ناوگان صنعت چاپ هم چنان فرسوده / کاهش سفارشات چاپ در 1402
رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان با اشاره به اینکه در سال 1402 هم کاری برای ناوگان فرسوده صنعت چاپ انجام نشد، گفت: حجم سفارشات چاپ در سالی که گذشت کاهش داشت.
علی مغانی رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به وضعیت صنعت چاپ در سالی که گذشت گفت: در استان خراسان وضعیت سفارشات چندان تعریفی نداشت، اگرچه محدودیتهای کرونا برطرف شده بود، اما نابسامانیهای نرخ ارز مشکلاتی را ایجاد کرد، نه میتوانستیم سفارشات زیادی بگیریم و نه میتوانستیم قیمت مشخصی را به عنوان تعرفه اعلام کنیم.
وی با اشاره به محدودیت دسترسی به مواد اولیه نیز گفت: متاسفانه عمده مواد اولیه ما در صنعت چاپ وارداتی است، طبیعتاً با نوسان نرخ ارز تاجر نیز مواد اولیه را نمیفروشد، بنابراین تنها در بحث سفارشاتی که بر مبنای پیتروشیمی هستند، در سال 1402 چاپخانهها موفق بودند، در حوزه چاپ ورقی و افست به دلیل مشکل در دسترسی به مواد اولیه ما حجم مطلوبی نداشتیم.
مغانی با اشاره به سفارشات چاپی در سال 1401 گفت: در سال 1401 بر اساس آمار ما در مقایسه با سال قبل از آن 213 درصد رشد داشتیم. برای سال جاری هنوز آمار رسمی وجود ندارد، اما قطعاً آمارها خیلی کمتر از این است.
مغانی با اشاره به صادرات در این بخش نیز گفت: در خراسان عمده سفارشات خارجی بوده و از کشورهای عراق، افغانستان و تاجیکستان و در حوزه بستهبندی، لیبل و محصولاتی که بر پایه پتروشیمی تولید میشوند، بوده است.
صنعت چاپ در فرآیند صادرات نمایانگر کیفیت محصولات ایرانی استوی در پاسخ به این پرسش که در حوزه فرسودگی ناوگان چاپ آیا در سال 1402 توانستیم به آن چیزی که مدنظر داشتیم برسیم، گفت: با وجود اینکه در دولت بر این موضوع تاکید شد، اما هیچ اتفاقی نیفتاد، به قول معروف نشستند و گفتند و برخواستند، اما هیچ اتفاقی نیفتاد.