موج سهمگین کرونا در لرستان / مرگ در یک قدمی است، پروتکلها را رعایت کنید
در پیک پنجم کرونا مرگ و میر ناشی از این بیماری روزانه در لرستان دو رقمی است و برای عبور از این پیک پر خطر باید پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، با نگاهی به سطح شهر و غفلت عده ای از رعایت پروتکل های بهداشتی، به نظر می رسد که انگار ترس مردم از کرونا و این بیماری هزار چهره ریخته شده است، کرونا که هر در موج و پیک بیماری با اسمی جدید و تازه هزاران قربانی می گیرد اما برخی به رعایت دستورالعمل های بهداشتی اعتقادی ندارند و با سهل انگاری در پی رعایت نکات بهداشتی، گاهی نه تنها جان خود بلکه جان بقیه را هم در خطر قرار می دهند.
شیوع کرونا در کشور به دو سالگی نزدیک می شود و هرچه از عمر این ویروس منحوس می گذرد، وحشیانه تر به جان مردم حمله می کند، گاهی عده ای از افراد به روند صعودی بیماری، رنگ سرخ شهرها، وضعیت بستری بیماران در بیمارستانها، آمار بالای مرگ و میر توجهی ندارند و به راحتی از کنار چند نکته ساده بهداشتی می گذرند و این غفلت سبب می شود تا در دام کرونا اسیر شوند.
در روزها و هفته های اول کرونا، کمپین های در خانه بمانیم ایجاد شد، انگار همه مردم خود را با این شرایط سازگار کردند ولی پس از مدتی پروتکل های بهداشتی در قرنطینه رفتند و مردم بدون توجه به این ویروس خطرناک مانند همیشه در سطح شهر البته گاهی بدون رعایت پروتکل های بهداشتی به کارهای روزمره خود پرداختند.
اگرچه از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون محدودیت های تردد و بازار اعمال شده اما چندان در کاهش آمار ابتلا و بستری موثر نبوده و همچنان سفرها، دورهمی، برگزاری مراسم ختم به قوت خود باقیست، مراسمی که ناقلان این بیماری، چندین نفر را گرفتار می کنند.
کرونا در کمین است
شنیدن خبر مرگ جوانان از کرونا زجر آور است که می توان با رعایت چند نکته ساده بهداشتی دست رد به سینه کرونا زد، همه باید بدانند که هیچ کسی در برابر ویروس کرونا مصونیت ندارد و تنها راه در امان ماندن از این بیماری، دوری از مراسم و مراکز شلوغ و رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.
در سایه غفلت عده ای بدون ماسک که ممکن است ناقل این بیماری باشند، چند وقت یکبار شاهد طغیان و اوج گیری بیماری کرونا هستیم و روزانه هزاران نفر به این بیماری مبتلا شده و متاسفانه صدها خانواده با از دست دادن عزیزان خود داغدار می شوند.
همه ما در جامعه در مقابل یکدیگر مسئولیت اجتماعی داریم، این در حالیست که افرادی استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را الزامی نمی دانند و با جان دیگران بازی می کنند.
طی این مدت کسب و کارهای زیادی کساد و یا تعطیل شده، عده ای شغل خود را از دست دادند و بیکار شدند و شرایط بسیار متفاوت و خاص است اما با همه این شرایط باز هم برخی از افراد اعتقادی به پروتکل های بهداشتی ندارند.
این در حالیست که تصاویر بیمارستانهایی که مملو از بیماران کرونایی بوده و رنج بیماری را می کشند می تواند تلنگری برای رعایت پروتکل های بهداشتی باشد که کرونا در همین چند قدمی است.
در موج جدید بیماری کرونا به نام کرونا دلتا، سرعت شیوع بیماری بسیار افزایش یافته و این بار سن ابتلا و مرگ و میر بسیار کاهش یافته بود به طوری که گاهی آمار مرگ و میر در کشور به روزانه بیش از 700 نفر هم افزایش یافت.
اختصاص 90 درصد تختهای بیمارستانی به کرونا
علی فرهادی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: در موج جدید بیماری کرونا، روزانه بالغ بر هزار و 200 بیمار جدید کرونایی شناسایی می شد به طوری که روزانه حدود سه هزار تست انجام می شد.
وی افزود: روزانه بیش از 300 نفر بیمار جدید در بیمارستان های استان بستری می شوند و در برخی از روزها آمار بستری بیماران جدید به 420 نفر هم می رسد که بالای 90 درصد تخت های بیمارستانی در استان به کرونا اختصاص داده شد.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به افزایش مرگ و میر بیماران کرونایی، تصریح کرد: میزان مرگ و میر در شهریورماه بسیار افزایش یافته و در این پیک آمار مرگ و میر در استان دو رقمی شد البته تا زمانی که آمار بستری کاهش نداشته باشد، قطعا مرگ و میر روند افزایش دارد.
فرهادی عنوان کرد: در برخی از شهرها مانند پلدختر همه ظرفیت تخت های درمانی برای کرونا اختصاص داده شد یا در شهرستان بروجرد سه بیمارستان برای بستری بیماران کرونایی مجهز شد اما کاهش بستری و مرگ و میر در گرو رعایت پروتکل های بهداشتی است که منجر به کاهش بستری و مرگ و میر شود.
واکسیناسیون در کاهش بستری و مرگ و میر موثر است
وی با اشاره به نقش واکسیناسیون در کاهش انتقال این بیماری گفت: اگر واکسیناسیون گروه های سنی مختلف و بیماران خاص انجام نمی شد قطعا در این موج از بیماری، مرگ و میر بیداد می کرد ولی خوشبختانه افراد دارای بیماری زمینه ای یا افراد مسن این واکسن را دریافت کرده و از این بیماری در امان مانده اند.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: قبل از آغاز واکسیناسیون، بیشتر افرادی که بستری و در نهایت قربانی این بیماری می شدند افراد بالای 60 سال بودند که خوشبختانه با واکسیناسیون این افراد مرگ و میر در سنین بالا کاهش یافته و ضروری است تا واکسیناسیون کامل افراد جامعه حتما پروتکل های بهداشتی به دقت رعایت شود.
فرهادی با اشاره به تزریق نوع واکسن برای افراد اظهار داشت: همه واکسن هایی که این روزها در مراکز برای افراد تزریق می شود در کاهش بستری و مرگ و میر موثر است البته درصدهای ایمنی که از واکسن ها اعلام می شود، تقریبی است ولی قطعا پیشگیری می کند.
وی بیان کرد: در حال حاضر آمار بستری ها ثابت شده و اگر رعایت پروتکل ها باز هم مورد بی توجهی قرار گیرد احتمال بالا رفتن این آمار وجود دارد.
600 هزار واکسن کرونا در لرستان تزریق شد
حمید مخیری رئیس گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: تاکنون 645 هزار و 784 دوز واکسن کرونا وارد استان شده که از این میزان 600 هزار و 168 دوز برای گروه های هدف تزریق شده است.
وی افزود: تاکنون 31.8 درصد از جمعیت استان لرستان که افراد بالای 18سال می باشند، در برابر کرونا واکسینه شده اند و مابقی افراد نیز طبق گروه های سنی که اعلام می شود این واکسن را دریافت می کنند.
رئیس گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: حدود 93 درصد واکسن هایی که وارد استان شده، تزریق شده است و مابقی هم طبق اولویت در حال تزریق هستند و روز گذشته نیز 10 هزار دوز دیگر واکسن برکت وارد استان شده است.
مخیری بیان کرد: در استان 32 مرکز، واکسیناسیون کرونا را انجام می دهند که از این تعداد 18 مرکز تجمیعی بوده که از ازدحام جمعیت برای دریافت واکسن جلوگیری می کند.
راه اندازی 9 مرکز تجمیعی توسط سپاه استان
سرهنگ مصطفی امیری معاون بهداشت و درمان سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان اظهار داشت: با توجه به شیوع و گسترش کرونا در کشور و پیک پنجم این بیماری، تعداد مبتلایان و بستری ها روز به روز در حال افزایش است که سپاه به جهت شیوع کرونا و کمک به کادر درمان و همچنین تسریع در امر واکسیناسیون اقدام به راه اندازی یک مرکز مشترک با دانشگاه نموده است.
وی افزود: جدیدا مرکز تجمیعی شهید امیری راه اندازی شده که این مرکز ظرفیت تزریق دو هزار دوز واکسن کرونا را در این مرکز دارد که با این اقدام از ازدحام جمعیت در مراکز واکسیناسیون جلوگیری می شود.
معاون بهداشت و درمان سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان عنوان کرد: یکی از راه های کنترل کرونا استفاده از ماسک، دوری از تجمعات و نرفتن به مراسمات مختلف است که فرهنگ استفاده از ماسک باید ترویج یابد.
سرهنگ امیری اظهار داشت: تاکنون سپاه استان 9 مرکز تجمیعی واکسیناسیون راه اندازی کرده و بالغ بر 80 هزار دوز واکسن کرونا در این مراکز برای گروه های هدف تزریق شده است.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه تلفنی مشاوره خدماتی به بیماران کرونایی گفت: راه اندازی سامانه تلفنی برای کمک به بیماران در استان راه اندازی شده که خدمات مشاوره، کمک معیشتی به بیماران نیازمند و خدمات لازم درب منزل را ارائه می دهد که این کار توسط پزشکان و پرستاران مجرب صورت می گیرد.
انتهای پیام /