شنبه 26 آبان 1403

مطالعات محیطی و مردم شناسی برای ثبت جهانی غار کرفتو لازم است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مطالعات محیطی و مردم شناسی برای ثبت جهانی غار کرفتو لازم است

سنندج - ایرنا - سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: تا زمانی که مطالعات بخش محیطی و بیرونی غار کرفتو و مطالعات مردم شناسی آن انجام نشود ثبت جهانی امکانپذیر نخواهد بود که برای این کارها باید بودجه جهشی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، صابر وفایی روز شنبه اظهار داشت: کرفتو یک غار آهکی است که در دوران سوم زمین شناسی شکل گرفته و بخش‌هایی ار آن دست‌کند بوده و کتیبه‌هایی مربوط به دوران پیش از تاریخ دارد و به عنوان یکی از آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.

وی اضافه کرد: ثبت هر اثر در یونسکو نیازمند تشکیل پرونده و وجود مستندات علمی و پژوهشی است که با برگزاری همایش‌هایی ملی، بین المللی و مطالعات مردم شناسی، درونی و محیطی می‌توان مستندات و معلومات علمی را برای این اثر تهیه کرد.

رییس پایگاه پژوهشی غار کرفتو با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته کارهای خوبی در راستای ثبت جهانی این اثر انجام شده است، افزود: همایش غار کرفتو خرداد 95 برگزار و در آن مقالات مختلفی از جمله کارهای زیربنایی لازم برای ثبت جهانی این اثر ارایه و تدوین شد.

فرماندار دیواندره نیز با تاکید بر اهمیت ثبت جهانی غار کرفتو گفت: ویژگی‌های ثبت جهانی این اثر تاریخی برخورداری از حمایت مادی و معنوی، ایجاد فرصت شناساندن غار به مردم و جذب توریست و توسعه اقتصادی شهرستان خواهد بود.

جمال ارشدی از رسانه‌ها خواست نسبت به معرفی بیشتر ظرفیت گردشگری این شهرستان اقدام کنند تا به کریدور فرهنگی تبدیل شود که این نیازمند تلاش همه جانبه مسوولان، مردم و رسانه‌ها است.

غار کرفتو که در نزدیکی دیواندره قرار دارد از نوع غارهای آهکی و طبیعی بوده و به احتمال بسیار زیاد در دوران سوم زمین‌شناسی شکل گرفته است. این مکان که با شماره 330 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، در طول سال علاقه‌مندان داخلی و خارجی زیادی از این اثر بازدید می‌کنند.

شهرستان دیواندره با جمعیت 80 هزار نفری در 85 کیلومتری شهر سنندج مرکز کردستان قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*