دوشنبه 5 آذر 1403

نشست هنرمندان «معترض به خشونت» با معاون زنان رییس‌جمهور / پیگیری"جرم‌انگاری" تعرض به امنیت زنان

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
نشست هنرمندان «معترض به خشونت» با معاون زنان رییس‌جمهور / پیگیری"جرم‌انگاری" تعرض به امنیت زنان

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به نشست خود با برخی هنرمندان سینماگر امضاء کننده بیانیه‌ای که تحت عنوان «بیانیه زنان دست‌اندرکار سینما در اعتراض به خشونت علیه زنان در این عرصه» منتشر شده بود، با بیان اینکه امضاء کنندگان این بیانیه برای پشتیبانی از آسیب دیدگان معدود اتفاقات ناگوار این عرصه به میدان آمده بودند، گفت: معاونت وظیفه دارد با جدیت پیگیر تسریع تصویب قانون کرامت...

به گزارش ایسنا، انسیه خزعلیدر صفحه توییتر خود با زدن هشتگ "آزار جنسی" و "باج گیری جنسی"، نوشت: نشستی صمیمی با برخی هنرمندان سینماگری داشتم که بیانیه را امضاء کرده بودند.

وی در ادامه آورده است: این عزیزان برای پشتیبانی از آسیب دیدگان معدود اتفاقات ناگوار این عرصه به میدان آمده بودند. البته که این حساسیت بسیار خوب است حتی اگر چنین آزاری تنها نسبت به یک نفر باشد.

خزعلی درباره تاکیدات این نشست نیز تصریح کرد: معاونت وظیفه دارد با جدیت پیگیر تسریع تصویب قانون کرامت در مجلس؛ اصلاح خلاءها در دستورالعمل‌های موجود و ایجاد ساز و کار لازم برای جرم انگاری هرگونه تعرض به امنیت زنان در همه عرصه‌های اجتماعی از جمله هنر و سینما باشد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری همچنین با بیان اینکه این جریان، لازم است با انضباط حقوقی و قانونی لازم در مسیر تعریف شده و نه تحمیل شده قرار گیرد، افزود: در این جلسه مدیرعامل خانه سینما و مشاور امور اجتماعی وزارت ارشاد از آمادگی خود برای پیگیری شکایات در این زمینه خبر دادند و جا دارد دلسوزان حقیقی امنیت زنان از این موقعیت استفاده نمایند.

به گزارش ایسنا، چندی پیش بیانیه‌ای با امضای بیش از 300 زن دست‌اندرکار سینمای ایران تحت عنوان «بیانیه زنان دست‌اندرکار سینما در اعتراض به خشونت علیه زنان در این عرصه» منتشر شد که در آن نام چهره‌های سرشناسی نظیر ترانه علیدوستی، نیکی کریمی و هدیه تهرانی نیز دیده می‌شد. در بخشی از این بیانیه با اشاره به روایت‌هایی حاکی از آزارگری و اعمال قدرت بر زنان در محیط سینما، آمده است که «هرگونه خشونت، آزار و باج‌گیری جنسی در محیط کار» از نظر این زنان دست‌اندرکار سینما، محکوم است و این زنان برای توقف آن خواستار «عواقب قانونی جدی برای متخلفین» هستند.

طی بیانیه یادشده، این زنان دست‌اندرکار سینما خواستار ایجاد «سیستم بررسی شامل کمیته‌ای مستقل در خانه سینما متشکل از اعضایی با سلسله مراتب قدرت متفاوت (اکثریت مطلق اعضاء از زنان) که در مورد مسئله خشونت جنسی و جنسیتی آموزش دیده باشند و با میزان مسئولیت افراد متناسب و با قدرت و عاملیت آن‌ها در هر کارگروهی آشنا باشند»، شدند که کار این کمیته «بررسی جرایمی در حوزه خشونت جنسی و جنسیتی اعم از خشونت جنسی کلامی، باج‌گیری جنسی یعنی تحمیل هر نوع ارتباط با عمل جنسی با به گروگان گرفتن دستمزد و تهدید وضعیت شغلی فرد، قلدری و اعمال فشار روانی و ایجاد ناامنی جسمی یا روانی، لمس ناخواسته، اقدام به تجاوز و تجاوز» باشد.

پس از آن بود که معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری از زنان هنرمند دست‌اندرکار سینمای ایران برای حضور در نشستی در محل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به‌منظور طرح مسائل و مشکلات خود و تبیین راهکارهای عملیاتی برای صیانت از شأن و منزلت آنها، دعوت کرد.

انتهای پیام

نشست هنرمندان «معترض به خشونت» با معاون زنان رییس‌جمهور / پیگیری"جرم‌انگاری" تعرض به امنیت زنان 2
نشست هنرمندان «معترض به خشونت» با معاون زنان رییس‌جمهور / پیگیری"جرم‌انگاری" تعرض به امنیت زنان 3