معاون رییسجمهور: زندگی با کرونا عادتی که نباید عادی شود
سنندج - ایرنا - معاون رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: بحران کرونا تجربه ای است که نباید عادی انگاشته شده و با مرور زمان حساسیت به آن کمتر شود چرا که زمان اتمام این بیماری مشخص نیست و باید به زندگی با آن با حفظ تمام توصیههای بهداشتی عادت کرد.
جمشید انصاری روز پنجشنبه در نشست ستاد هماهنگی پیشگیری و مقابله با کرونای کردستان اظهار داشت: کادر درمان در این بزنگاه خطیر کشور خوش درخشید و زمینه رضایت مردم از مجموعه بهداشت و سلامت را فراهم کردند.
وی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت مردم در این شرایط قبل از هر ارگانی به رفتار خود آنان بستگی دارد، افزود: اگر موضوع کرونا عادی سازی شود، خسارات غیرقابل جبرانی در پی خواهد داشت.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: از آنجا که کرونا بیماری ناشناخته است، مردم باید خود را ملزم به رعایت شدیدتری از آنچه بدانند که در دستورالعملهای بهداشتی وزارت بهداشت مطرح میشود.
انصاری با بیان اینکه در بیشتر استانها با نادیده گرفتن توصیه های بهداشتی شاهد اوج گیری بیماری بودیم، یادآور شد: همه مردم باید خود را موظف و مقید عمل به توصیههای بهداشتی بدانند و به مرور به زندگی با کرونا عادت کنند.
وی با بیان اینکه کردستان با وجود پشت سر گذاشتن موج شدیدی از بیماری، وضعیت مناسبتری در مقایسه با متوسط کشوری دارد، اضافه کرد: برخی تصمیمات پیرامون بیماری کرونا در چارچوب قانون قابل واگذاری به استانها است.
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه از شنبه وضعیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی در کشور با الزامی کردن برخی مصوبات از جمله استفاده از ماسک بهتر میشود، یادآور شد: تصمیمگیری در زمینه کرونا باید به صورتی باشد که منجر به تحمیل برخی اقدامات غیرقابل استفاده نشود همانطور که در اوایل شیوع این بیماری شاهد ایجاد نقاهتگاه های زیادی بودیم ولی در نهایت از 10 درصد ظرفیت آن استفاده شد.
انصاری با تاکید بر اینکه تامین امکانات و تجهیزات برای بیمارستانهای استان در کمترین زمانن ممکن انجام می شود، افزود: در زمان اوج بیماری باید حداقل 30 درصد امکانات بخش آی سی یو خالی باشد لذا باید تختهای بخش مراقبت ویژه آنقدر توسعه یابد که در شدیدترین حالات مانند خرداد ماه در کردستان، ااین بخش کاملا پر نشود.
معاون ریس جمهور همچنین از مسوولان صنعت و اقتصاد استان خواست در ارزیابی و معرفی واحدهای متضرر از کرونا تنها به سهم اعلامی تسهیلات استانی اکتفا نکنند و با دست باز در این زمینه وارد عمل شوند چرا که محدودیتی در قبال حمایت از این واحدها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه طرفدار تعطیلی ادارات دولتی در شرایط بحران نیستیم، اظهار داشت: در شرایط بحرانی است که کارکنان دولت به درد مردم می خورند و نباید آنان را تعطیل کرد.
انصاری به ارائه چهار هزار و 700 خدمت توسط دولت به مردم اشاره کرد و گفت: این خدمات توسط کارمندانی ارائه می شود که باید در شرایط بحران مدیریت موثرتری داشته باشند و دورکاری تنها در صورتی امکان پذیر است که زیرساخت آن فراهم باشد.
وی با اشاره به اینکه 2 میلیون و 400 هزار کارمند در کشور داریم که یک میلیون و 200 هزار نفر آن کادر آموزشی، 250 هزار نفر کارکنان شهرداری و 450 هزار نفر کادر وزرات بهداشت و درمان هستند، تاکید کرد: بخشی از این نیروها از اوایل اسفند تعطیل و با دورکاری مشغول خدمت هستند و کار عده دیگر مضاعف شده است.
وی سهم دیگر بخش های اداری از کارمندان دولت را 500 هزار نفر اعلام کرد و افزود: این تعداد تراکم و جمعیت زیادی را شامل نمی شود که موضوع نگران کننده ای در زمینه شیوع کرونا به حساب بیاید و اگر هم نیرویی مازاد باشد به کمک مجموعه بهداشت می رود که آنها هم بتوانند نفسی تازه کنند.
انصاری تاکید کرد: با همه اینها اگر شرایط به صورت بحرانی که فروردین شاهد آن بودیم درآید، درباره کاهش نیروی کار دستگاههای اجرایی تصمیم گیری میکنیم.
وی به انتقاد در زمینه آزادسازی سهام عدالت هم اشاره کرد و درباره آن گفت: این مساله تنها برای کمک به 60 درصد خانوارهای ایرانی در شرایط بحران تعطیلی کسب و کارها انجام گرفت تا با آزاداسازی و فروش سهام خود بتوانند زندگی خود را اداره کنند.
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور به برنامه ریزی هایی از امشب برای کنترل و مدیریت کرونا اشاره کرد و گفت: این برنامه ها که بخشی از آن توسط صداوسیما ارائه می شود، از آموزش توصیه های بهداشتی تا تهیه ماسک از پارچه را شامل می شود.
انصاری افزود: دولت آمادگی کامل دارد تا هر امکاناتی را بیمارستانهای کردستان نیاز داشته باشند، تامین کند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*