نحوه رسیدگی به دعاوی اموال غیرمنقول فاقد سند تشریح شد
سخنگوی قوه قضاییه نحوه رسیدگی به دعاوی اموال غیرمنقول که فاقد سند هستند را تشریح کرد.
سخنگوی قوه قضاییه نحوه رسیدگی به دعاوی اموال غیرمنقول که فاقد سند هستند را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار قضایی مهر اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره اینکه دعاوی اموال غیرمنقول که فاقد سند هستند در صلاحیت چه دادگاهی است، گفت: این موضوع از دو منظر قابل بررسی است.
وی ادامه داد: اگر بخواهند به دادگاهها مراجعه کنند صلاحیت اینها در شهرستانها به عهده دادگاههای عمومی شهرستانها است و در بخشها نیز به عهده دادگاههای بخش و صلاحیت محلی شأن با محکمهای است که ملک غیرمنقول در آنجا است.
اصغر جهانگیر گفت: از منظر ثبتی نیز میتوان موضوع را بررسی کرد، یک قانون تحت عنوان قانون تعیین و تکلیف وضعیت اراضی فاقد سند که در سال 1390 تصویب شد داریم که در آنجا یک کمیسیون سه نفره توسط قانونگذار پیش بینی شده که یک عضو آن قاضی، نماینده ثبت و عضو دیگر آن نماینده راه و شهرسازی در اراضی داخلی شهری و نماینده جهاد کشاورزی برای امور کشاورزی است که به موضوع رسیدگی میکنند و رأی شأن میتواند منجر به صدور سند شود.
سخنگوی قوه قضایی تصریح کرد: به عبارت دیگر هم از طریق دادگاه هم از طریق قانون الزام که تلاش میکند راههای آسانتری را برای تبدیل کردن قولنامههای عادی به سند رسمی کند تا دغدغههای مردم در این راستا بر طرف شود.