مهلت یک ماهه قوه قضاییه به کانونهای وکلا برای ارائه پیشنهادات اصلاحی
تهران - ایرنا - معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه در پی دستور ریاست قوه قضاییه در خصوص آییننامه اصلاحی لایحه استقلال کانون وکلا گفت: کانون های وکلای سراسر کشور در مهلت مجدد یک ماههای که به این منظور تعیین شده، نظرات و پیشنهادات خود را اعلام کنند.
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاعرسانی معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه، حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق افزود: مکاتبهای با کانونهای وکلای سراسر کشور انجام و بار دیگر از آنها خواسته شد تا نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص اصلاح آییننامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا به معاونت حقوقی و امور مجلس دستگاه قضا اعلام کنند. وی خاطرنشان کرد: همانگونه که رئیس قوه قضاییه در دستور اخیر خود تصریح کردهاند «ساماندهی نظام وکالت توسط وکلای متعهد و مسئولیتپذیر از اقتضائات تحول در قوه قضاییه است» و ما امیدواریم جامعه حقوقدانان و وکلای کشور با یاری قوه قضاییه، گامی موثر در جهت تحقق تحول مورد نظر بردارند. معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه از وکلا و حقوقدانانی که با ارائه نظرات و پیشنهادهای راهگشای خود به فراخوان معاونت پاسخ دادند، قدردانی کرد. مصدق اظهارداشت: این معاونت همچنان برای تشکیل نشستهای علمی و برگزاری جلسات هماندیشی با نمایندگان کانونهای وکلا آمادگی دارد و معتقد است با تعامل بیش از پیش و پرهیز از دیدگاهها و اقدامات حاشیهساز میتوان به نتایج مطلوب در این عرصه دست یافت.
به گزارش ایرنا، پیشنویس آییننامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری در 198 ماده در حالی از سوی معاونت حقوقی قوه قضائیه به کانون های وکلای دادگستری پیشنهاد شده که ماهیت وجودی آن فارغ از مفاد، برای کانون وکلا مغایرت با قانون دارد و کانون های وکلا مخالفت های صریح خود را اعلام کرده اند. بر اساس اعلام معاونت حقوقی قوه قضاییه، مبنای اصلی آن با درنظرگرفتن قوانین و مقررات دیگر است و از ویژگیهای این آییننامه، صیانت از استقلال کانون وکلا در حوزههای مختلف از جمله آزمون وکالت، کارآموزی، نظام رسیدگی به تخلفات، اداره کانون، انتخابات، تشویق، ارتقا و نقلوانتقالات، رعایت اهتمام لازم در مطابقت آییننامه با مقررات موجود و توجه به قوانین مؤخر بر تصویب آییننامه، از جمله قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376، توجه به آییننامه مصوب سال 1334 و حفظ مواد مهم و کاربردی آن، بهروزرسانی نظام نظارت بر تخلفات و نهادسازی در حوزه همفکری و همکاری بین نهاد وکالت و دستگاه قضایی عنوان شده است. رئیس قوه قضاییه 28 اردیبهشت ماه در پی مکاتبات مخالفان و موافقان اصلاح آیین نامه وکالت به معاون حقوقی قوه قضاییه دستور داد مهلت مناسبی برای ارائه پیشنهادات کانونهای وکلا درنظر گرفته شود.
*س_برچسبها_س*