یک‌شنبه 27 آبان 1403

ناتو هم درخواست کی‌یف برای «منطقه پرواز ممنوع» را رد کرد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ناتو هم درخواست کی‌یف برای «منطقه پرواز ممنوع» را رد کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بعد از نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل، اعلام کرد که اعضای سازمان تصمیم گرفتند که درخواست پرواز ممنوع اوکراین را رد کنند.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین تا کنون چندین بار از مقامات آمریکا و ناتو درخواست کرده است که در آسمان اوکراین منطقه پرواز ممنوع اعلام کنند تا از پرواز هواپیما‌ها و جنگنده‌های روسی بر فراز این کشور جلوگیری کنند. درخواستی که از سوی همه طرف‌های اوکراینی که مدعی حمایت از این کشور هستند رد شده است.

وی اضافه کرد، ما از اوکراین حمایت می‌کنیم، اما در عین حال واضح می‌گوییم که ما بخشی از این درگیری نیستیم.

براساس گزارش رسانه‌های خبری، دبیرکل ناتو گفته، ما یک طرف درگیری نیستیم، یک ائتلاف دفاعی هستیم و اگر در این جنگ شرکت کنیم خطر گسترش جنگ به کشور‌های دیگر و افزایش شمار قربانیان وجود دارد.

استولتنبرگ در عین حال روسیه را به استفاده از بمب‌های خوشه‌ای ممنوعه متهم کرد و در ادامه مدعی شد: مسکو به دنبال توسعه نفوذ خود است و کشور‌هایی که حق دارند مسیر خود را انتخاب کنند را سرکوب می‌کند. وی تاکید کرد، روابط ما با روسیه در بلندمدت دستخوش تغییرات زیادی شده است، اما ما به دیپلماسی متعهد باقی خواهعیم ماند. در شرایط کنونی هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی پیش برود و پوتین در ایجاد شکاف بین ما شکست خورد. ناتو در حال حاضر قویتر و متحدتر از هر زمان است.

به گزارش شبکه الجزیره، دبیر کل ناتو درباره پیوستن دیگر کشور‌ها به این ائتلاف نیز گفت: ما تصمیم داریم که فنلاند و سوئد را در تمام گفتگو‌های اعضای ناتو مشارکت دهیم و ترتیبات و برنامه‌های خود را به آن‌ها اعلام خواهیم کرد.

تلاش ناتو برای فراهم کردن مقدمات پیوستن فنلاند و سوئد به این سازمان درحالیست که آغاز بحران کنونی اوکراین با بحث‌ها پیرامون عضویت کی‌یف در ناتو شروع شد. اقدامی که روسیه صراحتا درباره آن به طرف‌های غربی و اوکراین هشدار داده است.

در همین حال خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت، تازه‌ترین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکثر مردم سوئد حامی پیوستن این کشور به ناتو هستند. رویترز براساس نتایج این نظرسنجی مدعی شده است که عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین باعث تغییر سریع نظر مردم سوئد شده است.

سوئد از سال 1814 در هیچ جنگی شرکت نکرده و سیاست خارجی این کشور بر مبنای عدم مشارکت در اتحاد‌های نظامی بوده است.

براساس نتایج نظرسنجی دموسکاپ، 51 درصد سوئدی‌ها اکنون خواهان پیوستن به ناتو هستند. این میزان در ماه ژانویه گذشته 42 درصد بود. میزان مخالفان پیوستن به ناتو نیز از 37 درصد به 27 درصد کاهش یافته است. این برای اولین بار است که در یک نظرسنجی اکثریت سوئدی‌ها خواستار پیوستن به ناتو هستند.

دبیر کل ناتو صبح امروز نیز قبل از شروع نشست وزرای خارجه در جمع خبرنگاران گفت، ناتو طرف درگیری نیست و به دنبال رویارویی با روسیه نیستیم.

براساس گزارش شبکه الجزیره، وی تاکید کرد که حضور نظامیان ناتو در شرق اروپا یک اقدام دفاعی است.

استولتنبرگ بدون اشاره به تحرکات ناتو در تشدید تنش‌ها در شرق اروپا و به ویژه اوکراین مدعی شد، روسیه صلح در اروپا را از بین برد و جنگی را آغاز کرده که از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون شاهد آن نبودیم تا واقعیاتی جدید را در قاره اروپا ایجاد کند.

دبیر کل ناتو خطاب به مقامات مسکو نیز گفت: از ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری می‌خواهیم نیرو‌های خود را فورا از اوکراین خارج کند و روند دیپلماتیک را آغاز کند.

با این حال پوتین امروز در مراسمی بر ادامه عملیات نظامیان روس در اوکراین تا رسیدن به اهداف این کشور تاکید کرد.