منطقه رزمایش ذوالفقار 1400 تحت پوشش رصد و پایش سایبری قرار داشت
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برقراری یک شبکه رادیویی پیچیده و موثر در منطقه رزمایش ذوالفقار 1400، گفت: منطقه این رزمایش را تحت پوشش رصد و پایش سایبری قرار دادیم.
خبرگزاری میزان - بنا به اعلام روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ ناصر مختارزاده در حاشیه برگزاری رزمایش مشترک ذوالفقار 1400 ارتش، با بیان اینکه «رویکرد فناوری اطلاعات و ارتباطات ارتش در چند سال اخیر به ویژه در این رزمایش، بکار گیری هوشمند سامانهها و ابزارهای فرماندهی و کنترل در ارتش بوده است»، اظهار کرد: در این رزمایش با توجه به رویکرد هوشمندسازی، تجهیزات جدید و بومی بکار گرفته و حساسهها در منطقه رزمایش به اشتراک گذاشته شد.
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: همچنین در منطقه رزمایش یک ابر ترکیبی دیجیتال را تشکیل دادیم که فرماندهان به راحتی در هر نقطه از منطقه در این ابر میتوانستند با یکدیگر به انتقال داده بپردازند؛ این قرارگاه از قرارگاه مرکزی ذوالفقار در تهران نیز در حال هدایت و پشتیبانی بود.
وی تصریح کرد: در این رزمایش از سایتهای کنترل فرکانس استفاده و از انحرافات فرکانس و اختلالات عمدی و غیر عمدی جلوگیری کردیم. همچنین در حوزه سایبر فعالیتهای عمدهای داشتم و به ویژه در حوزه دفاع سایبری اقدامات خاصی انجام داده بودیم و تمام منطقه رزمایش را تحت پوشش رصد و پایش سایبری قرار دادیم.
مختارزاده با اشاره به گسترش شبکه زیر ساخت شهید نصرتزاد در سراسر کشور خاطرنشان کرد: شبکه زیرساخت شهید نصرتزاد که یکی از عوامل برتر ساز برای فرماندهی و کنترل ارتش است، در کل کشور گسترش یافته و بصورت رینگ پیش بینی شدهاست، خوشبختانه امروز پشتیبانیهای خیلی خوبی از این شبکه شده و تمام دادهها در این شبکه تبادل میشود. همچنین یک شبکه رادیویی پیچیده و موثری در منطقه رزمایش ذوالفقار 1400 برقرار شده است.
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ارتش جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی با موضوع برنامههای ارتش در زمینه بهرهگیری هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: گفت: در ارتش یک قرارگاه به نام فجر تشکیل شده که توسط هیئت رییسه محترم ارتش فرماندهی میشود و مسئولیت دبیرخانه آن نیز بر عهده بنده است، در این قرارگاه در حال دنبال کردن حوزههای برتر ساز از جمله هوش مصنوعی هستیم.
وی ادامه داد: امروز به دنبال ماموریتهای هییریدی از قبیل سایبر - هوش مصنوعی، سایبر - کوانتوم و کوانتوم - هوش مصنوعی نیز هستیم؛ اینها لبههای فناوری هستند که در دنیا هنوز جای رشد و پیشرفت دارد و ما نیز فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردیم و میتوانیم پا به پای جهان در حوزه علوم و فناوری پیش برویم.
مختارزاده با بیان اینکه تمام برنامههای تحقیقاتی و توسعهای ما بر مبنای استفاده از ظرفیتهای کشور است و بر همین اساس از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان، پردیسها و دانشگاهها استفاده میکنیم، اظهار کرد: در چند سال گذشته اتفاقات بسیار مهمی رخ داده و با هدفگذاریهای صحیحی که انجام گرفته، چیزهایی که برای ما غیر ممکن بود، امروز در دسترس ما قرار گرفته است؛ در آینده بسیار نزدیکتر نیز اتفاقات خوب دیگری رخ خواهد داد.