دوشنبه 27 مرداد 1404

موافقت کمیسیون تلفیق برای خرید سربازی کافی نیست

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
موافقت کمیسیون تلفیق برای خرید سربازی کافی نیست

موافقت کمیسیون تلفیق برای خرید سربازی کافی نیست چراکه موضوع خرید خدمت سربازی باید در صحن مجلس مطرح و رای گیری شود که البته قبل از این ستادکل باید موافقت خود را اعلام کند.

موافقت کمیسیون تلفیق برای خرید سربازی کافی نیست چراکه موضوع خرید خدمت سربازی باید در صحن مجلس مطرح و رای گیری شود که البته قبل از این ستادکل باید موافقت خود را اعلام کند.

یک منبع آگاه در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: موافقت کمیسیون تلفیق برای خرید سربازی کافی نیست چراکه موضوع خرید خدمت سربازی باید در صحن مجلس مطرح و رأی گیری شود که البته قبل از این ستاد کل نیروهای مسلح باید موافقت خود را اعلام کند.

وی افزود: با تحلیل رفتارهای سالهای اخیر ستاد کل نیروهای مسلح در زمینه سربازی به نظر می‌رسد در حال حاضر مسائل مهم‌تری مانند حقوق سربازان وجود دارد و مسائلی مانند خرید خدمت در اولویت نیست.

این منبع آگاه گفت: البته اگر هم بنایی به خرید خدمت باشد باید بر اساس یک قاعده منطقی این موضوع عنوان و قیمت گذاری شود؛ اینکه مبالغ میلیونی برای خرید خدمت مطرح شود نشان از نگاه سرمایه داری است.

وی بیان کرد: باید برای سرباز ایجاد انگیزه کرد تا مشمول ترغیب شود که به سربازی بیاید نه اینکه با مطرح کردن مسائلی مانند خرید خدمت انگیزه را از جوانان گرفت.

این منبع آگاه گفت: فردی که دارای غیبت است و 45 سال دارد طبیعی است که باید تعیین تکلیف شود اما اینکه بخواهیم با مطرح کردن موضوع خرید خدمت جوانان تازه نفس را برای رفتن به سربازی بی انگیزه کنیم کار درستی نیست.

وی در پایان گفت: اصل این موضوع که رقم‌های میلیونی برای خرید خدمت مطرح شود عادلانه نیست، باید عدد و رقم به نحوه‌ای تعیین شود که اگر زمانی قرار بر خرید خدمت شد اغلب افراد غایب بتوانند خدمتشان را بخرند و قانون برای همه یکسان باشد.

ماجرای خرید خدمت سربازی چه بود؟

بر اساس این گزارش، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس گفت: نمایندگان کمیسیون تلفیق در نشست امروز با خرید سربازی برای سربازان غایب موافقت کردند. خرید سربازی با رعایت اصل 110 قانون اساسی و در راستای توجه به امر مقدس استحکام خانواده و فرزندآوری و تعیین تکلیف مشمولین غایب بیش از 5 سال با اولویت افراد متأهل و بالاتر از 35 سال سن که ضریب انجام وظایف مقدس سربازی تحت تأثیر تحلیل قوای جسمانی برای آنها امکانپذیر نیست، امکانپذیر خواهد بود. بر این اساس افراد با پرداخت مبالغ مشخص شده، کارت معافیت از خدمت در زمان صلح را دریافت می‌کنند.

زارع افزود: به موجب این مصوبه، دارندگان مدرک تحصیلی کاردانی و کمتر از آن با پرداخت 250 میلیون تومان، دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد با پرداخت مبلغ 400 میلیون تومان و دارندگان مدرک پزشکی عمومی و دکترای تخصصی و بالاتر از آن در تمامی رشته‌ها با پرداخت مبلغ 600 میلیون تومان به حساب خزانه کل کشور قادر به خرید سربازی خود خواهند بود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس بیان کرد: همچنین مشمولان متأهل به ازای هر فرزند از 20 درصد تخفیف تا سقف حداکثر 60 درصد برخوردار خواهند بود و افراد متأهل تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی از تخفیف 50 درصدی برخوردار شدند.