پنج‌شنبه 8 آذر 1403

معدن موردنیاز پروژه راه آهن بوشهر - شیراز تعیین تکلیف شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
معدن موردنیاز پروژه راه آهن بوشهر - شیراز تعیین تکلیف شود

بوشهر - ایرنا - استاندار بوشهر گفت: دستگاه‌های اجرایی زیربط بویژه منابع طبیعی نسبت به تعیین تکلیف معدن تامین مصالح زیرساخت‌های خط ریلی بوشهر - شیراز در کوتاه ترین زمان ممکن اقدام کنند.

عبدالکریم گراوند روز دوشنبه در نشست شورای معادن استان بوشهر افزود: راه آهن بوشهر - شیراز یکی از پروژه های حیاتی استان است و در دولت تدبیر و امید با وجود مشکلات و محدودیت‌های مالی با پیگیری‌های صورت گرفته روند این پروژه متوقف نشد که در این رابطه از همراهی و همکاری چهار نماینده سابق استان در مجلس قدردانی می‌شود.

وی بیان کرد: اهمیت پروژه راه آهن بوشهر نه تنها برای استان بلکه برای توسعه کشور هم مهم است و روند توسعه استان را شتاب می‌دهد.

گراوند ادامه داد: پروژه راه آهن بوشهر - شیراز نباید به خاطر مشکلات تامین معدن متوقف شود و در راستای استفاده از مصالح تولیدی استان در پروژه‌ها، این کار باید تسریع شود.

گراوند اضافه کرد: همواره پیگیری های زیادی در این دولت برای اجرای پروژه مذکور انجام شده به طوری که 100 درصد اعتبار مصوب پروژه راه آهن مربوط به سال گذشته تخصیص یافت و امسال هم با پیگیری به دنبال تحقق این امر هستیم.

وی افزود: پروژه راه آهن حق مردم استان بوشهر است و مدیران استان نهایت همکاری را برای رفع موانع موجود بر سر راه اجرای این پروژه انجام دهند.

استاندار بوشهر در مورد درخواست های واگذاری معدن در استان گفت: کارگروه ویژه ای برای بررسی صلاحیت افرادی که درخواست مجوز فعالیت در معادن استان می‌دهند تشکیل و صلاحیت متقاضیان را تائید کنند.

راه‌آهن بوشهر - شیراز در امتداد خود شهرهای اهرم، کلمه، بوشکان، فراشبند، فیروزآباد، بایگان، کوار، شیراز، زرقان و مرودشت را در برمی‌گیرد.

طول کل مسیر از سمت شیراز تا بوشهر 450 کیلومتر است که به 11 قطعه اجرایی تبدیل شده‌است که عملیات اجرایی قطعه 10 آن 27 دی ماه سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.

در محدوده قطعه 10، 2 ایستگاه هور و اهرم به ترتیب به طول یکهزار و 150 متر و یکهزار و 200 متر در نظر گرفته شده است.

در این قطعه همچنین 9 تونل به طول 2 هزار و 184 متر قرار گرفته است.

برای بخش الف قطعه 10 حجم خاکبرداری و خاکریزی به ترتیب 650 هزار و 500 هزار و برای بخش ب نیز این حجم ها به ترتیب یک میلیون و 260 هزار و یک میلیون و 270 هزار تن است.

هدف اصلی طرح راه آهن شیراز - بوشهر، اتصال استان بوشهربه شبکه ریلی، جابجایی 3 میلیون تن بار در سال اول بهره برداری و افزایش تا 6 میلیون تن طی 10 سال، جابجای یک میلیون مسافر در سال اول بهره برداری و افزایش تا 2 میلیون نفر طی 10 سال و رونق اقتصادی و اجتماعی این استان است.

همچنین با توجه به توسعه منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی و سرمایه‌گذاری های کلان داخلی و خارجی در این منطقه اتصال بندر عسلویه به راه‌آهن از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است.

با توجه به ویژگی های مسیر راه آهن در حمل و نقل ایمن کالا، مسافر، کاهش مصرف سوخت و آلودگی‌های زیست محیطی اتصال بندر عسلویه از طریق احداث راه‌آهن شیراز - بوشهر به شبکه ریلی مدنظر قرار گرفته است.

*س_برچسب‌ها_س*