ناتوانی جنگل های آمازون در جذب کربن به خاطر تغییر اقلیم
براساس یک مطالعه تازه، قطع جنگل و تغییر اقلیم به توانایی جنگل های بارانی آمازون برای جذب کربن آسیب جدی رسانده به طوری که بخش های قابل توجهی از آن بیش از آنکه دی اکسید کربن جذب کند، این گاز را دفع می کند.
به گزارش ایسنا، کارشناسان محیط زیست می گویند: این توانایی در بخش جنوب شرقی آمازون به علت قطع بیشتر درختان و آتش سوزی های شدیدتر، آسیب جدی تری دیده است.
گزارش ها حاکیست که میزان افزایش دما در این بخش از آمازون در داغ ترین ماه های سال، سه برابر میانگین جهانی است.
جنگل ها و برخی نواحی غیرجنگلی زمین با دفن کربن نقشی حیاتی در جلوگیری از تغییر سریع تر اقلیم بازی کرده اند. از دهه 1960 به این طرف 25 درصد تصاعد کربنی ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی را همین بخش ها جذب کرده اند. آمازون که بزرگترین جنگل حاره ای جهان است نقشی محوری در جذب و ذخیره بخش بزرگی از این کربن بازی کرده است. اما اکنون شواهد نشان می دهد که تاثیر فزاینده تغییر اقلیم و قطع جنگل ها در حال آسیب رساندن به توانایی این پوشش گیاهی عظیم در جذب کربن است.
پیشتر در سال جاری مطالعه ای نشان داد که در فاصله 2010 تا 2019 میزان تصاعد دی اکسید کربن از بخش برزیلی آمازون حدود 20 درصد بیش از میزان جذب آن بوده است.
این مطالعه تازه بر این یافته تاکید می کند و نتیجه می گیرد که برخی نواحی این جنگل در فاصله 2010 تا 2018 به تدریج و بیش از پیش درحال بدل شدن به منبع تولید کربن بوده است. کارشناسان برای این مطالعه در طول چند سال با کمک هواپیما حدود 600 نمونه هوا را بر فراز بخش هایی از آمازون جمع آوری کردند.
به گزارش بی بی سی، آنها همچنین نگران هستند که تغییر اقلیم در حال مداخله در میزان بارش در آمازون باشد که می گویند دارای عواقب فوری برای برزیل خواهد بود.
جزئیات این مطالعات در نشریه "نیچر" چاپ شده است.
انتهای پیام