شنبه 31 مرداد 1405

مشکل پنج طرح بزرگ نیمه تمام در خراسان رضوی رفع شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مشکل پنج طرح بزرگ نیمه تمام در خراسان رضوی رفع شد

مشهد - ایرنا - کارگروه ستاد تسهیل ویژه بررسی مشکلات طرح‌های دارای اولویت در خراسان رضوی روز یکشنبه مشکلات پنج طرح نیمه تمام و بزرگ اقتصادی استان را بررسی و راهکارهایی برای تداوم اجرای آنها ارائه کرد.

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خراسان رضوی در حاشیه نشست این کارگروه گفت: این پنج طرح شامل طرحهای تولیدی تایر و تیوپ، شمش آلیاژی فولاد، پارچه، سدیم کربنات، پنتاارینزوتول در شهرستانهای نیشابور، کلات، چناران و شهر جدید بینالود است که مجموع سرمایه‌گذاری در این طرحها 22 هزار و 550 میلیارد ریال از محل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با اشتغالزایی برای 2 هزار و 40 نفر می‌باشد.

مهدی تقوایی، عمده مشکلات این طرح‌ها را مربوط به اختلاف آنها با دستگاه‌های اجرایی دانست و افزود: واگذاری زمین در شهرک، تامین زیرساختها از جمله آب، برق و گاز، اخذ تاییدیه زیست محیطی از جمله این مشکلات بود که با حضور مدیران دستگاه‌های مرتبط در این باره چاره جویی و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

وی ادامه داد: این تعداد طرح از مجموع هزار و 280 طرح نیمه تمام با حجم سرمایه‌گذاری 2 هزار و 600 میلیارد ریال و اشتغالزایی برای 225 هزار نفر است که تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری آن منعقد و در سامانه BPMS ثبت شده است و تک تک این طرحها هر روز در قالب برگزاری نشستهایی با مدیران شهرستانها به صورت ویدیو کنفرانس بررسی می‌شود.

مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خراسان رضوی همچنین با اشاره به اجرای طرح ملی مرکز فوریتهای بررسی مشکلات واحدهای تولیدی و طرحهای سرمایه‌گذاری استان گفت: در این نشست مصوبه پیشنهادی مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان مبنی بر استقرار نمایندگان دستگاه‌های اجرایی در این مرکز براساس جدول پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: قرار است نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شرکت آب منطقه‌ای، شرکت توزیع برق استان و مشهد، شرکت گاز، شرکت شهرکهای صنعتی، شورای هماهنگی بانکها، سازمان تامین اجتماعی، اداره کل امور مالیاتی، اداره کل منابع طبیعی، امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی در این مرکز از 2 تا سه روز یا به صورت تمام وقت حضور یابند.

تقوایی ادامه داد: در این نشست همچنین در خصوص ساز و کار نحوه پذیرش و رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی در مرکز فوریتهای بررسی مشکلات واحدهای تولیدی و طرحهای سرمایه‌گذاری خراسان رضوی بحث و تبادل نظر شد.

رییس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری خراسان رضوی نیز در حاشیه این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: از مجموع 347 طرح بزرگ و داررای اولویت که بررسی آنها به این مرکز واگذار شده، 260 مورد بررسی و راهکارهای لازم برای آنها ارایه شده است.

حسن فاضل خیاط افزود: در بررسی انجام گرفته از سوی این مرکز برخی از طرحها نیازمند تسهیلات مالی بودند که پیگیریهای لازم برای آنها انجام شد، برخی از طرحها نیز نیازمند بازنگری و اصلاح بودند که به سرمایه‌گذار عودت داده شد تا آن را اصلاح نماید. وی ادامه داد: 84 مورد از این طرحها در 15 نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی با حضور استاندار و دستگاه‌های اجرایی مربوطه بررسی و مصوباتی برای حل مشکلات آنها اتخاذ شد که تاکنون 40 درصد از این مصوبات اجرایی شده است.

*س_برچسب‌ها_س*