مشکل طرح نهضت ملی مسکن در استان کردستان کجاست / تقاضای همراهی دولت برای خانهدار شدن مردم
هزینه زندگی و اجارهبهای خانههای استیجاری این روزها روز به روز در حال افزایش است و خانهدار شدن را برای بسیاری از مستاجران به رویا تبدیل کرده است و این در حالی است که بعد از اجرای طرح مسکن مهر، اجرای طرح نهضت ملی مسکن یکی دیگر از سیاستهای دولت برای صاحبخانه شدن مستاجران است که امید میرود با تدابیر درست از جانب مسئولین جامه عمل بپوشاند و روند آن نیز متوقف نشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، اجرای طرح نهضت ملی مسکن بعد از مسکن مهر بسیاری از مستاجران کردستانی را به خانهدار شدن امیدوار کرده است به طوری که تعدادی از آنها در شرایطی که توان اقتصادی برای تامین آورده اولیه را نیز نداشتند، تلاش کردند که از ظرفیت این طرح بهرهمند شوند.
کردستانیها امیدوارند هم روند اجرای این طرح تسریع و هم مبلغ اقساط با توجه به شرایط اقتصادی موجود جامعه کاهش یابد تا آنها نیز صاحب خانه شوند و رویایی که سالها در سر می پروراندن به این شکل به حقیقت بپیوندد.
تقاضای همراهی دولت برای خانهدار شدن مردم
محمد نادری یکی از شهروندان کردستانی در گفتگو با خبرنگار کردتودی درباره مسکن ملی اظهار داشت: بعد ازمدت ها انتظار بالاخره دولت برای تامین مسکن افراد فاقد مسکن برنامه ریزی کرده و همه کسانی که در این طرح ثبت نام کرده اند انتظار دارند که این طرح به زودی و با روندی درست اجرایی شود تا هر چه زودتر صاحبِ خانه هایی با کیفیت و مقاوم شوند و از اجاره نشینی رهایی یابند.
وی افزود: رویکرد دولت برای خانه دار کردن مستاجران و کسانی که از خود سر پناهی ندارند در قدم اول بهترین کار است و انتظار می رود مسئولین در این مسیر متقاضیان طرح مسکن ملی را تنها نگذارند.
این شهروند کردستانی خاطر نشان کرد: اغلب متقاضیان مسکن ملی زوج های جوانی هستند که مدت ها است در انتظار خانه دار شدن هستند و در این شرایط اقتصادی توانایی پرداخت اقساط سنگین را ندارند و از این رو از مسئولین دولتی انتظار دارند میزان اقساط را کاهش و بازپرداخت تسهیلات را طولانی تر کنند.
نگرانی از کیفیت و ایمنی خانه های دولتی
یکی دیگر از متقاضیان مسکن ملی افزود: نزدیک به 2 سال است که در این طرح ثبت نام به عمل آورده ایم و تا کنون نزدیک به 40 میلیون پول را برای اجرایی شدن کار واریز کرده ایم اما متاسفانه هنوز تعدادی از متقاضیان تعیین پروژه نشده و آنهایی هم که مشخص شده باشند هیچ پیشرفتی نداشته اند.
وی بیان داشت: متاسفانه در این باره وعده های زیادی از طرف مسئولین به متقاضیان داده شده که تا به امروز هیچ کدام به نتیجه نرسیده است.
این شهروند کردستانی با بیان اینکه دولت باید زمین مناسبی را برای اجرای این طرح ها که نوعی سرمایه ملی محسوب می شوند در نظر بگیرد افزود: امیدواریم مسئولین سریع تر این نگرانی را برطرف کنند زیرا کسانی که برای طرح مسکن ملی ثبت نام کرده اند این بیم را دارند که زمین تامین نشود و خانه دار شدن آنها به تعویق بیفتد.
حال سووال اینجاست که مشکل طرح نهضت ملی مسکن در استان کردستان کجاست و چرا پیشرفت آنچنانی ندارد و متقاضیان در این باره شاکی هستند؟؟!!!
مصطفی رضائی معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه وشهرسازی کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: برای تمامی متقاضیانی که وجه تعیین شده را واریز کرده اند زمین برای ساخت آن تعیین تکلیف شده است.
وی عنوان داشت: در استان کردستان در کل 152هزار نفر برای مسکن ملی متقاضی داشته ایم که از این تعداد قریب به 45 هزار نفر متقاضی ثبت نام مسکن ملی در شهرستان سنندج بوده اند که در سال 98 و 99 واریز وجه کرده اند که این تعداد برای ارائه مسکن ملی تعیین تکلیف شده اند.
رضائی با اشاره به اجرای پروژه های در دست اقدام افزود: پروژه ها بر حسب سطح های مشخص واگذار شده در دست اقدام است و اقدامات اجرایی برای همه پروژه ها صورت گرفته تا جایی که تعدادی از واحد ها به مرحله سفت کاری رسیده است.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان گفت: پیش بینی دقیقی برای اتمام پروژه به لحاظ بار مالی وجود ندارد چرا که مطابق ابلاغ وزارت راه و شهرسازی قیمت ساخت یک مترمربع مسکن ملی 4 میلیون و 500 هزار تومان با احتمال افزایش 10 درصدی است.
مصطفی رضایی افزود: این قیمت ها براساس شاخص های قیمت 3 ماهه آخر سال 1400 بوده و هر چه پروژه مدت زمان بیشتری به طول بیانجامد، بدون شک میزان هزینه کرد ساخت نیز بیشتر می شود.
وی اظهار کرد: پیش بینی ما تا امروز پرداختی 250 میلیون تا 300 میلیون تومانی متقاضیان و پرداخت 350 میلیون تومان وام بانکی است اما باید دید در مدت زمان ساخت این واحدها، شاخص قیمت مصالح مورد نیاز در پروژه به چه میزان افزایش می یابد.
رضائی به تفاوت اجرای پروژه های طرح مسکن ملی در استان کردستان نسبت به سایر استان ها اشاره و بیان داشت: این تفاوت در بحث آماده سازی است چرا که در استان کردستان و با توجه به توپو گرافی استان عملیاتها برای واگذاری پروژه ماه ها زمان بر است.
وی خاطر نشان کرد: در استان کردستان و در مورد زمین برای ساخت مسکن کمبود وجود دارد اما با مدیریت های لازم در صدد رفع این مشکل برای متقاضیان هستیم.
وی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی در بازار و قراردادهایی که مبنای آنها تعدیل است باید انتظار گران شدن مسکن را هم داشت.
رضائی گفت: شرایط ساخت در استان متفاوت است چرا که مکان یابی صحیح ساخت پروژه ها و ارزش افزوده مالکین به صورت منطقی باید پیش برود.
انتهای پیام /