نظارت 44 گروه بر ذبح بهداشتی و شرعی دام در استان مرکزی / ذبح دام در روز عید قربان فقط در کشتارگاهها انجام میشود
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: 44 گروه ثابت و سیار نظارتی وظیفه بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی در مکانهای مجاز عرضه دام زنده در استان مرکزی را برای عید قربان برعهده دارند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ محسن شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی امروز در جمع خبرنگاران گفت: ناظران ذبح شرعی برای بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی در روز عید قربان از ساعت هفت صبح تا 13 ظهر در محل کشتارگاههای دام استان مستقر و وظیفه خدمت رسانی به مردم استان را برعهده دارند.
شانقی افزود: این گروه ها متشکل از 71 نفر دامپزشکی، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی دامهای قربانی روز عید قربان در مرکز استان مرکزی و شهرستانهای تابعه تمامی خدمات بهداشتی و شرعی را به صورت رایگان به مردم ارایه می کنند.
وی ادامه داد: با توجه به بروز و شیوع بیماری کرونا و افزایش مبتلایان انسانی به این بیماری طی هفتههای اخیر در استان و همچنین جلوگیری از تجمع ها و انتشار بیماری های مشترک خطرناک بین انسان و دام به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت و غیره و به منظور حفظ سلامت خود و خانواده و همشهریان محترم از هرگونه ذبح دام در منزل، معابر و خارج از کشتارگاه به شدت خودداری نموده و دام های خود را جهت ذبح کشتارگاه دام شهرستان منتقل و زیر نظر بازرسان شرعی و بهداشتی دامپزشکی، کشتار و به نیازمندان تحویل نمایند.
شانقی تصریح کرد: طبق هماهنگیهای به عمل آمده کلیه کشتارگاههای دام در شهرستانها در روز عید قربان از ساعت 7 الی 13 باز و آماده ذبح دامهای قربانی خیرین به شکل رایگان هستند.
وی ادامه داد: محل استقرار گروه های ثابت ناظر بهداشتی و شرعی در کشتارگاه های دام، میدانها دام و شبکههای دامپزشکی شهرستانها است و گروههای سیار نیز به نقاط مختلف سرکشی دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: با توجه بهاحتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام ازجمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) از دام به انسان به شهروندان توصیه میشود قبل از مصرف، گوشت دامهای قربانی را به مدت حداقل 24 ساعت در دمای صفرتا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
شانقی به شهروندان توصیه کرد از کشتار دامهایی که دارای نشانههای درمانگاهی غیر طبیعی، آلودگیهای انگلی خارجی و قارچی و نیز تبدار هستند خودداری کنند.
وی گفت: مردم میتوانند در صورت نیاز با شماره تلفن 1512 (سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن شبکه دامپزشکی شهرستان تماس حاصل کنند.
انتهای پیام /