سه‌شنبه 14 اسفند 1403

معجزه تولید منتشر شد / چرایی و چگونگی پیشرفت برخی از کشورها

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
معجزه تولید منتشر شد / چرایی و چگونگی پیشرفت برخی از کشورها

کتاب «معجزه تولید با مروری بر نقش حمایت از تولید داخلی در تعیین سرنوشت اقتصادی کشورهای جهان» توسط اندیشکده راهبردی سعداء منتشر شد.

کتاب «معجزه تولید با مروری بر نقش حمایت از تولید داخلی در تعیین سرنوشت اقتصادی کشورهای جهان» توسط اندیشکده راهبردی سعداء منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «معجزه تولید با مروری بر نقش حمایت از تولید داخلی در تعیین سرنوشت اقتصادی کشورهای جهان» نوشته حجت‌الاسلام سیدمحمدحسین راجی، سیدمحمدرضا خاتمی و محسن فوجی توسط اندیشکده راهبردی سعداء روانه بازار نشر شد.

این اثر، هفته پیش در دو هزار نسخه روانه بازار نشر شد و در کمتر از یک هفته به چاپ دوم رسید.

کتاب «معجزه تولید با مروری بر نقش حمایت از تولید داخلی در تعیین سرنوشت اقتصادی کشورهای جهان» به مروری بر نقش حمایت از تولید داخلی در تعیین سرنوشت اقتصادی کشورهای جهان پرداخته است.

در مقدمه آن ذکر شده که این کتاب با استناد به مهمترین منابع، ثابت می‌کند که کشورهای ثروتمند با استفاده از سیاست های حمایتگرایانه و رونق تولید خود، پیشرفت کرده و پس از به ثمر نشستن سیاست‌های حمایتی و پس از آنکه در موضع برتری صنعتی نسبت به دیگر کشورها قرار گرفتند، نظریه تجارت آزاد را ترویج کردند تا مانع از پیشرفت کشورهای دیگر شوند. کتاب «معجزه تولید» می‌تواند مخاطبین را با چرایی و چگونگی پیشرفت برخی از کشورها و ریشه مشکلات اقتصادی برخی کشورهای ضعیف آشنا کرده و اهمیت تولید در پیشرفت اقتصادی و حل مشکلات و نیز وضعیت ایران در این زمینه را برای مخاطب روشن کند.

این اثر در پنج فصل تورم و ارتباط جدایی ناپذیر آن با نوع حمایت از تولیدات داخلی، چگونگی حمایت دولت های غربی از تولید داخلی، وضعیت صنعت در دوران پهلوی و وضعیت تولید در جمهوری اسلامی و چالش های پیش روی تولید ملی و زمینه های انحرافات اقتصادی نگاشه شده است.

در بخشی از فصل انتهایی کتاب می‌خوانیم: «اصلی ترین و مهم‌ترین چالش رشد تولید کشور، چالش ذهنی برخی از مسئولان در یافتن راه‌حل‌ها در خارج از مرزهاست. این نوع نگاه، بدون در نظر داشتن توان و استعدادهای داخلی، پیشرفت اقتصادی را فقط با استفاده از نسخه‌های بیرونی ممکن می‌داند؛ به‌خصوص در سال‌های اخیر، رشد اقتصاد را در تغییر مواضع سیاست خارجی کشور می‌دانست. اشکال اساسی این تفکر عدم تفکیک بین تجربه غرب و نسخه تجویزی آن‌هاست. تجربه غرب همچون تجربه هر تمدن دیگر ارزشمند است و باید خوبی‌هایش را آموخت و از بدی‌هایش اجتناب کرد. اما تجویزهای غرب، برای تداوم استعمار ملت‌هاست. لیبرال‌های ایرانی چشم بر تجربه غرب بسته و گوش برای تجویزش تیز کرده‌اند. به همین دلیل است که کارکرد طبیعی‌شان، تأمین منافع غرب است».