پنج‌شنبه 8 آذر 1403

مهاجرت؛ نقطه ای بر آغاز مشکلات مادوان / شهر 30 هزار نفری بدون حتی یک پارک تفریحی + تصاویر

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مهاجرت؛ نقطه ای بر آغاز مشکلات مادوان / شهر 30 هزار نفری بدون حتی یک پارک تفریحی + تصاویر

مادوان چهارده سال است که براساس یک سیاست غلط نام شهر به خود گرفته اما لباس شهر بر تن آن گشاد بوده و حالا از شهر بودن تنها مهاجرتهای بی رویه و رشد قارچ گونه نصیب آن شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس، کهگیلویه و بویراحمد که همه آن را به عنوان استان عشایری و با داشتن زندگی ایلی می شناسند و شش دهه از عمر آن بیشتر نمی گذرد از این قاعده مستثنی نبوده و با سیل مهاجرت روستانشینان و بعضاً عشایر به شهرهای خود روبرو بوده است.

مهاجرت نقطه ای بر آغاز مشکلات شهری

بی شک مهاجرت‌ها به سمت شهر یاسوج از مناطق مختلف کهگیلویه وبویراحمد می‌تواند به خلق فرصت‌ها و حتی ایجاد تهدیدها در این شهر بیانجامد، چراکه ورود مهاجران به هر منطقه‌ای فرصت ایجاد مشاغل و فراهم آوردن نیروی انسانی موردنظر مشاغل را فراهم می‌کند و این مهم باعث رونق اقتصادی این منطقه می‌شود.

یاسوج باتوجه به موقعیت خود می‌تواند شاهد رونق صنعت گردشگری باشد، صنعتی که سال‌هاست دغدغه مسولان کشوری و استانی بوده و اما هنوز از نظر شاخص‌ها در وضعیت نامطلوب به سر می‌برد، ورود مهاجران به شهر یاسوج نه تنها به رشد و توسعه این شهر کمکی نکرده بلکه این رشد مهاجر پذیری و سکونت در حاشیه شهر یاسوج باعث تراکم جمعیت در مناطق روستا هایی حاشیه آن شده است.

از مناطق حاشیه ای شهر یاسوج که در چندسال اخیر شاهد رشد عجیب جمعیت در آن بوده‌ایم مناطق مادوان و بلهزار ون حتی مهریان است، مناطقی که در ورودی شهر یاسوج واقع شده‌اند و درعین تراکم جمعیتی بالا از زیرساخت‌های لازم بی بهره هستند.

مادوان شهری در محاصره روستاهای همسایه!

جاده یاسوج به اصفهان، مادوان را به دو بخش علیا و سفلی تقسیم کرده و شاید قرار گرفتن مادوان در کنار این جاده بوده که به یکباره با رشد جمعیتی سرطان گونه ناشی از مهاجرت بی رویه روستائیان مواجه شد و در سال 86 نام شهر بر خود گرفت در حالی که برای شهر شدن هیچ چیز نداشت و این نام بر تنش سنگینی می کرد.

حالا پس از سالها همه ساکنین این شهر و حتی شهر یاسوج در هفت کیلومتری آن، چوب سیاست غلطی را می خورند که مادوان را بدون هیچ مطالعات و فراهم کردن بستری به شهر بدل کرد.

این شهر با توجه به قابلیت مهاجرپذیر بودن، در چند سال اخیر رشد محسوس و قابل توجهی از نظر افزایش جمعیت داشته و حتی باعث شده که یک سوم از امار شهر نشینی در مرکز استان به این منطقه اختصاص داده شود.

مادوان که تا چند سال پیش همه آن را به اسم روستا می شناختند ناگهان در تقسیمات کشوری تغییر نام داد و از روستا به شهر تبدیل شد اما گویا شهر شدن مادوان فقط در قبوض آب، برق، تلفن، بهای زمین و اجاره خانه خلاصه شده است.

شهری بدون بودجه و سرپرست؟

سخنگوی شورای شهر مادوان با ابراز نگرانی از وضعیت موجود شهر مادوان، به خبرنگاران گفته است، این شهر بی سرپرست است و هیچ سرپرستی ندارد که آن را حمایت کند.

ولی شکوهی با اشاره به این موضوع که مردم مادوان آرزوی یک متر فضای سبز در شهر را دارند در حالی که سرانه فضای سبز مادوان صفر است، گفته است: مادوان در مجموع حدود 25 هزار نفر جمعیت دارد و حدود سه هزار نفر از آن ها افراد جوان هستند.

شکوهی با ابراز نگرانی از نبود زیرساختهای مهم در این شهر گفته است: برای اوقات فراغت جوانان این شهر حتی یک سالن ورزشی کوچک وجود ندارد و بی نصیب از یک متر سرانه ورزشی است.

سخنگوی شورای شهر مادوان تاکید کرده است: مسئولان گذشته نسبت به مادوان کم لطفی کرده‌اند و باید نسبت به کاستی های موجود پاسخگو باشند.

سایه تنش آبی بر سر ساکنان مادوان!!

سرپرست شهرداری مادوان به وجود تنش آبی و نبود زیرساختهای آبی در این شهر اشاره کرده و گفته است: تنش آبی در فصل تابستان و 2 ماه اول پاییز در مادوان شدید است.

رحیمی با اشاره به اینکه تبدیل روستای مادوان به شهر از اول تصمیمی نادرست بود که باید در ابتدا زیرساخت‌های آن فراهم می‌شد، بعد تبدیل به شهر می‌شد، اشاره کرده است: نبود فضای ورزشی، مشکل روشنایی و نبود زمین برای آرامستان هم به ترتیب از دیگر مشکلات منطقه است.

آیا طرح الحاق مادوان به یاسوج اجرایی میشود!

غفاری یکی دیگر از اعضای شورای شهر مادوان نیز به خبرنگاران گفته است، 13 سال از عمر شهری مادوان و 50 سال از عمر روستایی آن می گذرد اما از فضای سبز، مذهبی، ورزشی و غیره محروم است.

عضو شورای شهر مادوان با اشاره با بیان اینکه الحاق مادوان به شهر یاسوج مطرح شده اما کاری از پیش نرفته است، تصریح کرده است، در بحث الحاق هم ما تابع قوانین و مقررات هستیم و این الحاق محاسن و معایب خاص خود را دارد.

مادوان چهارده سال است که براساس یک سیاست غلط نام شهر به خود گرفته اما لباس شهر بر تن آن گشاد است و حالا از شهر بودن تنها مهاجرتهای بی رویه و رشد قارچ گونه نصیب آن شده است.

بر اساس تحقیقات جمعیت این شهر کوچک اغلب از طبقه متوسط و ضعیف جامعه بوده که برای امرار معاش و تأمین هزینه های زندگی ناچار به مهاجرت به شهر مادوان شده اند.

انتهای پیام /

مهاجرت؛ نقطه ای بر آغاز مشکلات مادوان / شهر 30 هزار نفری بدون حتی یک پارک تفریحی + تصاویر 2
مهاجرت؛ نقطه ای بر آغاز مشکلات مادوان / شهر 30 هزار نفری بدون حتی یک پارک تفریحی + تصاویر 3
مهاجرت؛ نقطه ای بر آغاز مشکلات مادوان / شهر 30 هزار نفری بدون حتی یک پارک تفریحی + تصاویر 4
مهاجرت؛ نقطه ای بر آغاز مشکلات مادوان / شهر 30 هزار نفری بدون حتی یک پارک تفریحی + تصاویر 5
مهاجرت؛ نقطه ای بر آغاز مشکلات مادوان / شهر 30 هزار نفری بدون حتی یک پارک تفریحی + تصاویر 6