ناسا: امروز یک سیاره از نزدیک زمین عبور میکند
سیارکی بهاندازه یک ساختمان 50 طبقه، (26 تیر) از نزدیک زمین عبور میکند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزرای صدا و سیما، البته سیارک "2022 KY 4" از چند میلیون مایلی سیاره ما که به نسبت فاصلههای نجومی فاصله نزدیکی محسوب میشود، گذر خواهد کرد. این سیارک که اندازهای حدود یک ساختمان 50 طبقه دارد، روز یکشنبه (17 ژوئیه -26 تیر) در نزدیکترین فاصله خود نسبت به زمین، طی 100 سال اخیر قرار خواهد گرفت.
به گفته ناسا، این سیارک بهراحتی از فاصله حدود 3.8 میلیون مایلی (6.1 میلیون کیلومتری)، یا به بیان دیگر از فاصله بیش از 16 برابر میانگین فاصله بین زمین و ماه از کنار زمین عبور خواهد کرد. این فاصله بسیار بیشتر از فاصله سیارک "2022 NF" است که در روز هفتم ژوئیه به فاصله 56 هزارمایلی (90 هزار کیلومتری) از زمین رسید.
بر اساس اعلام ناسا، سیارک "2022 KY 4" حدود 290 فوت (88 متر) قطر دارد و سرعت آن 27 هزار کیلومتر بر ساعت تخمین زده میشود که هشت برابر سریعتر از یک گلوله است.
این سنگ فضایی پیشازاین نیز چندین بار به زمین نزدیک شده است که آخرین آنها طی سالهای 1948 و 1959 رخداده است. ناسا محاسبه کرده است که این سیارک تا ماه مه سال 2048 دیگر به سیاره ما نزدیک نخواهد شد.
ناسا و دیگر آژانسهای فضایی هزاران جرم نزدیک به زمین مانند این مورد را زیر نظر دارند. حتی اگر مسیر یک سیارک آن را میلیونها مایل از سیاره ما دور کند، احتمال بسیار کمی وجود دارد که مدار سیارک پس از برهمکنش با گرانش یک جرم بزرگتر، مانند یک سیاره، کمی تغییر کند. حتی چنین تغییر کوچکی میتواند به طور بالقوه یک سیارک را در مسیر برخورد با زمین قرار دهد.
بر اساس گزارش پایگاه لایو ساینس، بهاینترتیب، آژانسهای فضایی، دفاع سیارهای را بسیار جدی میگیرند. در نوامبر سال 2021، ناسا یک "فضاپیمای منحرفکننده سیارک" موسوم به مأموریت "دارت" (DART) را به فضا پرتاب کرد که مستقیماً به سیارک 525 فوتی (160 متری) دیمورفوس در پاییز 2022 برخورد خواهد کرد. این برخورد سیارک را نابود نمیکند بلکه میتواند مسیر آن را کمی تغییر دهد. این مأموریت به آزمایش امکان منحرفکردن سیارات بالقوه خطرناک کمک میکند.
همچنین بخوانید