میزان وام ازدواج برای سال 1401 تصویب شد / جزئیات تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری
اقتصادنیوز: نمایندگان مجلس شورای اسلامی میزان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هر یک از زوجهای متقاضی این وام را تصویب کردند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، نمایندگان در نشست عصر امروز - دوشنبه (16 اسفند ماه) در بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه با بند (الف) تبصره 16 و جزهای آن به شرح زیر موافقت کردند:
الف - بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل 100 درصد مانده سپرده های قرض الحسنه و 50 درصدسپردههای قرض الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع این بند را از طریق بانکهای عامل تأمین کند. بانکها مکلف هستند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، حداکثر با أخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.
1- تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هریک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ابتدای سال 1397 بوده است، یک میلیارد و 200 میلیون ریال و با دوره بازپرداخت 10 ساله است. تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای زوجهای زیر 25 سال و زوجههای زیر 23 سال یک میلیارد و 500 میلیون ریال است.
2- تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری، به ازای فرزند اول 200 میلیون ریال و به ازای فرزند دوم 400میلیون ریال و به ازای فرزند سوم 600 میلیون ریال و به ازای فرزند چهارم 800 میلیون ریال و به ازای فرزند پنج و به بعد یک میلیارد ریال.
در مورد تولد فرزندان دوقلو و بیشتر به ازای هر فرزند یک وام تعلق می گیرد و ترتیب تولد لحاظ میشود.
بانک مرکزی موظف است با همکاری سازمان ثبت احوال کشور سامانه ای به منظور ثبت نام و مدیریت فرآیندهای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری ایجاد کند.
- تسهیلات قرضالحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن (بنا به درخواست خانواده) با بازپرداخت حداکثر 20 ساله برای خانوادههای فاقد مسکن که درسال 1399 به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده یا میشوند به میزان دو میلیارد و 200 میلیون ریال اقدام کند.
4- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است آییننامه اجرای این بند را حداکثر تا اول اردیبهشت سال 1401 به بانکهای عامل ابلاغ کند. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز است در صورت اجرا نکردن تکالیف این تبصره توسط بانک های عامل؛ نسبت به افزایش سپرده قانونی آنها اقدام کند. همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است جهت مشاهده تعداد تسهیلات قرضالحسنه پرداختی در کل این بند و تعداد افراد در نوبت دریافت تسهیلات موضوع بند (الف)، به تفکیک نوع وام و استان و بانک پرداختکننده، سامانهای برخط (دارای تارنمای اینترنتی) ایجاد کرده و به صورت ماهانه این سامانه را به روز و اطلاعات مربوطه را برای اطلاع عموم مردم منتشر کند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است گزارش عملکرد این تبصره را هر سه (3) ماه یک بار به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات، فرهنگی، اجتماعی و دیوان محاسبات کشور ارائه دهد.
5- مبلغ 30 هزار میلیارد ریال از منابع این بند برای تأمین جهیزیه کالای ایرانی به ستاد اجرای فرمان امام (ره) اختصاص مییابد.
همچنین بخوانید