شنبه 31 شهریور 1403

نخستین پذیره نویسی صندوق بازنشستگی تکمیلی در بورس / کارفرمایان استقبال می کنند؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
نخستین پذیره نویسی صندوق بازنشستگی تکمیلی در بورس / کارفرمایان استقبال می کنند؟

صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی به دلیل ساختار ساده و راه‌اندازی آسان، نقش مهمی در آینده بازنشستگان ایفا خواهند کرد. این صندوق‌ها به عنوان ابزاری برای تکمیل درآمد بازنشستگان در کنار سیستم بازنشستگی اصلی عمل می‌کنند. در تاریخ 19 آذر ماه، پذیره نویسی اولین صندوق بازنشستگی تکمیلی تحت عنوان "آتی مفید" با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، نائب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، و...

در تاریخ 19 آذر ماه، پذیره نویسی اولین صندوق بازنشستگی تکمیلی تحت عنوان "آتی مفید" با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، نائب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، و مدیر عامل شرکت کارگزاری مفید در محل سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد. این پذیره نویسی به منظور راه‌اندازی این صندوق بازنشستگی تکمیلی و جمع‌آوری سرمایه اولیه برای آن انجام شد. با حضور این افراد مهم در صنعت بورس و اوراق بهادار، کارآمدی و قابلیت اعتماد صندوق بازنشستگی تکمیلی "آتی مفید" بیشتر تأمین شد و به امید بهبود آینده مالی بازنشستگان مورد توجه قرار گرفت.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در برنامه نخستین پذیره نویسی صندوق بازنشستگی تکمیلی آتیه مفید در رابطه با مزیت راه‌اندازی این صندوق‌ها، اظهار کرد: صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی باتوجه به نقش و کارایی که دارند در آینده نزدیک بخش مهمی از بازار سرمایه را تشکیل خواهند داد.

وی افزود: صندوق های بازنشستگی تکمیلی به سبب ساختار ساده و راه‌اندازی آسان نقش مهمی در آتیه بازنشستگان خواهد داشت.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تلاش می‌کنیم بسترهای دیگری را چون مستمری به صندوق اضافه کنیم، یکی از دلایلی که راه اندازی اولیه را آسان در نظر گرفتیم ورود سریع این صندوق‌ها به بازار سرمایه بود؛ در مدل های بعدی گام‌های مهم دیگری را بر خواهیم داشت.

عشقی در پایان گفت: صندوق بازنشستگی تکمیلی می‌تواند منابع پایداری را به لحاظ سرمایه‌گذاری بلند مدت به بازار تزریق کند تا از این طریق سرمایه‌گذاری غیر مستقیم نیز تقویت شود.

سبک‌تر شدن بار مالی دولت با توسعه صندوق بازنشستگی تکمیلی

حمید آذرخش، مدیر عامل شرکت کارگزاری مفید در ادامه این برنامه گفت: صندوق‌های بازنشستگی دولتی در حال‌حاضر با چالش‌های متعددی مواجه هستند، وظیفه ما به عنوان یک نهاد فعال در بازار سرمایه این است که راه حل‌های درست را پیدا کرده، سرمایه‌ها را حول این محور حرکت دهیم و آینده مناسبی را برای نیروی کار فراهم آوریم.

وی افزود: عملکرد صندوق های بازنشستگی تکمیلی کاملا به صورت دو سر برد تنظیم شده است زیرا موجب آرامش نیروی کار، سبک‌بارتر شدن بار مالی دولت، رشد اقتصاد، تولید و... خواهد شد.

مدیر عامل کارگزاری مفید با باین این که صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی می‌تواند موجب تغدیه بازار سرمایه و اقتصاد شود، افزود: اگر عملکرد درستی را در این صندوق داشته باشیم نتایج خوبی را بدست خواهیم آورد.

آذرخش در پایان گفت: صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی در قالب مشارکت از دهه 70 کار خود را در دنیا کار خود را آغاز کردند و در حال حاضر 110 میلیون نفر تنها در آمریکا از این صندوق‌ها استفاده می‌کنند که طیف وسیعی از آنها شرکت‌های تولیدی و خصوصی هستند. از این رو، انتظار می‌رود ما نیز بتوانیم اقدامات مناسبی را به جهت جذب سرمایه‌گذار داشته باشیم.

ساختار ساده صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی عاملی موثر برای جذب کارفرمایان

علیرضا ناصر پور، عضو هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در ادامه برنامه در خصوص تسهیلات در نظر گرفته شده برای صندوق املاک و مستغلات، گفت: مسئله‌ای که در صندوق لحاظ کردیم ساختار ساده آن است زیرا این صندوق ها قرار است با تعداد زیادی از کارفرما در ارتباط باشند.

او افزود: در ساختار صندوق فولاد مبارکه به سبب آنکه مخصوص خود فولاد مبارکه بود ویژگی‌های خاصی در نظر گرفتیم.

نائب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برخی تسهیلاتی را در امید نامه این صندوق ها در نظر گرفتیم که یکی از آن‌ها پوشش‌های بیمه‌ای است. این قابلیت اکنون تحت عنوان خرید بیمه توسط صندوق وجود دارد، مسائل دیگری را نیز به عنوان آپشن برای این صندوق‌ها در نظر خواهیم گرفت.

ناصر پور بیان کرد: علاوه بر سهام اوراق فیکس، بحث گواهی و صندوق طلا برای سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها نیز در نظر گرفته شده است.

او افزود: سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی نیز بر روی املاک و مستغلات نیز در صورت تقویت و توسعه این حوزه در دستور کار قرار دارد.

نائب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: انتظار می‌رود این صندوق ها بتوانند به لحاظ ورود جریان نقدینگی پایدار به بازار سرمایه و بازوی کمکی برای بازنشستگان کشور و دولت نقش ایفا کنند.

ناصر پور با اشاره به این که مجموع موافقت اصولی ها در حوزه صندوق بازنشستگی تکمیلی باتوجه به شروط مد نظر به حدود 5 عدد می‌رسد، توضیح داد: سخت گیری‌ها در صندوق‌ها به سبب عملکرد مهم این صندوق‌ها است.

نائب رئیس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: اتفاقاتی که طی سال‌های اخیر در بازار سرمایه افتاد بیشتر به سبب سرمایه‌گذاری مستقیم بوددر صورتی که اگر تزریق منابع به صورت غیر مستقیم صورت می‌گرفت شرایط متفاوت‌تر بود.