افزود: همچنین از سال 1392 تا 1398، تاسیسات آبرسانی مربوط به 96 روستای بالای20 خانوار استان بهسازی شده اند. وی تصریح کرد: برای آبرسانی به روستاهای تحت پوشش قرار گرفته از سال 92 تا پایان سال 98، 64 حلقه چاه حفر، 115 دهنه چشمه بهسازی، سه هزار و 963 کیلومتر شبکه توزیع آب آشامیدنی، 122 ایستگاه پمپاژ احداث، یک هزار و 296 کیلومتر خط انتقال احداث و 24 هزار و 900 مترمکعب مخزن ساخته شده است. وی اظهار کرد: همچنین در قلمرو شهری یک میلیون و 565 هزار و 42 نفر تا پایان سال 91 از آب شرب بهداشتی برخوردار بودند که این تعداد به یک میلیون و 833 هزار و 772 نفر رسیده است که نشان دهنده رشد 14.65صدم درصدی در برخورداری از آب شرب سالم می باشد. وی اضافه کرد: همچنین در محدوده شهری تعداد چاه های در مدار بهره برداری تا پایان سال 91، 184 حلقه بود که این میزان در پایان سال 98 به 216 حلقه رسیده است که نشان دهنده رشد14.81 درصد می باشد. وی حداکثر ظرفیت تامین آب و ظرفیت منابع تامین آب را نیز 134.65 میلیون متر مکعب در سال تا پایان سال 91 اعلام کرد که این میزان در سال 98 به 192.85 افزایش یافته است و نشان دهنده رشد 30.18 صدم درصد می باشد. حسینی اظهار داشت: ظرفیت در دست بهره برداری تصفیه خانه های آب نیز از 67 هزار مترمکعب در شبانه روز تا پایان سال 91 به 394هزار و 92 متر مکعب در شبانه روز افزایش یافته است که نشاندهنده افزایش 82.98 درصدی است. افزایش 100 درصد فاضلاب روستایی در دولت تدبیر و امید مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان گفت: جمعیت تحت پوشش فاضلاب شهری استان 963 هزار و 480 نفر تا پایان سال 91 بود که این تعداد به یک میلیون و 182 هزار و 103 نفر افزایش یافته است که نشان دهنده 18.49 درصد افزایش می باشد. وی ادامه داد: همچنین حجم فاضلاب جمع‌آوری شده در شبانه روز تا پایان سال 91، 166 هزار و 222 مترمکعب در شبانه روز بود که این میزان به بیش از 202 هزار متر مکعب در شبانه روز در پایان سال 98 افزایش یافت. وی بیان کرد: ظرفیت در دست بهره‌برداری تصفیه‌خانه‌های فاضلاب بیش از 23 هزار مترمکعب در شبانه روز بود که به بیش از 79 هزار مترمکعب در شبانه روز رسیده است که بیش از 70 درصد رشد را نشان می‌دهد به گفته حسینی؛ در حال حاضر، جمعیت تحت پوشش فاضلاب روستایی چهار هزار و 936 نفرمیباشد که بیانگر یکصد درصد رشد است.

در این هفت سال بویژه از سال 97؛ اگرچه تحریم ها مشکلات عدیده ای را در همه بخش های اقتصادی گذاشته و سرعت گیرهای بسیاری در مسیر قرار داده اما با این وجود قطار توسعه متوقف نشده و اگر حرکت آن شتابان هم نباشد ولی سعی دارد تا موانع را پشت سر بگذارد برای نیل به ایستگاه و هدف غایی ادامه راه داشته باشد.

*س_برچسب‌ها_س*
مساعی دولت برای آبرسانی به گیلان 2
مساعی دولت برای آبرسانی به گیلان 3