شنبه 10 آذر 1403

مشقات روزه‌داری دانش‌آموزان / اولیای مدارس مروج تعالیم دینی باشند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مشقات روزه‌داری دانش‌آموزان / اولیای مدارس مروج تعالیم دینی باشند

متاسفانه در سطح شهر و حتی نهادهای آموزشی نظیر مدارس با مواردی از روزه خواری مواجه هستیم با این حال آن گونه که شایسته است نسبت به موضوع مذکور تذکرات لازم داده نمی شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، اگرچه بر اساس آیات و روایات، روزه در ماه مبارک رمضان واجب و تظاهر به روزه خواری حرام است اما متاسفانه مواردی از روزه خواری آن هم در سطح مدارس و نهادهای آموزشی مشاهده می شود که ضروری است نظارت‌های لازم از سوی اولیای مدارس در این زمینه اعمال شود. با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان در یک مقطع سنی حساس قرار دارند و از سوی دیگر با توجه به ظرفیت‌های موجود در ماه مبارک رمضان، انتظار می رود آموزش و پرورش به عنوان متولی تعلیم و تربیت دانش آموزان بیش از پیش به ترویج مفاهیم دینی به ویژه روزه داری و پرهیز از تظاهر به روزه خواری بپردازد زیرا بی توجهی نسبت به این مقوله ممکن است به قیمت تباه شدن آینده دینی دانش آموزان تمام شود.

عدم نظارت بر روزه خواری در مدارس، سبب ترویج این موضوع در مکان های عمومی می شود

زهرا جانجانی در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: متاسفانه در مدارس همانند سطح شهر موارد تظاهر به روزه خواری فراوان است و این موضوع نه تنها در مدارس ابتدایی بلکه در دبیرستان ها هم بسیار دیده می شود.

وی افزود: قبلا اگر فردی روزه نمی گرفت، حداقل شرایط روزه داران را رعایت می کرد و مقابل آنها چیزی نمی خورد اما اکنون حس نوع دوستی هم کاهش یافته است.

این کارشناس مسائل مذهبی گفت: اکنون شمار دانش آموزانی که روزه می گیرند، بسیار کم است و باقی دانش آموزانی هم که روزه نیستند، روزه خواری می کنند و با این اقدام هم باعث تردید کودکانی که روزه می گیرند، می شوند که با وجود واجب بودن روزه چرا دوستان ما روزه نمی گیرند و هم این امر بی احترامی به عقاید روزه داران محسوب می شود.

جانجانی خاطرنشان کرد: در گذشته خانواده ها به فرزندان شان یاد می دادند که چون دیگران روزه هستند نباید مقابل آنها روزه خواری کنیم اما اکنون شاهد ترویج بی موالاتی در جامعه هستیم.

وی افزود: وظیفه مسئولان مدرسه این است یا مکانی را برای روزه خواری دانش آموزان تامین کنند یا تذکر دهند در ملاعام روزه خواری اتفاق نیفتد.

جانجانی خاطرنشان کرد: باید در مدرسه به عنوان یک محیط کوچکتر، قانون مندی بیشتری وجود داشته باشد و نسبت به تعلیم و تربیت دانش آموزان درباره ضرورت پرهیز از تظاهر به روزه خواری اقدام شود زیرا اگر این موضوع در مدارس لحاظ نشود قطعا موارد روزه خواری در سطح شهر و در مکان‌های عمومی به شکل بسیار بدتری رخ می دهد، همچنین با این رویه قانون گریزی را ترویج می دهیم.

وی عنوان کرد: بر اساس بحث حکمی و فقهی روزه خواری نیز حتی فردی که روزه نیست نباید به روزه خواری تظاهر کند اما مساله بی اهمیت شمردن امر خداوند در حال گسترش است که قطعا مشکلاتی جدی برای عموم جامعه ایجاد می کند زیرا همین رفتارهای کوچک نافرمانی امر خداوند که خانواده ها و دانش آموزان به آن اهمیت نمی دهند و مسئولان مدرسه هم پیگیر آن نیستند، امری بسیار ناپسند است.

این کارشناس مسائل مذهبی گفت: کودکان در سنینی قرار دارند که اگر درست تربیت شوند رغبت به معنویت و هویت پیدا می کنند، بر همین مبنا باید در مدارس به دانش آموزان درباره فواید روزه داری و حفظ آرامشی که به دنبال بندگی خدا ایجاد می شود، بیشتر مطالبی گفته شود، با این حال چنین مباحثی عنوان نمی شود.

جانجانی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر هم اگر صرفا در مدارس تذکر داده شود که روزه خواری نکنید شاید مطلوب نباشد اما باید از فرصت ماه مبارک رمضان برای گسترش دین و معنویت استفاده شود و احساس خوب بندگی خدا را برای دانش آموزان متذکر شویم.

ضرورت ابلاغ دستورالعمل های روزه داری و چگونگی اعمال آن

حجت الاسلام احمد حسین فلاحی در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: قطعا همه دستگاه های آموزشی، تربیتی و اداری باید دستورالعمل هایی مطابق با ارزش‌های جامعه اسلامی را هم ابلاغ و هم رعایت کنند.

وی افزود: متاسفانه روزه خواری در برخی نهادهای آموزشی دولتی نظیر دانشگاه ها و ادارات و البته با تعداد موارد کمتری در سطح مدارس دیده می شود که نیازمند ابلاغ دستورالعمل هایی از سوی وزارت آموزش و پرورش به مدیران و مربیان پرورشی است که این موضوع را مدیریت کنند.

حجت الاسلام فلاحی خاطرنشان کرد: اصل ابلاغ دستورالعمل و ضوابط مربوط به ضرورت روزه داری لازم است اما چگونگی اعمال این دستورالعمل ها و ضوابط بسیار مهم تر است.

وی عنوان کرد: مهم است که ما چگونه دانش آموزانی را که به سن تکلیف رسیده اند، به حفظ ارزش‌های دینی مقید کنیم که روزه داری بروز پیدا کند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: موارد روزه داری در مدارس ظهور و بروز می یابد، پس باید از مشاورین و مربیان پرورشی در بخش های مختلف کمک بگیریم که در نهایت در شیوه اجرای قانون مربوطه، اثرات معکوسی دریافت نکنیم.

حجت الاسلام فلاحی خاطرنشان کرد: متاسفانه سنین مدرسه به ویژه در مقاطع متوسطه اول و دوم زمان شکل گیری شخصیت مذهبی دانش آموزان است، اگر در این دوران اقدامات تربیتی انجام نشود و دانش آموزان از این دوره عبور کنند، در دوره دانشگاه بسیار سخت است که این افراد، مقید به حفظ ارزش‌ها شوند بنابراین هم نیازمند ابلاغ قانون و هم دستورالعمل های وزارت خانه ای هستیم و هم باید در نوع اعمال دستورالعملها و قوانین دقت شود.

برخورد با موارد روزه خواری در مدارس

سلمان محمدی نیز در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: آموزش و پرورش، دستگاه متولی تعلیم و تربیت دانش آموزان است و بر اساس سند تحول بنیادین ماموریت دارد دانش آموزانی در طراز انقلاب اسلامی تربیت کند و آنها را به حیات طیبه برساند که در آینده زمینه ساز ظهور امام عصر (عج ا...) باشند.

وی افزود: چنین دانش آموزانی حتما ارزش‌های انقلاب و اسلام را رعایت می کنند و البته اولیای مدارس نیز در این راستا تلاش خواهند کرد.

سرپرست آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: با توجه به اینکه حدود چهار هزار مدرسه در کرمانشاه وجود دارد، اگر موردی از روزه خواری هم دیده شود، موضوع پیگیری خواهد شد.

محمدی درباره صدور یا عدم صدور دستورالعملی مبنی بر نحوه نظارت بر روزه داری در مدارس، تصریح کرد: وظیفه ذاتی آموزش و پرورش به عنوان متولی تعلیم و تربیت نظارت بر این موضوع است و نیازی به صدور بخشنامه نیست.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: وظیفه ذاتی ما پیگیری است و در راستای نظارت بر موارد روزه خواری همه اولیای مدرسه مقید هستند و دانش آموزان هم رعایت می کنند.

به گزارش مرصاد، امیدواریم با توجه به اهمیت مبحث تعلیم و تربیت قشر دانش آموز بیش از پیش شاهد اعمال نظارت در مدارس باشیم و از بستر و ظرفیت ماه مبارک رمضان به منظور ترویج مفاهیم دینی بیشتر استفاده کنیم زیرا دانش آموزان، آینده سازان کشور هستند.

انتهای پیام /

مشقات روزه‌داری دانش‌آموزان / اولیای مدارس مروج تعالیم دینی باشند 2
مشقات روزه‌داری دانش‌آموزان / اولیای مدارس مروج تعالیم دینی باشند 3