دوشنبه 28 آبان 1403

مصرف برق کردستانی‌ها در مسیر هشدار

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مصرف برق کردستانی‌ها در مسیر هشدار

سنندج - ایرنا - این روزها به دلیل افزایش گرمای هوا، مصرف برق مشترکان کردستانی بالا رفته است به طوریکه وضعیت به حد هشدار هم رسید که در صورت ادامه این روند، اعمال خاموشی دور از انتظار نیست.

معمولا فصل تابستان پراسترس‌ترین زمان کاری برای شرکت‌های توزیع برق در بحث تامین انرژی است، چراکه به دلیل گرمای هوا و استفاده از وسایل سرمایشی، مصرف برق نیز به شدت روند افزایشی دارد و این موضوع همواره دغدغه‌ای برای وزارت نیرو بوده است.

پارسال با توجه به همکاری بخش‌های کشاورزی و صنعت و همینطور تا حدودی مشترکان خانگی، تابستانی تقریبا بدون خاموشی را در سطح کشور سپری شد اما امسال چند روزی است که برخی استان‌ها از لحاظ مصرف برق در وضعیت قرمز یا زرد قرار دارند که کردستان هم براساس آخرین آمار در حالت هشدار است.

روز گذشته شرکت توزیع نیروی برق کردستان راجع به افزایش مصرف برق در استان به مشترکان هشدار داد که در صورت عدم رعایت هشدارها و گذر از سقف تعیین پیک بار، ناچار به اعمال خاموشی خواهند شد اما همکاری مشترکان به ویژه بخش‌های کشاورزی و صنعتی، اجازه نداد مردم با خاموشی و قطعی برق مواجه شوند.

در حال حاضر 663 هزار مشترک برق در کردستان و تمام روستاهای بالای پنج خانوار از خدمات شرکت برق برخوردار هستند، ضمن اینکه 85 درصد مشترکان استان را بخش خانگی تشکیل می‌دهد.

مصرف برق به 447 مگاوات رسید

مدیر امور دیسپاچینگ و فوریت‌های برق شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف برق در استان به سقف تعیین شده (447 مگاوات) رسیده است، اظهار داشت: این رقم بالاترین مصرف برق در استان در طول سال جاری است.

سیدمحمدی فتحی اضافه کرد: روز گذشته (31 تیرماه) پیک مصرف برق در استان ساعت 11:45 صبح و 446 مگاوات بود که امروز در همین ساعت به 447 مگاوات و حالت هشدار رسیده است.

وی یادآور شد: روز گذشته با همکاری مشترکان بخش کشاورزی، صنعتی و خانگی، 20 مگاوات از مصرف برق کاهش یافت که باعث جلوگیری از خاموشی برق در استان شد.

مدیر امور دیسپاچینگ و فوریت‌های برق شرکت توزیع نیروی برق کردستان افزود: پیک مصرف برق در شب گذشته (شامگاه سه‌شنبه) 476 مگاوات بود که باز هم با همکاری بخش‌های کشاورزی و صنعتی و خانگی توانستیم شب را بدون اعمال خاموشی سپری کنیم.

فتحی با بیان اینکه اکنون از لحاظ مصرف برق در حالت هشدار قرار داریم، تاکید کرد: مشترکان خانگی با کاهش 10 درصدی مصرف برق می‌توانند کمک بزرگی به مدیریت بار شبکه کنند.

عقد 4357 تفاهم نامه همکاری با شرکت برق کردستان

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق کردستان هم اظهار داشت: امسال این شرکت چهار هزار و 13 تفاهم‌نامه در بخش کشاورزی با دیماند 148 مگاوات و 344 مورد تفاهم‌نامه در بخش صنعت با دیماند 59 مگاوات عقد کرده که شامل همکاری این بخش‌ها در زمینه کاهش بار از 15 تیر تا 15 شهریور است.

حمیرا مجیدی اضافه کرد: در صورتیکه مشترکان بخش کشاورزی در این فاصله زمانی هر روز در ساعات اوج مصرف برق (13تا 17)، الکتروموتورهای خود را خاموش کنند، صورتحساب مصرفی آنان برای آن ماه رایگان محاسبه خواهد شد.

وی یادآور شد: اگر همین مشترکان هفت روز در طول ماه به صورت متوالی یا غیرمتوالی از برق استفاده نکنند، برق آنان در طول آن ماه رایگان محاسبه می‌شود، ضمن اینکه اگر هر روز چهار ساعت (13 تا 17 یا 20 تا 24) در زمینه کاهش بار کمک کنند، به نسبت تعداد روزهای همکاری پاداش دریافت می‌کنند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق کردستان به طرح‌های تشویقی بخش صنعت نیز اشاره کرد و گفت: مشترکانی که تعمیرات و تعطیلات سالانه خود را به بازه زمانی اول تیر تا 15 مرداد موکول کرده و به مدت پنج روز کاری از برق استفاده نکنند، مشمول پاداش خواهند شد.

مجیدی طرح دیگر مربوط به بخش صنعت را کاهش بار برنامه‌ریزی شده عنوان کرد و افزود: چنانچه مشترکی در ساعت اوج مصرف روز یعنی 13 تا 17، دیماند مصرفی را کاهش دهند متناسب با کاهش بار و مدت زمان آن، پاداش دریافت می‌کنند.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از طرح‌های بخش صنعت، جابجایی تعطیلات هفتگی (ماه‌های تیر و مرداد) از روز جمعه به یکی از روزهای کاری است، به این معنا که در زمان پیک بار حداقل 4 روز تعطیلات را به روزهای کاری موکول کنند تا شامل پاداش شوند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق کردستان به طرح تعیین ساعات کار برنامه ریزی شده نیز اشاره و اضافه کرد: چنانچه مشترکان بخش صنعت ساعات کاری خود را حداقل پنج روز از ساعت 6 صبح تا 13 ظهر تعیین کنند و مشخص شود 80 درصد کاهش بار داشته‌اند مشمول پاداش می‌شوند.

مجیدی افزود: در طرحی دیگر اگر مشترکان صنعت با قدرت بالای 200 کیلووات هر زمان از روز از ساعت 12 تا 22 در صورت نیاز به این شرکت در زمینه کاهش بار کمک کنند، شامل پاداش و تشویق خواهند شد.

وی یکی دیگر از طرح‌ها را مربوط به بخش صنایع و ادارات عنوان کرد و یادآور شد: اگر این مشترکان از ابتدای تیر تا 15 شهریور، از ساعت 13 تا 23 شب مولدهای خود تامین را روشن کنند، در صورت تولید برق در ساعات اوج بار 375 تومان و در ساعات غیر اوج بار، 450 تومان به ازای هر کیلووات پول دریافت می‌کنند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق کردستان اظهار داشت: پارسال 22 میلیارد و 360 میلیون ریال پاداش به 2 هزار و 248 مشترک در این استان بابت همکاری برای کاهش بار مصرف برق پرداخت شد که در بخش کشاورزی بیش از 2 هزار تفاهم‌نامه با مشترکان منعقد شده و یک هزار و 902 مورد آن مشمول هفت میلیارد و 324 میلیون و 750 هزار ریال پاداش شدند.

مجیدی به پرداخت 6 میلیارد و 893 میلیون و 70 هزار ریال پاداش به 71 مشترک دارای مولدهای خود تامین ادارات و صنایع اشاره کرد و افزود: به 84 مشترک بخش صنعت نیز در استان بابت همکاری و کاهش مصرف در زمان اوج مصرف، 6 میلیارد و 270 میلیون ریال پاداش پرداخت شد.

مشترکان کم مصرف 16 درصد کمتر بهای برق پرداخت می‌کنند

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: مشترکان خانگی و تجاری که مصرف برق آنان در ماه پایین‌تر از 300 کیلووات ساعت باشد، 16 درصد کمتر بهای برق مصرفی را پرداخت می‌کنند.

کوهسار رسولی‌تبار اظهار داشت: مشترکان خانگی و تجاری با مدیریت مصرف و عدم استفاده از وسایل پرمصرف در ساعات اوج بار، به راحتی می‌توانند الگوی مورد نظر را رعایت و از طرح تشویقی بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه کولر گازی 70 درصد مصرف برق خانوارهای کردستانی بخش‌های خانگی و تجاری را در تابستان به خود اختصاص می‌دهد، افزود: مشترکان این بخش‌ها که از کولر آبی استفاده می‌کنند، 50 درصد مصرف برق آنان مربوط به این وسیله سرمایشی است.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به اینکه مصرف برق در کولر گازی نسبت به کولر آبی پنج برابر بیشتر است، اضافه کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی کردستان، استفاده از کولر گازی در استان ضروری نیست و با کولر آبی هم می‌توان گرمای تابستان را سپری کرد.

رسولی‌تبار با بیان اینکه مدیریت مصرف به معنای عدم استفاده از کولر یا تجهیزات برقی نیست، گفت: در صورتی که دمای کولر گازی در ساعات اوج مصرف برق روی 24 درجه تنظیم شود، کمک بسیار زیادی به کاهش مصرف برق خواهد کرد.

وی بر لزوم استفاده از کولر آبی روی دور کند در ساعات اوج مصرف روزانه (13 تا 17 و 20 تا 24) تاکید و اضافه کرد: با رعایت نکات ذکر شده، مصرف برق در کشور 20 هزار مگاوات کاهش می‌یابد که کمک بسیار زیادی به کاهش فشار بر شبکه توزیع است.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق کردستان یادآور شد: بهتر است در ساعات اوج بار، از استفاده از وسایل پرمصرف از جمله جاروبرقی، ماشین لباسشویی، ظرفشویی و اتو خودداری شود و آن را به ساعات پایانی شب یا ابتدایی روز موکول کرد.

رسولی‌تبار تاکید کرد: سرویس و روغنکاری سالیانه و تعویض پوشال، نصب سایبان روی کولر آبی برای کاهش مصرف و استفاده کمتر از دور تند، موجب کاهش مصرف برق می‌شود، ضمن اینکه استفاده از لامپ‌های LED، خاموش کردن لامپ‌های اضافی و استفاده از نور طبیعی روز در ساعات بعدازظهر و نزدیک غروب آفتاب از دیگر راه‌های کاهش مصرف برق در فصل گرما است.

اگرچه با درایت دولت و به واسطه عقد قرارداد با بخش‌های کشاورزی و صنعتی در زمینه کمک به مدیریت اضطراری بار در ساعات پیک مصرف، سال گذشته و امسال نیز شاهد خاموشی برق در کشور نبودیم، نیاز است با طرح‌های تشویقی بهتر، بخش‌های خانگی و تجاری بیشتری را نیز در این راستا همراه کرد.

*س_برچسب‌ها_س*